Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 12. Jul 2009 ob 10:07

Kako bodo pa meni kabel zamenjal, če bi mogli vse razkopati.

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a BOBI » 12. Jul 2009 ob 10:48

Menjal sem UTP kabel od omarice do stanovanja, ki je šel po fasadi zunaj hiše. Bil je že star in monter je bil siguren da mi to dela probleme. Kar je bilo res. Glavni vodi pa v moji ulici še vedno potekajo iz bajte na bajto, kanali so pa prazni - stari. Kako je pri tebi ne vem, veš pa sigurno koliko star kabel imaš od omarice, ali če imaš kar iz kandelabra potegnjeno. Če je ta star, ga zamenjaj če se da. Seveda moraš vedeti da je strošek tvoj in moraš menjavo kabla naročiti.

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 13. Jul 2009 ob 19:11

kitl napisal/-a:Potem zate ne prihajajo dobri časi. Bliža se vročinski val :lol:
Kot sem rekel .... :hudicek:

Slika

Opazil, sem da 1x na modem vidim dnsje 193... ali taurus.... . Večkrat pa mi napiše za dnsje: ns1.voip.siol in ns2.voip.siol . Pa nimam nobene telefonije naročene razen ISDNja.

Uporabniški avatar
dr.1m
Znanec
Prispevkov: 83
Pridružen: 18. Jan 2009 ob 11:01
T-2: Še nimam
Kraj: Goriška Primorska
Kontakt:

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a dr.1m » 15. Jul 2009 ob 08:27

Mene pa zanima če je imel kdo podobne težave kot jaz, in kaj je bilo krivo.
Težava je v tem da se prek modema nikakor ne morem povezat, pa četudi mi signalne LED na njemu prikazujejo da je s povezavo in njim vse OK. Tudi sam modem vidim in lahko bi se celo povezal z njim (če bi vedel up.ime in geslo) a kljub vsemu temu se mi noče povezati na internet.
Če pa modemu za hip izključim napajanje ali vhodno linijo se le ta ponovno sinhronizira in po tem se mi PC poveže B.P.
Kaže na to da se modem blokira in to naključno brez kakšnega jasnega razloga. Do pred tremi meseci pa s tem nisem imel težav, saj je bila povezava stalno vzpostavljena praktično brez prekinitev.
Biti ali ne Biti oz Bajti?

tilenn
Novinec
Prispevkov: 19
Pridružen: 17. Jan 2008 ob 11:20
T-2: Že imam
Paket: 1/1

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a tilenn » 23. Jul 2009 ob 08:34

Abigor napisal/-a:
kitl napisal/-a:Opazil, sem da 1x na modem vidim dnsje 193... ali taurus.... . Večkrat pa mi napiše za dnsje: ns1.voip.siol in ns2.voip.siol . Pa nimam nobene telefonije naročene razen ISDNja.
Če je povezava vzpostavljena (pppoe), potem javi taurus* ali 193.*, če pa ni, potem javi ns*

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 24. Jul 2009 ob 09:52

In kaka je fora profila, da se ti modem vedno sinhronizira z drugo hitrostjo. Pri uploadu je vedno sinhronizacija 1024. Pri downloadu pa skoz drugače. Trenutno je sinhroniziran na 14500 kbitov in skoraj nobenih napak na liniji. Enkrat drugič se mi sinhronizira z 8300 Mbiti pa je dosti več napak. Ponavadi prekine povezavo, pa se nazaj poveže, do sedaj sem samo 1x samodejno izgubil sinhronizacijo. Počasi mi je vse skupaj čudno, ker ne vidim več logične razlage. Če že imam linjo tako v ku*cu bi po moji logiki moral imeti nižjo sinhronizacijo. Res pa da SNR skače od 6 - 13 db nonstop.Očitno res luna vpliva na linjo :hudicek:

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4931
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Jul 2009 ob 10:03

Glede na tvoj opis da imaš veliko spojev na liniji, ki so še kje prosti in lahko na njih lepo vpliva vreme(vlaga),
nabolje bi bilo ka celoten kabel menjat ampak dvomim da bo šel TS v to varijanto,
pro mojih sorodnikih so se kar sami lotili projekta skupaj s sosedi so potegnili nov kabel 3km do centrale samo da so lahko imeli internet, je pa res da je bilo 3km zemlje razdeljeno med manjše število sosedov in je bilo dovoljenje hitro pridobljeno :)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Jul 2009 ob 10:04

ABIGOR, to je ponavadi zato, ker imaš modem odprt do konca. Zaradi nihanj (vlage, naelektrenosti), je ta "do konca" enkrat večji, enkrat pa manjši. Na ADSL predlagajo cirka 20% rezerve (če gre modem do recimo 16 Mbps, ga s profilom nastavijo max na 12.8 Mbps). Tako bo nekaj rezerve, ki bo odrezala un del, ki niha, hkrati pa ne bo CRCjev (ali pa jih bo bistveno manj).
Optika 100/10

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 24. Jul 2009 ob 12:56

slow_slow, menjava kabla odpade, to 100%, če bi jim kaj takega sploh rekel in bi se tega lotili, bi me v naši ulici na križ prbili :hudicek: . Če bi si lahko to sam naredil, bi si že zdavnaj. Sam jaz bi si optiko položil :hudicek: .

NavadniNimda, to je meni popolnoma razumljivo. Samo če bi tu bilo vsaj malo logike, bi modem izgubljal sinhronizacijo, ampak je ne. Samo internet povezavo prekine za par minut. CRCji se mi pojavijo samo samo nekaj minut pred izpadom (samo prekine povezavo), pa če je sinhronizacja 8 Mbitov ali 14 Mbitov. Sedaj sem v 1 uri ko loadam en torrent z 1250 kb/s imel crc napake pri 371 paketih. Tak da bom res začel verjeti, da na internet vpliva luna.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4931
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 24. Jul 2009 ob 13:02

:) jaz in nekaj sosedov smo se dobrih 10 let borili za nove kable, in ko so jih končno menjali smo doma prečli čisto na kabelsko.
imam pa še zmiraj TS omarico zadaj na hiši od katere je odvisnih nekaj sosedov :)
tako da pač včasih je treba vstrajat pa če tudi ne za sebe :D

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 24. Jul 2009 ob 14:53

Pri nas prvo kot prvo nima par kmetov nobenga interesa. Če bi že folk imel interes, pa nas Telekom nebi 5 postov je*al. Kot se že sedaj dogaja. Mene je od 11.Junija samo 1x nekdo poklical iz Helpdeska, pa mogoče kak mail poslal, da je posredovano tehnikom. Potem pa naj sanjam, da mi bodo šli kabl menjat. Ko 100000% ni kriv kabel in razdalja, ampak centrala.

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 24. Jul 2009 ob 15:53

Linija pada v povezavi s CRCji zaradi razmer na sami liniji, ne pa recimo zaradi napake na omrežju v centrali. Čisto fizikalni razlogi so.

Nasvet: zmanjšaj hitrostni paket! :namrec:
Optika 100/10

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 26. Jul 2009 ob 14:16

Kaj k**ac bom paket menjo. Sem takoj spet na 512 kbitih uploada :cry: :cry: . Bom videl, kaj bodo rekli oni carji iz GVOja jutri. Ker zgleda nimam takih problemov samo jaz v ulici.

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 27. Jul 2009 ob 20:55

Dobra novica, zjutri ob 8.00 so mi spremenili paket iz 10/768 na 4/512 :hudicek: . Prekinja še pa vedno :owned: .

poiuztrewq

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 27. Jul 2009 ob 22:01

Poskusi z 1/256 :hudicek:

Odgovori