T1 boljši ponudnik od T2?!

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
kokica2000
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 17. Sep 2006 ob 12:58
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera na FTTH
Kraj: Ljubljana, Dravlje

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 5. Maj 2007 ob 01:22

Ja Bine, komu si se pa tako zameril? Ta ti bo tut optiko precvikal :shock:.

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 5. Maj 2007 ob 03:24

Hehe se mi zdi, da ste t-2 uporabniki precej paranojični. Dejansko mislte, da se telekomu da z sabotažami ukvarjat :D.
Mislm, da je bla taka infrstruktura že pred tem ko je t-2 na trg pršu...

Tody
Model
Prispevkov: 262
Pridružen: 19. Jun 2006 ob 23:03
T-2: Že imam
Paket: brezčasni paket
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tody » 5. Maj 2007 ob 03:28

Ni bilo nobene infrastrukture za optiko prej... Nekaj malega po slovenskih železnicah... Optičnega kabla se pa zdej na 1000 kilometrov kupuje in v sloveniji je ene 15 podjetji ki ga znajo prodat.
Slika

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 5. Maj 2007 ob 08:35

ko smo ze ravno pri temi: kdo vse pa ime LASTNE medmestne opticne povezave?

DARS,
SŽ,
TELEKOM,
ELES,
T-2, ?

še kdo?

mr_tweak
Znanec
Prispevkov: 71
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 08:41
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a mr_tweak » 5. Maj 2007 ob 09:10

Kolikor vem, jih T2 nima, saj Gratel menda ni vlekel optičnega kabla iz Kranja v Lj, ali pa celo iz Kopra v v Lj?

bostjank
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 20. Nov 2006 ob 22:22
T-2: Še nimam
Paket: Uporabljal vse storitve T-2 70 dni in vse storitve tudi prenehal uporabljati !

Odgovor Napisal/-a bostjank » 5. Maj 2007 ob 13:05

Bine: če vaša firma potrebuje 100% uptime do interneta, zakaj nimate UMTS routerja, ki ga povrhu vsega kombinirate z VDSL? Dodaten strošek a kaj danes na račun dosegljivosti ne stane? Sicer pa ste tako kot ostali le naročniška številka v množici in ne pričakujte, da bodo pri Telekomu reagirali drugače. So pač "v socializmu" in sami si moramo pomagati biti iznajdljivi do njihove reorganizacije primarne miselnosti. Ker smo ravno pri iznajdljivosti: da bi kdo skočil domov ali kam v bližino, poinštaliral čitalec kartic in plačal virmane, pa ni šlo? Pomagaj si sam in vsi ti bodo pomagali, kajne mojster?

V Sloveniji nas verjetno čaka tudi zloraba telekomunikacijskih omaric, saj so vse prej kot nedostopne in ustrezno zavarovane.

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 5. Maj 2007 ob 13:26

Bostjank: plačilo virmanov je (bilo) še najmanjši problem. Bi pač odnesel mašino "čez cesto" in plačal od tam, vendar je bilo bolj enostavno, da sem naloge poslal s kurirjem v banko, sam pa sem se ukvarjal z drugimi stvarmi.
Večji problem je bil totalni, več kot 5 dnevni mrk (od tega 3,5 delovni, ker v tujini pač ne praznujejo dva dni).

Ali je šlo za sabotažo ali ne, bo odločala preiskava.
Jaz bom zadevo dal naprej in to predvsem zato, da se ne bi ponavljalo.
Razumel bi, če bi recimo strela udarila, če bi rovokopač potrgal kable... vse to bi razumel, se pač zgodi.

Ne razumem pa, da je kdorkoli pri zdravi pameti šel odrezati v soboto zjutraj 3cm debel kabel. Da je to storil delavec (oziroma podizvajalec) podjetja GVO na osnovi Telekomovega naloga je pa dokazano.
In zato ne razumem, zakaj takšne napake niso mogli/hoteli/whatever odpraviti TAKOJ, saj je bilo potrebno par minut, da so potem v četrtek to uredili. Celo dopoldne pa so razpravljali in modrovali in vedno več jih je bilo... in na koncu si lahko videl, kako so zadevo "sanirali".
Kapiš?
Slika

bostjank
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 20. Nov 2006 ob 22:22
T-2: Še nimam
Paket: Uporabljal vse storitve T-2 70 dni in vse storitve tudi prenehal uporabljati !

Odgovor Napisal/-a bostjank » 5. Maj 2007 ob 13:35

Bine: jaz sem že zdavnaj doumel, kaj se je dogajalo, kot bi lahko sam doumel dejstvo, da moraš zagotoviti alternativni dostop do interneta - če se seveda pojavi tehtna potreba. Lahko se pritožuješ po dolgem in počez, kaj vse se je dogajalo nenavadnega, a pri sebi ne boš spremenil ničesar - še vedno boš 3-5 dni brez interneta, ko pride naslednji junak s kleščami ali rovokopačem (slednjega boš celo opravičil).

