T1 boljši ponudnik od T2?!

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
goran1111
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 22:37
T-2: Še nimam

T1 boljši ponudnik od T2?!

Odgovor Napisal/-a goran1111 » 4. Apr 2007 ob 22:27

Tole je malo zares in malo za hec, tako da ne vzeti preveč resno :wink: .

Torej, t2 se vedno hvali, kako daje opremo v uporabo zastonj, brezplačno in brez vezave. Vse lepo in prav, uporabniki so zadovoljni...

Vendar poglejmo kako dela telekom na mojem primeru. Pred leti sem postal naročnik na siolu in dobil calistota v uporabo. Plačal nič za njega. Potem je prišel ADSL2+, kupil sem sagema, pa spet plačal nič za njega. Sedaj je tukaj VDSL2, spet bom dobil modem v uporabo, sagema pa bo t1 kupil od mene za 5 evrov. Torej bom pri 3 modemih v plusu 5 evrov.

Torej t2 ti da modem, potem ti ga pa vzame ko ga ne rabiš, t1 pa ti modem proda za 0 tolarjev, potem pa ti ga odkupi za 5 evrov. :lol: :wink: :lol:

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 4. Apr 2007 ob 22:33

O pa še kako si plačal za vse tele modeme, saj si bil vezan na njih z naročnino!
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
ervins
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 16:36
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant, FTTH
Kraj: Kranj/Primskovo

Re: T1 boljši ponudnik od T2?!

Odgovor Napisal/-a ervins » 4. Apr 2007 ob 22:56

goran1111 napisal/-a:Tole je malo zares in malo za hec, tako da ne vzeti preveč resno :wink: .

Torej, t2 se vedno hvali, kako daje opremo v uporabo zastonj, brezplačno in brez vezave. Vse lepo in prav, uporabniki so zadovoljni...

Vendar poglejmo kako dela telekom na mojem primeru. Pred leti sem postal naročnik na siolu in dobil calistota v uporabo. Plačal nič za njega. Potem je prišel ADSL2+, kupil sem sagema, pa spet plačal nič za njega. Sedaj je tukaj VDSL2, spet bom dobil modem v uporabo, sagema pa bo t1 kupil od mene za 5 evrov. Torej bom pri 3 modemih v plusu 5 evrov.

Torej t2 ti da modem, potem ti ga pa vzame ko ga ne rabiš, t1 pa ti modem proda za 0 tolarjev, potem pa ti ga odkupi za 5 evrov. :lol: :wink: :lol:
Ne pozabi,da si pred leti moral zraven tudi kupiti Isdn linijo,ki si jo mastno plačal,sedaj,ko pa hočeš vzeti duo paket in odjaviš isdn pa lahko telefon vržeš v smeti. Pa tudi naročnina na isdn ni mala.Vse ti dobro zaračunajo.
Pa skoraj bi pozabil,če hočeš na isdn nadgraditi duo ali trio ti zaračunajo tudi priklop.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 5. Apr 2007 ob 00:12

Js res je Telekom se je zmigal in začel ponavljati za T2, kar pomeni, da je postal konkurenčen ne glede na zgodovino.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Malkec » 5. Apr 2007 ob 00:16

kitl: Se strinjam, vendar je še vse na papirju. Bomo videli kaj bo :wink:

Uporabniški avatar
obi
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 843
Pridružen: 9. Nov 2006 ob 18:26
T-2: Že imam
Paket: T-2 PAKET T-3 VDSL
Kraj: ljubljana - medvode
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a obi » 5. Apr 2007 ob 00:44

kako fajn je če te nekdo veže za nekaj let, 100% dobiček da ne omenim penalov katere moraš plačati če se predčasno odjaviš. Malo poračunaj pa boš videl da so tistih nekaj € ti dali iz nevem česa saj si jim ti lepo nafilal z naročnino. Moje mnenje je, vse je ok dokler ni časovne vezave, k je isti klinac ko poroka ko se nekrat oženiš nema više kajanja poslije j-e-a....banja (parodn izrazu) če si pa nevezan lahko pa tu pa tam mimo vsekaš ane. :P

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 5. Apr 2007 ob 01:27

Sam če pa v končnem črto potegneš, je pa vprašanje, kaj se bolj splača: za 5 frocev vzdrževalnin, al ena srečna familija? :wink:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
luky
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 20:11
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a luky » 5. Apr 2007 ob 07:38

obi napisal/-a:kako fajn je če te nekdo veže za nekaj let, 100% dobiček da ne omenim penalov katere moraš plačati če se predčasno odjaviš. Malo poračunaj pa boš videl da so tistih nekaj € ti dali iz nevem česa saj si jim ti lepo nafilal z naročnino. Moje mnenje je, vse je ok dokler ni časovne vezave, k je isti klinac ko poroka ko se nekrat oženiš nema više kajanja poslije j-e-a....banja (parodn izrazu) če si pa nevezan lahko pa tu pa tam mimo vsekaš ane. :P
Popolnoma se pridružujem tvojemu mnenju. VSe ti zaračunajo pri Siolu ko greš stran, jaz sem jim mora še plačati za 20 dni za Bitdefender mi niso pustiuli tako da ko se spomnil besede S I O L LLLL dobim kurjo kožo takoj.
Lp, Luky

