Bodimo pošteni - napake SiOLa in telekoma

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model
Prispevkov: 325
Pridružen: 3. Jan 2007 ob 12:35
T-2: Že imam
Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
Kraj: Celje

Bodimo pošteni - napake SiOLa in telekoma

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 26. Mar 2007 ob 09:51

Glede na to, da je celoten forum namenjen T-2 in so kritike na T-2 skoraj v vsaki temi, vas vabim v podobno debato, v katero se brez argumentov ne spuščajte (npr., da kdo napiše "SIOL SUX, TELEKOM SUX, T-2 RULZ").
Debata bi se vrtela okoli tega, kaj sta vse SiOL in telekom naredila za svoje naročnike zelo narobe. Kaj jim lahko objektivno vsak očita.

Jaz bi začel in hkrati vprašal, kako je bilo s tistim, da je moral vsak imeti tudi ISDN, da je lahko uporabljal ADSL. To je vsekakor bil nateg, spomnim se pa ne, ali so to prodajali v kakšnem "paketu", ali so prodajali to tako, da so dejali, da brez ISDN potem ADSL nebo deloval?

Vsekakor slaba poteza.

Vaša mnenja?
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 26. Mar 2007 ob 09:54

Sicer ne vem, če je prav, da se šimfa konkurenčne operaterje. Jaz si viteško borbo predstavljam čisto drugače: boljše, sodobnejše in delujoče storitve, cenejši računi, nobenih bebavih tiskovnih konferenc... :roll:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 26. Mar 2007 ob 09:57

Fotr je mel ISDN pa ni mogel met ADSL so ga 5 let nategoval ja gospod naslednje leto pa bo centrala. :roll: Zadnjič sem na forumu mislim da slo tech prebral neko foro za adsl do 9km po parici prek nekega EMX ali kaj je že, ve kdo več o tem?
Zadnjič spremenil madpanter, dne 26. Mar 2007 ob 09:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model
Prispevkov: 325
Pridružen: 3. Jan 2007 ob 12:35
T-2: Že imam
Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 26. Mar 2007 ob 09:58

Ne gre za šimfanje, če zbiramo neke podatke, kaj vse so naredili narobe... SiOL si lahko to vzame kot konstruktivno kritiko in popravijo svoje napake mar ne? :)
Slika

boriso
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 17. Maj 2006 ob 10:25
T-2: Že imam
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a boriso » 26. Mar 2007 ob 10:06

Jaz mislim, da pogrevanje zgodovine (vsaj tiste za čas ISDN in ADSL) ni najbolj na mestu, kajti takrat so bili drugi časi. Vsekakor je bil že velik napredek v doseganju hitrosti z uvedbo ISDN, da ne govorim o ADSL, torej mislim, da je ta čas prinesel velik napredek, vendar kot rečeno, bolje da razpravljamo o tehnologiji, problemih in napredku, kateri se dogaja tukaj, sedaj in v prihodnosti.

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 26. Mar 2007 ob 10:29

madpanter napisal/-a:Fotr je mel ISDN pa ni mogel met ADSL so ga 5 let nategoval ja gospod naslednje leto pa bo centrala. :roll: Zadnjič sem na forumu mislim da slo tech prebral neko foro za adsl do 9km po parici prek nekega EMX ali kaj je že, ve kdo več o tem?
Moj kolega je pravil da bo lahko dobil ta EMX internet,malo sem pobrskal in našel tole.
http://www.ips.si/library_en/pdf/EMX-N44.pdf

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 26. Mar 2007 ob 10:29

:?:
Zadnjič spremenil mali-40, dne 26. Mar 2007 ob 11:49, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 26. Mar 2007 ob 10:34

@Mali-40 Ja točno to sem videl na slotech. Skratka kdo kaj ve o tem? Koliko je omejitev razdalje od centrale. Vzamemo kakršen koli paket sam, da je nek neomejen net jaoooo :?

EDIT: jao 7km je dometa če sem prav prebral z tega pdf-ja. In lepo spet smo zviseli :evil:

EDIT 2: Sem opazil da se da neke repetitorje s katerimi se poveca spet domet za dodatnih 7km in če sm prav razmel je max domet 3x7=21km. Torej upajmo da bo kaj z tem sranjem, če ne bomo pa šli na t2 umts, ko bo, če bo lovil pri njemu.
Zadnjič spremenil madpanter, dne 26. Mar 2007 ob 10:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 26. Mar 2007 ob 10:37

Za enkrat je tole še čisto T-2 forum (sicer pa ne vem "kam pes taco moli" glede na zadnje spremembe na forumu) in nima smisla kaj dosti razpravljati o problemih in napakah ostalih. Lahko se jih omeni, nikakor pa ne rešuje... za to ima Siol svoj forum. IMHO
Zadnjič spremenil Cobane, dne 26. Mar 2007 ob 10:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model
Prispevkov: 325
Pridružen: 3. Jan 2007 ob 12:35
T-2: Že imam
Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 26. Mar 2007 ob 10:45

aha, torej se vam zdi tema provokativna.. predlagam potem izbris :?
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 26. Mar 2007 ob 10:46

Men se ne zdi ker je itak namenjen ta del foruma konkurenci :wink:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model
Prispevkov: 325
Pridružen: 3. Jan 2007 ob 12:35
T-2: Že imam
Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 26. Mar 2007 ob 10:47

seveda, ravno zato sem tudi odprl to temo. Sploh pa ni namen, da bi pljuvali po njih, ampak napisali vse napake ki so jih storili, da bi mogoče tudi pri t-2 pazili na te zadeve, da se ne zgodijo pri njih.
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 26. Mar 2007 ob 10:48

T2 dela druge napake :roll: men se te mogoče zdijo celo hujše od siolovih :P
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 26. Mar 2007 ob 10:50

Zadovoljen napisal/-a:aha, torej se vam zdi tema provokativna.. predlagam potem izbris :?
Zakaj bi zdaj tole brisal? Forumi so namenjeni temu, da se zbirajo mnenja in rešujejo težave, dajejo komentarji, predlogi...
Jaz sem hotel samo omenit, da Siolovih težav tukaj glih ne bomo reševali glede na to, da ima Siol svoj forum in pa da je ta forum vsaj zaenkrat še namenjen izključno T-2ju.

Edit: Matr počasi pišem glede na to, da je vmes že nekaj prispevkov priletelo.
Seveda se lahko pogovarjamo o njihovih težavah, rešitvah, ponudbi itd. Težje jih bomo pa reševali, ker smo tukaj večinoma T-2jevci in pa Siol ima svoj forum.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 26. Mar 2007 ob 10:55

EMX je finta kako spravit ADSL po multiplexirani parici. Mislim da je najvišja hitrost 2Mbit, kar pomeni da če Telekom proda 4 telefonske linije uporabnikom na isti parici, jim lahko proda hkrati še 4x512Kbit interneta :D

Kar se pa ISDN+ADSL tiče, mislim da so takrat imeli Iskrine ISDN centrale, ki so pač podpirale samo ISDN in ADSL ;). Danes so seveda DSLAMi ločeni...
Slika Optika od 30.5.2008

Zaklenjeno