T1 boljši ponudnik od T2?!

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Uporabniški avatar
Steni
Model
Prispevkov: 305
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 19:32
T-2: Že imam
Paket: OranžniDiamant+1xtel.(dodatno)
Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Napisal/-a Steni » 5. Apr 2007 ob 22:32

Če nimaš druge izbire, potem je tudi slaba izbira dobra izbira!
Leta 2001 sem zato, da sem dobil širokopasovni internet ADSL plačal: 30k SIT telekomu za Isdn in 30k SIT Siolu za priključek ADSL ( modem pa "je bil" zastonj :D, vezave takrat hvalabogu še niso poznali ). Zaradi tega prijatelj goran1111, si ti lahko par let kasneje dobil modem "zastonj"!
Zato te prosim, ne primerjaj T1 z T2, ker ti dve firmi nista primerljivi kar tako.
Slika
Slika FTTH

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 6. Apr 2007 ob 12:16

Seveda za eno se plačuje vsako nedeljo pri maši ;)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 6. Apr 2007 ob 12:20

Za drugo si pa vlada sposoja 100 milijonov € iz Proračuna:
http://www.finance.si/?MOD=show&id=175221 :wink:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 6. Apr 2007 ob 13:09

Flux napisal/-a:Seveda za eno se plačuje vsako nedeljo pri maši ;)
Zakaj pa hodiš k maši kdo ti je kriv.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 6. Apr 2007 ob 13:58

Hehe sej ne :)

goran1111
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 18. Dec 2006 ob 22:37
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a goran1111 » 6. Apr 2007 ob 19:28

Steni napisal/-a:Leta 2001 sem zato, da sem dobil širokopasovni internet ADSL plačal: 30k SIT telekomu za Isdn in 30k SIT Siolu za priključek ADSL ( modem pa "je bil" zastonj Very Happy, vezave takrat hvalabogu še niso poznali ).

Zato te prosim, ne primerjaj T1 z T2, ker ti dve firmi nista primerljivi kar tako.
Nisem imel namena primerjati firm ampak samo storitve, se strinjam firmi sploh nista primerljivi...

Glede isdnja pa sem plačal isto kot ti.

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 2. Maj 2007 ob 23:04

Evo, da napišem še naš primer, kako T1 nagaja in se dobesedno norčuje.
Na kratko:

28.04.
ob cca 08:15 prekinjena linija, kar sem opazil okrog 11h, ko nisem mogel priti do serverjev. Zapeljem se v LJ, vidim, da je z našo mrežo vse OK, pokličem T2... pridejo z instrumentom, ki pokaže, da je kabel prekinjen cca 100m stran od našega firme.
Javijo napako takoj na Telekom in tudi povedo, da gre za prekinjen kabel..... in potem

30.04. okrog 9h pride mojster iz Telekoma (zanimivo: imel je modem s T-2 logotipom), ki ugotovi, da je najbrž res nekaj narobe na liniji, da pa bo vseeno še najprej v centrali pogledal. Moj komentar, da so T2jevci z aparaturo izmerili oddaljenost prekinitve ga v bistvu sploh ni zanimal.
Okrog 11h me nato pokliče, da je v centrali vse v redu, da bo zdaj napako predal naprej na GVO.
Da je bilo treba plačati virmane, seveda nikogar ne zanima.

01.05. jasno: praznik dela proletariat mora praznovati.
02.05. jasno: po praznovanju mora proletariat še počiti. Da smo mi že peti dan "down" seveda nikogar ne zanima. Kot jih tudi ne zanima to, da po svetu delujejo in da imamo mi poslovni problem zaradi njihove očitne šlamparije, sabotaže ali ne vem česa že.
Če je kabel nekdo precvikal v soboto, 28.aprila ob 08:15, bi ga lahko z malo dobre volje poflikali vsaj 30.aprila tekom dneva.

03.05. Jutri. Pričakujem nadaljevanje kalvarije. Selitev vsaj enega serverja na drugo lokacijo. Nepotrebno živciranje, dodatni stroški in izguba časa.

Zdaj samo še čakam, da mi T1 potrka na vrata in mi začne ponujati svoje zanesljivo omrežje, kar se menda dogaja v takih primerih.
Banda nesposobna saboterska!
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 3. Maj 2007 ob 07:30

Žal, Telekom bo naredil vse, da bi T-2 prikazal v slabi luči.

