SiOL FTTH

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
voyager2
Guru
Prispevkov: 982
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 2. Apr 2007 ob 11:55

A ni vseeno ali je samo na papirju ali pa deluje v praksi na neustrezni infrastrukturi kot je to pri nekaterih drugih operaterjih, pa če gre za baker ali optiko.

Naj si vzamejo čas če ga potrebujejo. Kot kažejo dejanja konkurence se zna zgoditi, da bomo tudi njihova vlakna potrebovali. Upajmo da bodo uspeli čimprej v praksi zagnati kvalitetno optično omrežje.

Uporabniški avatar
tomaz
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 30. Jul 2006 ob 16:45
T-2: Že imam
Paket: 10|10 FTTH T2@Gratel
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz » 2. Apr 2007 ob 12:35

Mene tudi zanima, ce bodo sedaj se kaj nizje cene pri T2, ali pa da za isti denar dobimo se vec :D

voyager2
Guru
Prispevkov: 982
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 2. Apr 2007 ob 12:41

Za isti denar imas recimo sedaj 21 kanalov manj kot pred tednom, tako da....

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Odgovor Napisal/-a Abigor » 2. Apr 2007 ob 14:11

Glede novosti (optike) lahko rečem, da so konkurenčni T-2ju. Samo naročnina Siolove telefonije pa ni ravno veliko cenejša od ISDNja. Tak da če imaš dve telefonski na IP telefoniji plačaš skoraj isto kot pri ISDNju, tako da je sedaj razvezan dostop primeren za tiste ki sploh ne rabijo telefonije.

Uporabniški avatar
tomaz
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 30. Jul 2006 ob 16:45
T-2: Že imam
Paket: 10|10 FTTH T2@Gratel
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz » 2. Apr 2007 ob 14:15

ja, sam imajo pa brezplacne pogovore v TK omrezje,... NEOMEJENO!

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Odgovor Napisal/-a Abigor » 2. Apr 2007 ob 14:24

Osnovni paket je 14€ (120 minut brezplačnih v stacionarno omrežje)
Neomejeni paket je pa 19,99€ (tukaj pa lahko neomejeno govoriš zastonj). Pri meni osebno ko zagonim za pogovore največ 1€ bi še bil najboljši osnovni paket. Raje imam GSM pa naročnino, samo kaj ko hočejo starši imet stacionarni telefon.

antjest
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 14. Avg 2006 ob 21:46
T-2: Že imam
Paket: Čas je relativen
Kraj: Ljubljana - Brod

Odgovor Napisal/-a antjest » 3. Apr 2007 ob 01:55

kitl napisal/-a:Mene pa zanima kje je ta optika operativna ali je to spet samo na papirju čez 6 mesecov bodo pa prve priklopili.
Sej T2 tut že 1 leto in več govori o optiki v Šentvidu, Dravljah in Šiški, priklopljene pa lahko prešteješ skoraj samo na prste obeh rok :evil:

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 3. Apr 2007 ob 09:37

Ma v Dravljah vem, da majo optiko no vsaj dva moja sodelavca jo imata pa NN tudi in se mi zdi, da je on tudi iz Dravelj. Za Telekomov FTTH oa še nobenega ne poznam, da bi ga imel.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 3. Apr 2007 ob 10:02

hribcek napisal/-a:
Tole je pa malo za lase privlečeno.

Jaz sem star star naročnik (imam še "najet" Telekomov modem - Iskra). Kolikor jaz vem, če hočem iti na trenutne pakete, moram prekiniti pogodbo, Telekomovec pride in mi vzame vse. Nato pa se naročim na trenutni paket, se vežem za X mesecev in nov modem KUPIM!!! To, da bi bili mi kaj priviligirani, pa .... pozabi :evil:

Lp,
Jah potem pa si se enkrat preber na siolovi spletni strani.
Vezav ni več! Modemi so v lasti Telekoma, ni ti treba prekint pogodbe.
Priviligiran pa nisi zato, ker noces narest prehoda :).

Uporabniški avatar
n/a
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 13. Dec 2006 ob 15:41
T-2: Že imam
Paket: 10/10 + 2x TV
Kraj: Šentvid

Odgovor Napisal/-a n/a » 3. Apr 2007 ob 11:00

antjest napisal/-a:
kitl napisal/-a:Mene pa zanima kje je ta optika operativna ali je to spet samo na papirju čez 6 mesecov bodo pa prve priklopili.
Sej T2 tut že 1 leto in več govori o optiki v Šentvidu, Dravljah in Šiški, priklopljene pa lahko prešteješ skoraj samo na prste obeh rok :evil:
Šentvid je že dolgo na optiki....poglej moj podpis pa boš videl koliko časa je že optika pr nas.
Slika

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 3. Apr 2007 ob 11:17

antjest napisal/-a:
kitl napisal/-a:Mene pa zanima kje je ta optika operativna ali je to spet samo na papirju čez 6 mesecov bodo pa prve priklopili.
Sej T2 tut že 1 leto in več govori o optiki v Šentvidu, Dravljah in Šiški, priklopljene pa lahko prešteješ skoraj samo na prste obeh rok :evil:
Kje pa ti živiš? :lol: Pol Dravelj je že online, Šiška se tud masovno priklaplja.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3154
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Apr 2007 ob 11:31

Kaj je online, jaz sem v dravljah v bloku pa nisem nič online in se nič ne priklaplja masovno :evil: :x
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 3. Apr 2007 ob 11:40

Te si pač v oni drugi polovici :lol: Imaš že fiberčke v stanovanje napeljane?

boriso
Uporabnik
Prispevkov: 39
Pridružen: 17. Maj 2006 ob 10:25
T-2: Že imam
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a boriso » 3. Apr 2007 ob 11:42

Jaz sem tudi iz Dravelj in je kar dolgo trajalo, da so optiko priklopili. Štos je bil v upravniku, ker je le ta poslušal šefa nadzornega odbora lastnikov (misli da je glavni v bloku) in niso hoteli poslati soglasje Gratelu. Predhodno smo že večinsko izglasovali možnost napeljave opike po bloku.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3154
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madpanter » 3. Apr 2007 ob 11:45

Kake fibrčke neki. Če so tok leni, da riti ne dvignejo, da nalepijo kanalčke po bloku. Kaj vam jih grem jaz v obija kupit bog pomagi :roll: Dej malkec nekomu tam pr vas, ki je zadolžen za optiko mal zamori za naš blok :D ker do sedaj je edino kar je bilo narejeno je to, da je alkaten do bloka položen in to je bilo narejno pred 2 mesci prbližn
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori