Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 27. jul 2009 ob 23:18

Sej bom
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 6. avg 2009 ob 22:05

Navadni Nimda Napisal/-a:Linija pada v povezavi s CRCji zaradi razmer na sami liniji, ne pa recimo zaradi napake na omrežju v centrali. Čisto fizikalni razlogi so.

Nasvet: zmanjšaj hitrostni paket! :namrec:


CRCji so isto prisotni.
Parametri pri 2/384:
Local SNR Margin: 14.0 dB
Remote SNR Margin: 12.0 dB
Line Atten Remote: 34 dB pa 39 dB

To ti pa je fizikalni razlog :hudicek: .
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 6. avg 2009 ob 22:32

Dej še na 1/256 in primerjaj.

Sicer CRCjev dokončno ne boš popucal (odnosno ni rečeno), kakor tudi ni rečeno, da ti linija ne bo nikoli padla. Vendar pa velja, da bo zaradi večjega SNR ("močnejši signal"), linija bolj odporna na valovanja iz okolice, torej bo bolj stabilna. Predpostavljam, da imaš lokalno inštalacijo poštimano do konca kot se spodobi.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Krypto » 7. avg 2009 ob 08:08

SNR ima že zdej precej spodoben. Pojav CRC-jev pa tako ali tako ni odvisen samo od čistosti linije.
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 7. avg 2009 ob 08:17

Fora je v tem, da imam skoraj isti SNR, kot pri 10 Mbitih. In na isti parici, je pred nadgradnjo v ADSL2 delal paket 2/384 čisto brez problema. SNR je bil takrat med 25-30 dB
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 13. avg 2009 ob 12:19

Parametri pri 1/256 (ADSL2 profil):
Local SNR Margin: 16.0 dB
Remote SNR Margin: 13.0 dB
Line Atten Remote: 36 dB
Prekinja isto.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 13. avg 2009 ob 13:32

Verjetno prekinja, ampak manjkrat. Ane?
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 13. avg 2009 ob 13:49

Čist isto prekinja. Sedaj še me bodo poskusili priključit nazaj na ADSL1.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 13. avg 2009 ob 14:39

Če prekinja isto, potem je morebiti tudi kaka motnja na liniji!
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 13. avg 2009 ob 15:30

Sej upam, da bo res prišla kakšna motnja v obliki strele, da gre cela centrala h vragu.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 13. avg 2009 ob 18:22

Se pravi, če ti ne moreš imeti storitev, naj jih nihče nima?! :o
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 13. avg 2009 ob 19:38

Naj centralo skuri, da bodo potem le centralo porihtal, kot se šika. Če ne morejo imeti 300 metrov od centrale VDSL2, potem tak veš, kakšna super duper kvalitetna centrala je to. Problem je 1000000% problem na centrali v opremi. To so mi tudi tehniki omenili. In je velika verjetnost, da mi bo na ADSL1 profilu internet deloval dosti bolje.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a T2_Delavec » 13. avg 2009 ob 19:52

Kaj ima za biti narobe v centrali? Samo kište zamenjajo. To ni problem, ampak so problematične parice, ki jih ne ponekod ne vzdržujejo. Velja pa razumeti, da je dostikrat lahko kriva razdalja od centrale in potem se ne da nič več narediti. Zate je pomembno, da bodo probali narediti kar se da.
Optika 100/10
T2_Delavec
Starešina
 
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Veron » 14. avg 2009 ob 15:03

@Abigor haha ti pa konkretno bluziš :D
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 442
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 14. avg 2009 ob 15:48

Seveda bluzim. Če hočem imeti storitev, kot se spodobi bluzim. Če je še aprila na isti parici delal SIol TV in 1 Mega paket ( ADSL1), sedaj še pa 1 Mega ne more delat. Kdo tukaj bluzi ? :hudicek: .
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost