Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
emanresu
Faca
Prispevkov: 159
Pridružen: 30. Jul 2008 ob 23:31
T-2: Že imam
Paket: UMTS

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a emanresu » 8. Jul 2009 ob 19:07

Hja...kaj pa vem. Zdej k si omenil grmenje mi je jasno zakaj mi par dni meče Siol ven 5x na uro....prej tega nikol ni bilo. Siol je kar se tega tiče zakon.

Glede na to, da bo Amis uporabljal infrastrukturo od Siola pričakujem iste hitrosti, kot bi jih imel pri Siolu. Torej 4MB. Pri Siolu bi moral plačati 41€ pri Amisu pa 25€. Razlika je očitna.

Če pa se bo izkazalo, da je Amis poden, bom enostavno prekinil naročniško razmerje (ni vezave) in šel nazaj na Siol. BTW...na Siol spletni strani sem zasledil ''brez vezave'' - je to res? Prelepo!

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 8. Jul 2009 ob 19:38

Malce cudno se mi zdi ce mislis da tebi prekinja da vsem na ISPju 0.o

Drugace glede tvoje tezave lepo pisi na tehnicna.pomoc@telekom.si in ti bodo pogledali kaj tocno je narobe, metati nebi smelo ven, pri dinamicnemu ipju samo na 24h kar najbrz niti nebi opazil

P.S. Ce ti prekinja internet bos najbrz na Amisu vseeno dati naprej napako da jo bodo odpravili.
SiOL helpdesk

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 8. Jul 2009 ob 19:57

Tisti mail tehnicna.pomoc@telekom.si , si lahko nekam vtaknete. Vedno napišejo bomo poslali tehnike. Tehnikov pa od nikoder, kar je v naših koncih čisto normalni pojav. Čez 3 dni bo točno 1.mesec od prve prijave napake.

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 8. Jul 2009 ob 22:01

Prijavi se naprej cisto normalno... Ce je zdajle ze celotni mesec povecano stevilo napako pa zal helpdesk ne more pomagati ali pospesiti...
Poskusam pomagati dobim pa nazaj zaljivke bravo in adijo.

P.S. Dobro raje ne poskusam vec pomagati ali obrniti ljudi na prvi naslov na forumih :/
SiOL helpdesk

TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 359
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a TgT » 8. Jul 2009 ob 22:19

kravca napisal/-a:emanresu
Ja pri amisu ti obljubljajo 4mega,samo ne spreglej tistega (DO) spredaj.Ker ti na koncu gre lahko tudi manj kot sedaj.
Polek tega,vsako grmenje v območju 10km povzroči izpadanje linij.
LP
Ko sem imel Amis prek telekoma, je tudi ob bližnjih nevihtah vse delovalo brez problema. Imel sem beli iskratel modem... Kasneje so me preklopili na Amisovo centralo in je še vedno bilo vse ok. Ko sem pa 2008 menjal paket in dobil ta speedtouch modem, je pa začelo 'srat' ob vsaki nevihti. GG
Hit'n'Run ;-)

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a borut » 8. Jul 2009 ob 22:30

Abigor napisal/-a:Tisti mail tehnicna.pomoc@telekom.si , si lahko nekam vtaknete.
jah, s takim načinom stranke tudi kličejo na helpdesk.. Jeza, žaljivke in razne grožnje nikoli ne bodo popravile linije, odpravile napak ali priklicale tehnike. Stranke, ki so tako ozkogledne pač ne bodo zadovoljne nikjer. Ne pri SiOL-u, ne drugje.. :nevem:

Za dobro in prijazno stranko pa smo se še vedno raje in bolj potrudili.. :oops:
Slika

emanresu
Faca
Prispevkov: 159
Pridružen: 30. Jul 2008 ob 23:31
T-2: Že imam
Paket: UMTS

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a emanresu » 8. Jul 2009 ob 23:17

TgT napisal/-a: Ko sem pa 2008 menjal paket in dobil ta speedtouch modem, je pa začelo 'srat' ob vsaki nevihti. GG
A ma še kdo težave s tem modemom? Moj brat ma na drugi lokaciji tud Amis in ne vem v čem je problem ampak torrentov ne sme met prižganih, če hoče srfat. Cela štala. Sicer sumim, da je nekaj z OS-jem narobe....pač vprašam.

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 8. Jul 2009 ob 23:23

Je poskusil slucajno omejiti upload na torrent programu? Problem je bolj da ce se ti upload do konca zapolne in se posebej ce imas TCP/IP povezave zapoljnjene.

Skratka naj poskusi omejiti. Ali na XPjih ce ima vsaj SP2 naj poskusa lvllord patch dol dati da unlocka tcp ip povezave. V Visti obstaja half open patch ampak ne priporocam ker lahko pride do kaksnih blue screenov brez urejanja v registrih meni se ni dalo ukvarjat s tem.
SiOL helpdesk

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 8. Jul 2009 ob 23:43

borut, če misliš da sem jaz med takimi, da jih žalim na helpdesku si se zmotil. Oni niso nič krivi. Kaj naj si druga mislim, če mi 4x napišejo, da so napako posredovali tehnikom na terenu. Če je pa že guuva taka se pa uporabnika obvesti. 1x na teden jim e-mail pošljem, da jih malo spomnim. Ker vem da na 080-1000 nebi imel dokaza, da sem prijavljal napako. APEKU bom pa lahko vse dokaze poslal. Da ni nikogar 1 mesec naokoli, je pa lahko samo to, da namerno ignorirajo, da sploh niso napake tehnikom posredovali. Prej bo tisto ta prvo, ker nimam možnosti da bi zamenjal ponudnika.

Insan3
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 18. Maj 2009 ob 01:42
T-2: Že imam
Paket: 10/4(V resnici 9/0.5-2)+VOIP

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Insan3 » 9. Jul 2009 ob 00:01

Emaile na tehnicna.pomoc... dobijo na stevilki 0801000 in prijavljamo nasim sluzbam naprej. Poklici na 0801000 (ceprav bos nekaj dlje casa cakal) pa povprasaj s stanjem napake, tudi moznost da je kaj GVOju posredovano, ceprav 1 mesec je res dolgo.
SiOL helpdesk

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 9. Jul 2009 ob 21:45

Če bi jih poklical, bi mi pa res lahko lonec počil :hudicek: .

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 11. Jul 2009 ob 08:13

Sedaj sem ugotovil, da imam Temperaturno odvisni ADSL. Ko se ohladi (npr. včeraj, pa še pred tedni ) mi internet dela OK.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Jul 2009 ob 08:57

Potem zate ne prihajajo dobri časi. Bliža se vročinski val :lol:
Slika


Lp, Kitl

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 11. Jul 2009 ob 19:08

Ne kliči hudiča :mrgreen:

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a BOBI » 12. Jul 2009 ob 09:56

To sem imel jaz na starem kablu od telekoma! Če je bilo preveč suho, ali mokro ozračje mi je delalo motnje in tv ni bil gledljiv. Pri GVO sem naročil zamenjavo in potrm je bilo OK, brez kockanja in ostalih motenj.

Odgovori