Muki
Faca
Prispevkov: 107
Pridružen: 21. Sep 2006 ob 10:30
T-2: Že imam
Paket: 10/2

Odgovor Napisal/-a Muki » 5. Maj 2007 ob 15:56

bostjank: pri Binetu ni problem v dostopu do interneta - to je res tamanjši problem uredit. Problem je, da mora internet tudi dostopati do njega, ali z drugimi besedami, pri Binetu v podjetju teče tudi kakšen strežnik ali dva. Z zelo raznolikimi storitvami, ne samo mailom.

Za pravo dohodno redundanco pa rabiš kaj več kot linksysov dsl/umts router za 250€.

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 5. Maj 2007 ob 16:33

bine: zgleda, da se je GVO se necesa naucil... vcasih so postavljali omrezje, danes ga podirajo... skoda, da ne svojega... me zanima kaksen bi bil odzivni cas v tem primeru

bostjank
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 20. Nov 2006 ob 22:22
T-2: Še nimam
Paket: Uporabljal vse storitve T-2 70 dni in vse storitve tudi prenehal uporabljati !

Odgovor Napisal/-a bostjank » 5. Maj 2007 ob 19:26

Muki: naj si potemtakem omisli lastno optiko ali wifi ali kaj drugega iz druge lokacije, če se gre strežniške storitve in želi 100% uptime. Sej ni problem dobit 100% uptime oz. se mu približati v naši državi ali pač?

Sej ne rečem, da ni stvari, ki bi onemogočila internet. Lahko ti ključna soba zgori in ti ne pomaga noben zažgan kabel... Ampak Bine se znaša nad ravnanjem Telekoma... A ne bi bilo bolje, da bi se postavil pred parlament in tam opozoril na svoj problem, če se postavim na njegov nivo pisanja? A jim je predlagal podpis pogodbe, ki zagotavlja 100% uptime in odškodnino, če se problemi ne odpravijo v dogovorjenem času? Vidiš, tako bi lahko imel več možnosti za uspeh.

Da se bi zanašal na parico in T-2, pa je kar lahko precenjevalno.

UMTS kajpak ni primeren za strežniški upload z maksimumom 64 kbits.
Zadnjič spremenil bostjank, dne 5. Maj 2007 ob 19:35, skupaj popravljeno 4 krat.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 5. Maj 2007 ob 19:30

Drži, res ni problema. Jaz imam na domačem naslovu 100% uptime odkar sem na Gratelovi optiki FTTH, če ne štejem par resetov strežnika (http://www.Hyde-Park.si) zaradi update-a operacijskega sistema. :)
Optika 100/10

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a dal » 5. Maj 2007 ob 20:59

Ta črni kabel je bil že prej ali so ga sedaj zasilno potegnili?

Ko so nas preklopili na nove kable, so fantje od GVO stare porezali, nove pa slabo zvezali (ni bilo kontakta). Nekako sem jih uspel pravilno zvezati, tako da je ADSL deloval. So pa tudi na centrali nekaj zamočili ob preklopu kablov, tako da sem imel par dni telefonsko številko nekoga drugega. :wink:

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 5. Maj 2007 ob 22:11

@bostjank: jaz ne zahtevam od Telekoma ničesar. Tudi prvič slišim, da bi moral plačevati zato, da ne delajo neumnosti. Ali moram tudi Elektro podjetju plačati zato, da ne pride nek njihov monter in precvika kable?
In vodovodnemu, da ne prebijejo cevi?
Po mojem ne.
Več kot 4 leta smo na tej lokaciji in vseskozi je bilo vse OK; praktično v vseh teh letih nismo imeli 4 ure downtime-a.
Imamo server tudi v ZDA, vendar ne za mail.
Kaj pomeni redundanca mi je tudi znano, vendar mi nismo tako bogati, da bi si lahko privoščili zrcaljenje našega sistema na nadomestni lokaciji.
Če bo kdaj hiša zgorela, smo na to pripravljeni... in v takšni situaciji bodo tudi stranke razumele nekaj dnevni down-time, ker bi to bila pač izjemna situacija. Ampak en qurčev presekan kabel pa res ne sme povzročiti 5-dnevnega downtimea. Ne sme.
In prepričan sem, da so si nas malo sposodili, ker nismo njihova stranka.
Trdno prepričan.

Da zaključim: moj očitek Telekomu in GVO-ju je samo ta, da so precvikali kabel brez preverjanja. In ko smo problem prijavili, so bili preprosto jebivetrski, namesto, da bi rekli "ups, smo zajebali... dajmo hitro popravit"...

@Nimda: ja, tudi jaz nestrpno čakam na FTTH. In na 100/100 Mbps.

@dal: ne vem, kako je bilo prej, ker nisem nikoli gledal in preverjal kako gre kabel. Ampak, kot sem razumel GVO-jevce, je ta kabel visel po fasadi tiste hiše že prej in oni so ga samo precvikali, ker je tako zahteval lastnik hiše.
Slika

bostjank
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 20. Nov 2006 ob 22:22
T-2: Še nimam
Paket: Uporabljal vse storitve T-2 70 dni in vse storitve tudi prenehal uporabljati !

Odgovor Napisal/-a bostjank » 5. Maj 2007 ob 23:09

Bine: nekako ne gre izvabiti odgovora od tebe. Bom vprašal še drugače: če se bo to ponovilo čez 14 dni in bo spet downtime nekaj dni, pa mogoče še 2krat v tem letu. Kaj boste?

Odgovori