T1 boljši ponudnik od T2?!

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 6. Maj 2007 ob 01:42

Bine in vsi: kako lahko lastnik hise zahteva, da neko podjetje, ki ni lastnik omrezja (kabel pac to je), le-tega precvika?

od kje jim ideja, da gre GVO to tudi dejansko pocet? da sari po drugem omrezju kar tako?


fantje (in punce), mislim, da smo lahko srecni, da se noben ni poklical GVOja, da precvika glavni 440kV kabel za elektriko - ce bo pol 5 dni DOWNTIME, bo se ok...

:?: :?: :?:

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Odgovor Napisal/-a dal » 6. Maj 2007 ob 10:20

GVO je Telekomovo hčerinsko podjetje in skrbi za Gradnjo in Vzdrževanje Omrežij.

http://www.gvo.si/sl/predstavitev/fotogalerija/

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 6. Maj 2007 ob 14:33

bostjank napisal/-a:Bine: nekako ne gre izvabiti odgovora od tebe. Bom vprašal še drugače: če se bo to ponovilo čez 14 dni in bo spet downtime nekaj dni, pa mogoče še 2krat v tem letu. Kaj boste?
Mislim, da sem ti odgovoril.
Nismo tako bogati, da bi si lahko privoščili zrcalno sliko našega sistema na nadomestni lokaciji.
Če se zgodba čez 14 dni ponovi, bom spet potrpežljivo čakal in upal, da napako GVO popravi/odpravi.... vmes pa bomo improvizirali... prevezava telefonov, aktiviranje backup mail.boxov, ipd.
In tako naprej vse do poletja, ko naj bi nas priklopili na FTTH.
Slika

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 6. Maj 2007 ob 19:22

ha

ce ti precvikajo optiko se v 2 tednih se ne bo nic zgodilo... parice je lazje skupaj stukat

:twisted: :twisted: :evil:

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 10. Maj 2007 ob 22:39

Evo... danes pa: "Empire strikes back" :twisted:

Okrog 13h... mrkne vse... telefonija, internet....
jaz takoj zašprintam s telefonom okrog vogala in že vidim tam pred tisto hišo parkiran GVO kombi in dva mojstra.
Prišla sta namreč odklopit vse skupaj.... jaz potem (umirjeno) pojasnim, da smo mi tam na vogalu odvisni od teh špagetkov... onadva gledata v papirje, delovne naloge, neke sheme... modrujeta in obljubita, da bomo v roku pol ure, največ ene ure spet on-line.
Da jima ni nihče povedal, da smo mi na tem drotu in da ... pač so zajebali (spet), ker so nas odklopili.

In res, prej kot v eni uri smo bili spet online.
So nas pa dali na neke druge kable, saj je sinhronizacija zdaj le še 35/6 (na začetku 40/15... po prvem cvikanju kablov 40/11... tako, počasi, tja do jeseni bomo verjetno nekje na 1/256 :roll: :evil:

No, upam, da bo FTTH res pred poletjem :?
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 23. Maj 2007 ob 19:30

Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 23. Maj 2007 ob 22:12

Bine napisal/-a:No, upam, da bo FTTH res pred poletjem :?
drugace ti pa ostane samo se ena zadeva... WIFI4ALL... ;)

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 23. Maj 2007 ob 22:22

@cobane:

koncno pametni primerljivi cenik na Dnevnikovem blogu "Zrcalce..."

postena primerjava, fer izracun

edino ne vem, ce je mozno imeti 144 central v vecjih mestih... nisem vedel, da imamo toliko vecjih mest...ccc

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Flux » 24. Maj 2007 ob 13:14

Omg... Ker površen članek.
Ta ki ga je pisal zgleda ne ve kaj se dejansko dogaja na sceni.
Prvo T-2 ni edini ponudnik Vdsla, ampak ga ponuja tudi Telekom enako je za FTTH.
Drugo Siola ni več je le še Telekom. Cenik ni merodajen, ker dejansko ne zajema vseh tehnologij ponudnikov (Adsl, Vdsl, In tistih 100 srečnežev FTTH). O emxu niti besede.

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 24. Maj 2007 ob 13:44

Iz naših internih obvestil: "Telekomovci so dosegli naslednji najnižji nivo profesionalnosti. T-2ju so v glavnem vozlišču presekal gl. dovod elektrike. Ekipe T-2 so na poti na lokacijo, kdaj bo zrihtan ni znano, bomo obveščeni... "

Objavljeno ob 12:59.

Ob 13:23 smo bili spet on-line.
Slika

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 24. Maj 2007 ob 14:33

jp, pozarne sekire znajo biti celo kdaj uporabne... za rezervo jih imas 5, pol pa gres sekat... to zna biti dober test za preverjanje kakovosti elektricnih zic, ce so vse narejene po standardih... kakopak neobjavljenih...

kaj pa ce pride dodatno ojacan kabel? jah nc... bo pa zahtevnejsi test... zahteve v standardih je potrebno vsake toliko poostriti, ne?

:twisted:


zdi se mi, da bo T2 kmalu imel 24/7 parkiran kombi zraven Cigaletove z UPSi, baterijami, zicami, kabli, mogoce se kaksen litrcek nafte za Telekomov agregat... sam za tja bo rabil pa se kaksno šibico

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Maj 2007 ob 14:40

Ne, samo enega sniperja, ki bi pokrival področje okoli varovalk! :wink:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
Prispevkov: 644
Pridružen: 29. Avg 2006 ob 21:41
T-2: Že imam
Paket: Kraljevi

Odgovor Napisal/-a Seeker » 24. Maj 2007 ob 17:11

Mrtva straža poleg serverjev ftw! :D

Odgovori