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 5. Apr 2007 ob 10:10

Itak, da morš plačat za storitve, ki si jih uporabljal. Sej je Telekom tudi poslal položnico za "tistih 10 dni telefonskih pogovorov", pa verjetno bi ti tudi T-2. :roll:
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: T1 boljši ponudnik od T2?!

Odgovor Napisal/-a Flux » 5. Apr 2007 ob 14:59

ervins napisal/-a: Ne pozabi,da si pred leti moral zraven tudi kupiti Isdn linijo,ki si jo mastno plačal,sedaj,ko pa hočeš vzeti duo paket in odjaviš isdn pa lahko telefon vržeš v smeti. Pa tudi naročnina na isdn ni mala.Vse ti dobro zaračunajo.
Pa skoraj bi pozabil,če hočeš na isdn nadgraditi duo ali trio ti zaračunajo tudi priklop.
Isdn telefone jst še vedno uporabljam na siol telefoniji strošek, ki sem ga mel s tem je pa okoli 50 evrov.

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Prispevkov: 1037
Pridružen: 15. Nov 2006 ob 12:48
T-2: Že imam
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 5. Apr 2007 ob 15:20

Kaj to si kupil kakšen vmesnik??
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 5. Apr 2007 ob 20:01

DECT analogno bazo pa gor prijavil isdn slušalke.
Se prodajajo na bolhi kokr sm nazadnje gledal

Uporabniški avatar
Steni
Model
Prispevkov: 305
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 19:32
T-2: Že imam
Paket: OranžniDiamant+1xtel.(dodatno)
Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Napisal/-a Steni » 5. Apr 2007 ob 20:58

@goran1111: Izgleda, da si ti eden izmed redkih, ki jih naveza Telekom-Siol ni "olupila", ali pa so te tako dobro "nategnili", da še sedaj nisi pogruntal kako so te.
Slika
Slika FTTH

goran1111
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 22:37
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a goran1111 » 5. Apr 2007 ob 21:49

Kaj naj rečem, mene lupi telekom, tebe pa kdo drugi (mogoče manj). Nikar pa si ne delaj utvar, vse nas lupijo. Je pa telekom na moji lokaciji najmanj neugoden, ker je edini, ki mi sploh kaj ponuja. In dva tisočaka več na mesec je zelo ugodno glede na konkurenco, ki mi ne ponuja nič.
Tako da lahko komentiram samo njihove storitve, s katerimi pa sem zadovoljen. Ker če bi čakal na T2, bi bil zadnjih pet let, in do nadaljnega še vedno na klicni povezavi, pa bi spet plačeval telekomu. Ko pa bo enkrat v prihodnosti tudi konkurenca pred mojim pragom, bom pa mogoče razmišljal drugače.
Pa veliko se vas pritožuje nad vezavo. Mene vezava sploh ne gane, če pa še nekaj časa nebom imel druge možnosti. Pa tudi če me vežejo za 10 let, je bolje kot pa plačati modem, zame je to kot da mi ga podarijo. Ko bom pa lahko šel drugam, bom pa z veseljem plačal tistih par evrov in me vezava sigurno nebo ustavila.
Vsi gledamo na isto stvar, razlika je samo iz katere strani gledaš :lol:

Uporabniški avatar
ervins
Model
Prispevkov: 208
Pridružen: 17. Nov 2006 ob 16:36
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant, FTTH
Kraj: Kranj/Primskovo

Re: T1 boljši ponudnik od T2?!

Odgovor Napisal/-a ervins » 5. Apr 2007 ob 22:25

Flux napisal/-a:
ervins napisal/-a: Ne pozabi,da si pred leti moral zraven tudi kupiti Isdn linijo,ki si jo mastno plačal,sedaj,ko pa hočeš vzeti duo paket in odjaviš isdn pa lahko telefon vržeš v smeti. Pa tudi naročnina na isdn ni mala.Vse ti dobro zaračunajo.
Pa skoraj bi pozabil,če hočeš na isdn nadgraditi duo ali trio ti zaračunajo tudi priklop.
Isdn telefone jst še vedno uporabljam na siol telefoniji strošek, ki sem ga mel s tem je pa okoli 50 evrov.
Mislil sem na vrvične telefone,ki jih ne moreš prijaviti na dect!!
Pa tudi bazna enota ti pride odveč,vsaj sx100,pa tudi 50€ ni majhen denar.
Slika

Odgovori