SiOL FTTH

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Odgovor Napisal/-a Abigor » 3. Apr 2007 ob 13:36

Gratel polaga optiko samo v centrih mest. Če si par metrov izven centra mest se lahko pod nosom obrišeš. Telekom že ima tak in tak centre mest pokrite. Sedaj so pa prišli na vrsto tudi večji kraji, ker Telekom ni mestni operater.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 3. Apr 2007 ob 14:49

Prosim, da se tukaj pogovarjamo o konkurenci in ne komu je Gratel že napeljal in komu še ni.
Slika


Lp, Kitl

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Odgovor Napisal/-a Abigor » 3. Apr 2007 ob 15:22

Nisem jaz začel :mrgreen:

hribcek
Uporabnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 15:45
T-2: Že imam
Paket: VDSL 4M/512k
Kraj: Ljubljana (Gunclje)

Odgovor Napisal/-a hribcek » 4. Apr 2007 ob 10:14

Flux napisal/-a: Jah potem pa si se enkrat preber na siolovi spletni strani.
Vezav ni več! Modemi so v lasti Telekoma, ni ti treba prekint pogodbe.
Priviligiran pa nisi zato, ker noces narest prehoda :).
Hja.... tole je pa novo, od 1. aprila. Sem se pozanimal kar direkt na 080 1000.... in RES JE ni vezave :shock:
Hribcek
Slika

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 4. Apr 2007 ob 11:08

Ali bo optika tudi laufala preko pppoe? :lol:
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
Prispevkov: 644
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 21:41
T-2: Že imam
Paket: Kraljevi

Odgovor Napisal/-a Seeker » 4. Apr 2007 ob 16:49

Loool. Ne prek FTTH boš zdej mogu ročno spuščat zvoke (govoriti) v fiber, dial-up style, pol boš ga mogu pa hit porint v modem, preden se izgubi odmev. Human touch.

No ja, počakajmo, da bo DEJANSKO en priklopljen na to čudo... očitno še neki časa ne bo, glede na to da še niti Konference(tm) ni bilo.

came2die
Model
Prispevkov: 229
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 18:55
T-2: Že imam
Paket: 20/1, telefon
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a came2die » 4. Apr 2007 ob 16:51

Konference :lol:

Res se nism mogu zadržat..
Slika--> čakal 333 dni

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 4. Apr 2007 ob 21:36

Cobane iščem varilca optike a prideš?

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 5. Apr 2007 ob 07:46

:P

Ali jih res potrebujete, ali me samo provociraš?
Drugače bi me stvar res zanimala, samo kaj ko dveh stvari na enkrat ne morem delati... :D
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 5. Apr 2007 ob 19:37

Resno mislim iščem pa ne najdem ta prave vsi ki so poskusili so imeli dve levi pa še jim ni bilo za zaupat spliser.
Drugače je pa podjetje iz Izole.
Mogoče bi bil edino problem v poti če si iz Ljubljane.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 6. Apr 2007 ob 07:15

Hvala za ponudbo, vendar vidim dve težavi. Prva je ta, da sem s trenutno službo popolnoma zadovoljen, druga je pa pot... ko bi bil iz LJ. Jaz že tako vsak dan potrebujem slabo uro do LJ, kje je potem še Izola.

Drugače pa... službe ponavadi niso dosmrtne (če penzije ne doživiš) in se mogoče res kdaj srečamo.

Tisto z dvema levima rokama ti pa verjamem, tudi mi imamo podobne probleme. Sposobnim ljudem ni težko dobiti službo ne glede na vse in jih potem tudi ne zamenjujejo kar tako. Ostali so pa na zavodu, ker jim tako paše (se jim ne da delat) oz. se delodajalci z njimi nimajo kaj dosti pomagati.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 6. Apr 2007 ob 22:53

¸Jap :D

Uporabniški avatar
maxus
Guru
Prispevkov: 768
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 21:16
T-2: Že imam
Paket: bakreni T-3 + XL
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a maxus » 6. Apr 2007 ob 23:24

tesux napisal/-a:Cobane iščem varilca optike a prideš?
:D Tesux,a rabiš kakšnega starga osla z dvema desnima,s svojimi švasaparati(TIG,MIG,inverter,tudi trafo,pa avtogeno...agregata žal nimam a si ga lahko sposodim :wink: ..)Atest mi je sicer potekel,vendar ti garantiram da bojo zvari držali in da ne bo prov nikjer puščalo,pa še iz Izole sem,da ne bo potrebno potnih stroškov plačevat :twisted: ...
Slika

ghdgfdhsf

Odgovor Napisal/-a ghdgfdhsf » 7. Apr 2007 ob 23:52

Lahko je stari ali mladi osel ne gledam v zobe sam da ima eno levo pa eno desno in da se nauči varjenaj z splajserjem ne pa z MIG.TIG in ostala šara.
Ej varimo steklo ne pa železo :D

Jaka34
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 08:23
T-2: Že imam
Paket: 50/50 FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Jaka34 » 21. Apr 2007 ob 14:55

http://www.racunalniske-novice.com/main ... ad35a19e43

Pa ne, da mi bodo res prej na T-1 ponudili optiko, kot pri T-2. :roll:

Odgovori