Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a BOBI » 12. nov 2007 ob 19:46

Par dni nazaj sem videl Telemahovce, ki so se ukvarjali z optiko na Bavarcu v Ljubljani!
Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. mar 2006 ob 20:44
Kraj: Šiška
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Brootalen » 12. nov 2007 ob 19:52

:o

to mi deli! :D
Uporabniški avatar
Brootalen
Uporabnik
 
Prispevkov: 42
Pridružen: 27. jul 2007 ob 08:42
T-2: Še nimam

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Questo® » 16. dec 2007 ob 18:58

pri nas veselo gradijo in vlečejo od bajte do bajte ene kable od telemacha, lokacija Lj-polje, Zadobrova. Kmal bo pri moji bajti ene 300m viši se to dogaja, kaj a to bo pol optika od tememach al kaj, ker se mi zdi to kr zanimiva alternativa.
Ker ta EMX smrdi do konca, in je za en kurac, sm tud kr na telekom klicu, pa mi je kr ene buče odjavlu model, sm mu reku dej vem kaj se dogja da je eno navadno sranje ... a pol mi je fotr začeu kr u nemu gorneju pa nevem nabijat, sm mu sam dol vrgu slušalko.Ko jih jebe, a če bi hotu siol bi me pa takoj skenslal iz emx, a ker sem pa hotel amis je pa kr na enkrat samo emx možen in 1mbit paket aja, ker bo "kao" preobremenjena parica a, yea right?!!! mrš na polje prasci monopolistični :twisted: !
Uporabniški avatar
Questo®
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 14. dec 2007 ob 02:55
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 amis EMX sranje!!

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 16. dec 2007 ob 21:38

Questo® Napisal/-a:pri nas veselo gradijo in vlečejo od bajte do bajte ene kable od telemacha, lokacija Lj-polje, Zadobrova. Kmal bo pri moji bajti ene 300m viši se to dogaja, kaj a to bo pol optika od tememach al kaj, ker se mi zdi to kr zanimiva alternativa.
Ker ta EMX smrdi do konca, in je za en kurac, sm tud kr na telekom klicu, pa mi je kr ene buče odjavlu model, sm mu reku dej vem kaj se dogja da je eno navadno sranje ... a pol mi je fotr začeu kr u nemu gorneju pa nevem nabijat, sm mu sam dol vrgu slušalko.Ko jih jebe, a če bi hotu siol bi me pa takoj skenslal iz emx, a ker sem pa hotel amis je pa kr na enkrat samo emx možen in 1mbit paket aja, ker bo "kao" preobremenjena parica a, yea right?!!! mrš na polje prasci monopolistični :twisted: !

Zanimivo teorijo si izumu ;)
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Questo® » 17. dec 2007 ob 10:22

??

kaj boš reku, da ni tako al kaj?
sej so dal ta emx "kao" tm kjer naj bi bilo " kao prenaseljeno" da pršparajo parice, a ni tako?
Uporabniški avatar
Questo®
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 14. dec 2007 ob 02:55
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 amis EMX sranje!!

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 17. dec 2007 ob 15:59

EMX je omogočen tam, kjer so uporabniki PSTN telefonov bili priklopljeno preko PCM al QMS naprav.
Torej neglede na to, ali bi naročil Amis al siol, bi dobil EMX ;)

Teorija, KER si naročil Amis si dobil emx, če bi naročil siol pa bi dobil običen adsl ne bo držala :)
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Questo® » 17. dec 2007 ob 17:36

aja, kako že, če pa najprej ko še nisem imel interneta, so me iz siola klicali in rekli da je zdaj frej zame parica in da lahko naročim 4mbit ali več? to najbrš ne bi bil emx se ti ne zdi?

ma nima veze, samo upam da bojo čim prej naplelali kable od upc, pa grem takoj na k njim na net, pa bom meu vsaj konkretno linijo 10/1530.
Uporabniški avatar
Questo®
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 14. dec 2007 ob 02:55
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 amis EMX sranje!!

