Telemach ima preveč naročnikov

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 17. Jun 2007 ob 15:22

Čista enostavna matematika. Primerjaj pasovno širino streama, ki ga oddaja "telekom" in T-2. To ni propaganda ampak dejstva. HDTV pri telekomu še nismo videli. Pravtako ne 5.1 zvok.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

ju_re
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 28. Maj 2007 ob 18:17
T-2: Še nimam
Kraj: much

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a ju_re » 17. Jun 2007 ob 15:28

če nebi t2 tega ponudo kdo bi pa sel k njemu

Uporabniški avatar
Steni
Model
Prispevkov: 305
Pridružen: 26. Okt 2006 ob 19:32
T-2: Že imam
Paket: OranžniDiamant+1xtel.(dodatno)
Kraj: Ravne na Koroškem

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a Steni » 17. Jun 2007 ob 16:30

vsi, ki jim je dovolj izkoriščanja in "nategovanja"
Slika
Slika FTTH

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a Veron » 17. Jun 2007 ob 17:13

Zanimivo razmišlanje...

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 17. Jun 2007 ob 18:51

Veron napisal/-a:Mislim, da zadevo mogoče malo preveč posplošujete. Mislm, da če bi bile razmere pri USEH tako "katastrofalne" Telemach nebi imel tolko naročnikov.
mogoce pa nimajo moznosti izbire

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a Veron » 17. Jun 2007 ob 20:47

Vseeno noben nebi imel neko televizijo, katero dobesedno ne more gledat :roll: bi prej odjavil in imel setelitsko ali navadno anteno

Uporabniški avatar
nSk
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 13. Dec 2006 ob 19:09
T-2: Že imam
Paket: 10/4
Kraj: Mengeš

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a nSk » 17. Jun 2007 ob 22:05

Veron satelitska je predraga za navadno anteno pa nismo vsi v centru Ljubljane doma in nam lovi borih 5 programov pa še te bl za en kurac... :D

Če maš pa že kabl do bajte potegnjen zakaj ga nebi izkoristu.... Upoštevat pa morš da nekateri še vedno mislijo na telemachu u kok mam lepo sliko (še sam sem ker ma mama kabl) dokler ne vidš kako TV ma T-2 :D Sosed lihk obodu si :D

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 499
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a Veron » 17. Jun 2007 ob 23:18

btw glih jst nisem sred mesta, ampak malo vn iz mesta in to 4.7km zračne oddaljenosti od centrale (pošte), kablske tukaj ni. Tako, da meni navadna antena lovi samo slo1, slo2, pop in akanal s tem da je edini slo1 slika uredu, ostalo glih tok da se da kej gledat.

Sedelitska je bila do pred pol leta edina izbira.

harigast
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 14. Sep 2006 ob 14:15
T-2: Že imam
Paket: 10/10 optika
Kraj: Lj-Šiška

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a harigast » 18. Jun 2007 ob 22:48

Torej,sam sem Sem se vŠiško preselil davnega leta 1984. Takrat je to območje obvladovalo podjetje Link,Za kabelski priključek smo takrat plačali 790 Dem,hkrati pa so nam velikodušno podrli vse zemeljske antene(ko smo že glih na strehi)Zgodovina naprej je pač znana in vemo kdo je pravni naslednik Linka...Samo Sprašujem,če je kakšen pravnik med nami...Na mojo bajto je obešenih 6 kablov last Telemacha,nikoli me nihče ni vprašal za služnost ali karkoli drugega..razen tega,da so mi razfukali obnovljeno fasado...Ko dobim T2 bom vzel lojtro in cvikcange in enostavno odkinil vse skupaj od moje hiše..Ali mi kdo kaj more?

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 18. Jun 2007 ob 23:02

vsi bojo prilaufali kaj se jim je zgodilo, ti jih pa vprasas kaj se bunijo oz ce je sploh kaj bilo na tvoji hisi? ce je bilo, naj ti pokazejo sluznostne pravice... ce jih nimajo, kaj praskajo...

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 18. Jun 2007 ob 23:04

Harigast - pusti kable. Najbolj se jim boš maščeval tako, da pri čimveč sosedih zlobiraš, da gredo na T-2. Pol bodo uni špageti kar sami od sebe odpadli...
Optika 100/10

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a BOBI » 18. Jun 2007 ob 23:16

Harigast

Direktno odcvikat kablov od kogarkoli ti ne svetujem, ampak se da to uredit po diplomatski poti.
Svetujem ti da jih kontaktiraš in jim poveš, da boš obnavljal hišo na tem predelu in naj umaknejo inštalacijo, ker bo motila delo. Postavi jim datum do kdaj naj umaknejo, ker v nasprotnem primeru boš prisiljen sam odstranit napeljavo zaradi del. Malo bodo cincali, malo se delali neumne in te probali prepričat v nasprotno, ne izklučujem tudi možnosti da bi ti ponudili zastonj storitve. Poznam kar nekaj primerov ko so to storili, ker poteka glavna inštalacija preko njihovih objektov in se jim splača dati zastonj svoje storitve, ker v nasprotnem primeru imajo probleme in stroške.
Tudi naša bajta se pripravlja na obnovo fasade jeseni in imamo namen odstraniti iz objekta Telemahovo napeljavo, Telekomovo omarico in pa omarico od javne razsvetljave.
Upam da sem ti vsaj malo pomagal ;-)

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 18. Jun 2007 ob 23:26

@bobi: vsekakor se zadeve tako naredijo... jst sem mogoce spisal malo bolj oglato, ampak v vsakem primeru je cvikanje kablov unicevanje tuje lastnine... to pa ni ravno najbolj fajn...

prav na tak nacin se jst bojim za opticne kable pri nas... kot da bi koga vabili da jim kej naredi... ojoj...

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a BOBI » 18. Jun 2007 ob 23:34

wifi4all napisal/-a:@bobi: vsekakor se zadeve tako naredijo... jst sem mogoce spisal malo bolj oglato, ampak v vsakem primeru je cvikanje kablov unicevanje tuje lastnine... to pa ni ravno najbolj fajn...

prav na tak nacin se jst bojim za opticne kable pri nas... kot da bi koga vabili da jim kej naredi... ojoj...
Tvojega posta nisem videl, ker sem tipkal svojega ;-) , ampak vseeno

Tudi jaz malo cvikam za fiber, ker je tako občutljiv, ker če ti ga kdo cvikne se mora na nova vlečt napeljava od stanovanja do omarice :shock:

wifi4all
Navdušenec
Prispevkov: 640
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:29
T-2: Že imam
Paket: 1/256
Kraj: Koseze

Re: Telemach ima preveč naročnikov

Odgovor Napisal/-a wifi4all » 18. Jun 2007 ob 23:43

jst pa cvikam za razvod od krizisca pa do omarice... ko bi bil vsaj pod zemljo...

Odgovori