Pri nas na šihtu je podobno. Imamo optiko + ADSL za backup ter 6 ISDNjev (12 telefonskih linij). Ko smo se selili na to lokacijo, smo jih zabičali, da želimo tudi 6 neodvisnih paric. Takrat tega ni šel nihče preverjat. Pred pol leta smo pa želeli stestirati še T-2, smo pa dobili zavrnitev, da ni proste parice. Nobenemu ni bilo jasno kaj to pomeni, po vrtanju za odgovori, pa je prišla resnica na dan... banda prokleta. Plačujemo pa, kot da bi bile parice zlate.

T-2 pa tudi spi... že pred pol leta so se dokopali do nas z alkateni od optike, pa še do danes ni ne duha ne sluha o nadaljevanju del. Več kot prosit jih pa tudi ne moreš.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 3. Maj 2007 ob 15:24

Evo - zaključni (vsaj upam) report:

okrog 14h smo končno spet online.
Kabli so zdaj (bojda) za silo zaflikani.
Nihče ne ve, kako je do tega lahko prišlo in zakaj so kabel 28.04. enostavno precvikali in pustili. Da bi se pa kdo vsaj opravičil, pa še niso vzeli.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 3. Maj 2007 ob 15:35

Kje je bilo prekinjeno? Ali obstaja možnost sabotaže (recimo prekinjena interna inštalacija)?
Optika 100/10

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 3. Maj 2007 ob 16:22

Prekinjeno je bilo na hiši, ki je ene 60m stran od naše.

Evo fotke (posneto danes okrog 11h, ko so že razčohali špagetke):
Slika

Slika

Slika

In še po "sanaciji"; posneto pred par minutami, tj. okrog 15h:
Slika

Fotke so bolj slabe, ker so narejene z mobitelom. :oops:

Je pa verjetno treba dodati še to, da je zdaj stanje točno takšno, kot je vidno na zadnji fotki. Nisem se dotikal omarice ali vratic... točno tako so pustili (vse odprto) in danes bo seveda še pestro, če bo res nevihta :evil:
Pravijo pa mojstri, da so uporabili vazelinske spojke in da ni problema, tudi, če bo deževalo.
Slika

roscha
Faca
Prispevkov: 171
Pridružen: 22. Avg 2006 ob 20:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH 3xTV 1xTEL
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a roscha » 3. Maj 2007 ob 16:47

Ne me jebat. Pa to je huje kot v Afganistanu. In za takšno infrastrukturo je najem 12€ mesečno. Samo za streljat so.


Tist vazelin bi pa jest monterju v tazadnjo porinil s spojko vred. Mislim. Ase norca delajo, a so v resnici tako bebavi?!

jery
Model
Prispevkov: 223
Pridružen: 9. Feb 2007 ob 21:47
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jery » 3. Maj 2007 ob 17:16

Da še jaz nekaj dodam: prej sem bil pri siolu, nakar sem odšel na t-2.
Imam isdn (gigaset) telefon in mi je t-2 (NN) lepo zrihtal vmesnik (pattona), na katerem isdn krasno špila.
Telekom pa svojim obstoječim naročnikom tega ne ponuja (vmesnika pač), lahko jih je samo sram, da so nas najprej nategnil z isdn-jem (100 jurju) + priključnina siol (30 jurčkov),pol pa še z pol predrago naročnino dolgo časa nategoval.
Tudi pri meni so bili porodni krči v začetku prehoda iz siola na t-2, (telekom seveda nič kriv, pa njihovo omrežje,...ha,ha, debili) oddaljenost skoraj 1300m 4/1 paket + telefon-smo znižali na 4/512 in mi zaenkrat lavfa tako kot mora. Nadejam se, da bomo lahko kmalu tudi tisti z večjo oddaljenostjo od central imeli večji upload.

T-2 le tako naprej!:wink:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 3. Maj 2007 ob 18:25

ni kej... en se je ocitno potrudil... machine gun gor s senzorjem je treba montirat

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 3. Maj 2007 ob 20:25

Ja kaj naj namontiram kamere po celi ulici???
To ni na naši hiši, ampak so na ulici vmes še tri druge hiše.
Edina prava rešitev bo optika... čakam in čakam in upam, da bo kmalu ;-)
Slika

Odgovori