Razvezan dostop zdaj mogoc povsod?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
bsslo
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 22:25
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Razvezan dostop zdaj mogoc povsod?

Odgovor Napisal/-a bsslo » 19. Maj 2007 ob 19:04

Na siolovih forumih sem zasledil da naj bi polno razvezan dostop bil mogoc povsod. Ampak baje moras parico placati. Ali kdo glede tega zna kej vec? Je SRD na PRD mozen samo ce si ze prej bil Siolov narocnik?
Slika Narocil 1/256...

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 19. Maj 2007 ob 21:52

A to za SiOL sprašuješ? Morebiti imajo celo kakšen interni pravilnik glede tega.

Za T-2 vem, da ima povsod obe vrste storitvi na voljo in to že cel čas. Recimo pri polno razvezanem dostopu VDSL, ni potrebno jemati telefonije. Torej se odpove telekomovo telefonijo in imaš samo internet pri T-2, kar košta skupno 20 € mesečno. :)
Optika 100/10

bsslo
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 22:25
T-2: Še nimam
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bsslo » 19. Maj 2007 ob 23:54

Hehe, malce cudno sem vprasal. Baje naj bi bil mozen polno razvezan dostop za nove narocnike tudi na tistih centralah, kjer so parice ze zasedene.

Bom poskusil najti temo...
Slika Narocil 1/256...

flier
Model
Prispevkov: 286
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a flier » 21. Maj 2007 ob 20:15

To je misljeno za SiOL-ov ADSL, prej je bil razvezan dostop omogocen samo na omejenem stevilu central.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2235
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 21. Maj 2007 ob 20:26

bsslo napisal/-a:Hehe, malce cudno sem vprasal. Baje naj bi bil mozen polno razvezan dostop za nove narocnike tudi na tistih centralah, kjer so parice ze zasedene.

Bom poskusil najti temo...
Sanja svinja kukuruz :roll:

Evo kaj sem napisal na Siol forumu: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=25910

Razvezan dostop le ni tako razvezan kot se reklamira

Zakaj
Zato,ker moram najprej narociti PSTN in xDSL,ko priklopijo pa odjavim PSTN in grem na razvezan dostop Seveda ob tem podvigu vrzem proc vsaj 80 evrov,kolikor je prikljucnina za PSTN.
V mojem primeru je to popolnoma BREZVEZNO,saj sem pred leti odjavil ISDN (mimogrede-se vsa oprema je na podstresju),parica je cista do centrale(preverjanje linije z tehnikom),le politika je cudna

Na mores na zacetku narociti razvezanega dostopa,lahko narocis samo RAZVEZAVO.Take informacije sem dobival ze pred 1.4 (zdruzitev),prav tako v zadnjem povprasevanju prejsnji mesec
Prav tako so mi "zagrozili",da parice ne bo tudi za druge operaterje


Ce v kablu ni 25% prostih paric,se poslovi od razvezanega dostopa "iz nule",ceprav si ze imel telefonijo ,saj naj bi bilo teh 25% rezerviranih za tiste ki hocejo prehod iz SRD na PRD.

Kot vidis kabel je,samo politika jih J.... z veliko zacetnico
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1278
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 22. Maj 2007 ob 10:52

Od kdaj pa je tako? Jaz imam drugacne izkusnje, saj sem imel nekajletni neaktiven prikljucek od Telekoma (beri: vticnica le za pocitnice pajkov :) ), ko pa sem narocil T2, sem dobil priklopljeno samo in edino to. Brez raznoraznih PSTNjev, ISDNjev ipd.
Je pa res, da so takrat namigovali, da v primeru, da ne bo prostih prikljuckov na centrali, lahko priklopijo na kaksno drugo, ki je predalec stran, in potem bi se lahko pod nosom obrisal oz. bi T2 zavrnili.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7975
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 22. Maj 2007 ob 12:17

Anubis jaz sem na to finto kot ti čakal 6 mesecev ni bilo nič Ko sem naročil PSTN sem dobil T-2 v enem mesecu.
Slika


Lp, Kitl

Odgovori