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 17. dec 2007 ob 19:05

Tole pa zelo dvomim, ker Telekom nobenemu ne menja kr tko paric, čeprav so druge proste, ti pa na PCMu. Sploh pa ne kliče v smislu "mamo eno parico frej za vas" - tega se ne dela že lep čas (beri več let).
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Questo® » 17. dec 2007 ob 19:18

ja klicali so me zato, ker sem jo naročil, ne da so me kr tko klical da je zdej frej :lol: , hja za ta pcm pa nevem točn, če ti tko praviš pol bo že držalo, se nimam nč kle prerekat, :) heheh

bom vidu, če bo T2 kej zrihtu, ker sem naročil telefonijo in internet, in čist skenslu telekom. Če ne, pol pa telemach, k že glih napelujejo.
Uporabniški avatar
Questo®
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 14. dec 2007 ob 02:55
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 amis EMX sranje!!

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 17. dec 2007 ob 19:30

Mi lahko (na tvojo žalost) kr vrjameš, da se ne bo zgodilo to, da bi te dali na drugo parico.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Questo® » 19. dec 2007 ob 14:38

sam tole bom še povedu, k si tolk pametn :razz: , dons so pršli iz amisa do mene testerat to sranje, pa sm jih še vprašu tko za foro, zakaj bi lohka imel na siolu 4mbit ali več, in ja ane čist na simpl zato, ker je siol last telekoma in imajo zase rezerverane te parice, če je malo placa oz jih je samo ene par komadou, a ker sem pa šel na konkurenčnega ponudnika so me pa avtomatično dali na drugo parico z emx omrežjem, in tuki ni ta fora o pcm priključku, samo o monopolizmu in izkoriščanju.
Tko da tvoja teorija ne drži :roll: lol
Uporabniški avatar
Questo®
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 14. dec 2007 ob 02:55
T-2: Še nimam
Paket: 1/256 amis EMX sranje!!

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 19. dec 2007 ob 21:36

Brez zamere, izumljaš toplo vodo.

Noben te ni nikamor namero ali nenamerno prestavljal. Na tej parici si že bil od samga začetka ko si dobil telefonski priključek.
Ja, siol oz. telekom ima rezervirano število paric ampak ne zato, da bojo druge uporabnike, ki naročilo siol storitve dali na te partice, ampak za nove priključke ;)

To ni moja teorija, ampak je dejstvo, katerega ti lahko še kak "insider" potrdi ;)
Oz. vpraša APEK pa boš dobil odgovor na vprašanje, glede menjave paric.

Potem, da ti še razložim, zakaj si lahko na začetku "naročil 4mbit siol internet". Kolko si že omenil, si tudi naročil 10mbit pri Amisu, šele na to so ugotovili, da več kot 1mbit (EMX) ne bo šlo, to pa zato, ker še ni blo nobene preverbe narejene do takrat, prva konkretna preverba (in ne samo teoretične glede na oddaljenost) je bila narejena s strani Amisovih tehnikov. Če daš novo poizvedbo na siol, pa recimo naroči 4mbit (sej tako ali tako ni vezave) pa boš vidu, da bo tudi zavrnjeno, najkasneje ko bo prišlo do priklopa.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a mali-40 » 14. mar 2008 ob 16:20

Danes sem dobil še kar ugodno ponudbo od kabelskega operaterja seveda je ponudnik interneta triera.Ista zadeva te pride pri T-2 45€ recimo 10/1- telefonija 2x tv.

Slika
mali-40
Legenda
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. apr 2006 ob 08:40
Kraj: koroška
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a kitl » 14. mar 2008 ob 17:29

7 EUR razlike pa boljša shema. Za moje pojme se splača.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7877
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 16. mar 2008 ob 16:37

Sam za razliko od T-2ja, ti Triera zapira porte, tako da za marsikoga ne pride triera v upoštev.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov