T2 vs T1: Koseze

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 12. Jun 2007 ob 22:28

zakon je treba brati v luci casa... ko je bil zakon sprejet (ne vem kdaj tocno je bil in tocno kaksna je njegova vsebina), tudi interneta ni bilo... zakon je bil sprejet, da bi imeli vsi prebivalci Slovenije dostop do komunikacijskih storitev in bi na tak nacin povecevali razvoj Slovenije

pa nekaj letih tudi PCMji niso bili vec zadosti, ker dial-up (preizkuseno) ne dela najboljse... kaj sele xDSL tehnologija


zaradi tega pa je T1 tam kjer je: stvari si je razlagal zelo ozko in opravljal najbolj nujne stvari, namesto da bi si kaksno stvar ob remontu pojasnil malo sirse in s tem poskrbel za razvoj in dobrobit prebivalcev te dezele

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a Flux » 13. Jun 2007 ob 16:01

Zato je pa t2 vzel vajeti v svoje roke in vleče optiko do vsake kmetije

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a borut » 13. Jun 2007 ob 16:10

Flux napisal/-a:Zato je pa t2 vzel vajeti v svoje roke in vleče optiko do vsake kmetije
aja? No, upam, da se jim bo dal po naših "hribih" vlečt optiko. Še par let lahko samo sanjam na centralo VDSL v Jelšanah, pa tudi če bo, sem od nje oddaljen 5,5 km...
tko da... optika je moja rešitev 8)
Slika

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 13. Jun 2007 ob 16:52

al pa T2 UMTS...

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a borut » 14. Jun 2007 ob 01:13

jao... sam UMTS oddajniki imajo majhen doseg... Nas niti z GSM-om niso hotl pokrit, pa je občina potem prisilila Mobitel (z ultimatom) pa smo potem dobili oddajnik. Folka je premal, območje pa je veliko.. za normalne hitrosti pa bi potrebovali HSDPA, to pa itak T-2 nč ne pove, če bodo mel al ja... :roll:
Zadnjič spremenil borut, dne 14. Jun 2007 ob 08:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 14. Jun 2007 ob 08:11

sej mislim, da bo kmalu (jeseni) vse znano...

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re:

Odgovor Napisal/-a Veron » 16. Jun 2007 ob 07:49

wifi4all napisal/-a:z Gratelom se je dalo pogovarjati...

kakor sem pa slisal za T1 so pa ene obeske talali... o denarju ali pa kaksni odskodnini ni bilo nikjer govora !!! folk spet nategujejo...
Kaj ti bi rad, da ti optiko napelejo in plačajo zato, da ti napelejo optiko?? :roll:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Re:

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 16. Jun 2007 ob 09:29

Veron napisal/-a:Kaj ti bi rad, da ti optiko napelejo in plačajo zato, da ti napelejo optiko?? :roll:
bluzis! ni v mojem interesu da T1 napelje optiko, ampak v njihovem !!! ce hocejo napeljati bodo placali... sicer pa, zakaj bi imel se eno skropucalo, ce T2 optika deluje kul?
sicer pa folk ni najbolj navdusen nad T1 - dosti jih ISDN, pa se spominjajo koliko so placevali za njega... pravijo "samo stran od Telekoma Slovenije"

sosedje ze imajo T2 optiko, fantje so prisli in vse namontirali v manj kot 45 minutah - to vkljucuje napeljavo optike po stanovanju, priklop etc, etc... deluje pa takoj, nobenih dodatnih stvari -- priklopis in dela

jst takoj posljem poslovilno pismo T1, samo, da se nekaj sten znotaj stanovanja spremenimo, pol pa ... yupieee !!!

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a Flux » 16. Jun 2007 ob 13:15

Meni je v interesu da mi T1 napelje optiko, tako da ne posplosuj...

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 16. Jun 2007 ob 23:03

Flux napisal/-a:Meni je v interesu da mi T1 napelje optiko, tako da ne posplosuj...
iz katerega kraja pa si? zelel bi si, da ne bi bil iz vecjega kraja in bi rekel, da si zelis, da ti T1 napelje optiko... in tvoja zelja (zahteva) bi bila upravicena, saj je naloga T1 po zakonu, da skrbi, da so generalne storitve na voljo povsod!

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a BOBI » 16. Jun 2007 ob 23:22

wifi4all napisal/-a:
Flux napisal/-a:Meni je v interesu da mi T1 napelje optiko, tako da ne posplosuj...
iz katerega kraja pa si? zelel bi si, da ne bi bil iz vecjega kraja in bi rekel, da si zelis, da ti T1 napelje optiko... in tvoja zelja (zahteva) bi bila upravicena, saj je naloga T1 po zakonu, da skrbi, da so generalne storitve na voljo povsod!
T1 izpolnuje vse pogoje iz zakona, saj mu nudi baker po ceni zlata na trgu :D :D

Ups saj res fiber od T1 je pa tud že "baje vsepovsod po Ljubljani :lol:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 16. Jun 2007 ob 23:36

eni znajo pac carat, drugi pa smo morali na zalost vse to placevati...

T1 optika v LJ: ja, na zalost se nateguje folk, pa nimajo narejena napeljave, kaj sele razvodov...

kar se tice nase lokacije so veliko manj odprti, kot pa T2: pri Gratelu se je dalo dobiti GSM od odgovornega za izvajanje gradbenih del, pa tudi kasneje od polagalca kablov... pri T1 ne izves NIC

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a BOBI » 16. Jun 2007 ob 23:52

Če koga zanima, so se danes delali spoji na križišču Šišenska - Podutiška in pa križišče z vhodom do naselja Mostec!
Za T2 da ne bo pomote ;-)

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a Flux » 17. Jun 2007 ob 13:26

wifi4all napisal/-a:
Flux napisal/-a:Meni je v interesu da mi T1 napelje optiko, tako da ne posplosuj...
iz katerega kraja pa si? zelel bi si, da ne bi bil iz vecjega kraja in bi rekel, da si zelis, da ti T1 napelje optiko... in tvoja zelja (zahteva) bi bila upravicena, saj je naloga T1 po zakonu, da skrbi, da so generalne storitve na voljo povsod!
Sem iz Lj (brod). Hocem da mi nekdo napelje optiko, men je vseen al je t1, t2, amis al pa DTelekom.
Gratel se je zjasnil, da se za brod ne zanima, tako da mi je jasno da bo t1 zelo vrjetno prvi pa se cenejsi je :)

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: T2 vs T1: Koseze

Odgovor Napisal/-a Jaka » 17. Jun 2007 ob 22:15

Pri nam še noben ni prišel iz telekoma. Malo tudi dvomim, da bojo prišli.

Odgovori