Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a andrejs » 16. mar 2008 ob 17:26

Vedno pač moraš poiskati nekakšen komprimis, rajši kakšen port zaprt kot pa imeti TV kot ga ima T2. Drugače pa najboljša varijanta Trierra TV + T2 ostanek
Slika
andrejs
Guru
 
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. nov 2007 ob 08:42
Kraj: Maribor - Limbuš
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a mali-40 » 16. mar 2008 ob 18:00

Kaj a potem ne moreš uporabljat utorrent ali emule, dc++ itd,a so kakšni problemi.
mali-40
Legenda
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. apr 2006 ob 08:40
Kraj: koroška
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Abigor » 16. mar 2008 ob 18:20

Lahko vse uporabljaš. Samo imaš zaprte porte vse od 0 do 1024. Naprej so odprti. Za moje pojme kretenizem. Še kot naročnik poslovnega paketa mi niso odprli portov.
Abigor
Nergač
 
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. mar 2006 ob 18:05
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a mali-40 » 18. mar 2008 ob 19:36

Kako pa kaj hitrost je takšna kot naročena ali so kakšna odstopanja recimo mene sedaj zanima tale 10/1,5 bi to laufalo tako kot mora.
mali-40
Legenda
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. apr 2006 ob 08:40
Kraj: koroška
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a jurcek » 18. mar 2008 ob 20:56

stvar je taksna kot je ni nekih vecjih odstopanj, vsaj koliko poznam. Naj bi bilo pri vseh tako :D

lp
Slika
jurcek
Navdušenec
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 17. mar 2006 ob 19:03
Kraj: maribor
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a BOBI » 19. mar 2008 ob 12:06

Spet mešate poste v rubrikah, ki niso temu namenjene! Če se držimo da poste o konkurenci ne mešamo med ostalo, bomo tudi pazili da ne bomo delali obratno. :rtfm:
Topic ne govori o T2 in prosim da debato nadaljujete na pravem koncu, hvala!
Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
 
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. mar 2006 ob 20:44
Kraj: Šiška
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a kitl » 19. mar 2008 ob 22:36

Evo tako kot je že BOBI napisal tema je namenjena konkurenci in ne T2-aju in z njim povezanimi stvarmi. Vse poste, ki se niso nanašali na temo sem pobrisal in prosim, da v bodoče takšne in drugačne stvari razsčistite preko zasebnih sporočil ali pa za to odprite primerno temo in ne smetite po temah, ki so namenjen čisto drugim temam.
Slika


Lp, Kitl
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
 
Prispevkov: 7877
Pridružen: 17. mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 100 Mbit/s - 20 Mbit/s 2x TV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a andrejs » 12. jul 2008 ob 12:55

torej da ne odpiram nove teme, aja sicer je tako nesmem :razz:

pripravljajo se velike spremembe pr triera TV

- do novega leta se ukinja 40 analognih programov (ostane jih baje 7)
- vsi uporabniki bi naj preklopili na DVB-C
- boxi bi naj bili po 1€ z vezavo (kakna bo vezava še nisem zvedel) aja pa vsi boxi bodo še samo HD
- vsi stari STB-ji več naj ne bi delovali ker bodo preklopili na mpeg4
- v ponudbi bi naj bilo skupaj cca 300 digitalnih programov (nekateri free nekateri plačljivi)
- trenutno baje že imajo v programski shemi dva HD programa
- kot kaže bodo porihtali navezo RTV SLO + HD + OI 2008
- kot poslastica pa imajo baje pogovore tudi z SKY-om katerega bi naj dodali v programsko shemo (po eni verziji bi se ga dalo celo najez po urnih tarifah, torej si ga odkleneš samo za en film. Baje pa omejitev glede prodaje tudi v naših krajih več ni pomembna ker bi se naj znotraj EU informacije širile brez omejitev..

PS:

še malo pogrevanja starih zadev

ORF + euro 2008 = delujoči (nezatemnjeni) program

- TV3 je uradno zahteval zatemnitev tudi od ORF, kateri se je zahtevi samo nasmejal in odgovoril da njim kot organizatorjem EP nobem lokallček ne bo določal pravil glede tega kje se bo lahko sprejemal njiov signal iz EP. Zato so uradno tudi vsi naši opreraterji imeli v shemi ORF nezatemnjen. Ker ORF zaradi ignoriranja zahteve poslane iz strani TV3 ni posredoval dalje zahtevka za zatemnitev
Slika
andrejs
Guru
 
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. nov 2007 ob 08:42
Kraj: Maribor - Limbuš
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Krypto » 12. jul 2008 ob 13:56

Glede na to da je triera in telemach eno in isto, mal dvomim v tvoje napovedi. Sosed je planer pri telemachu, pa je govoril o zgolj 60 začetnih digitalnih programih, in potem širitev na 120. Sem ga pobaral zakaj ne razmišljajo tudi o optiki, pa mi je odgovoru kdo pa rabi več kot 24 megabitov povezavo. Sem bil rajše kar tiho :), sem mu omenjal docsis 3 pa je zavijal z očmi.
Bi bilo pa vseeno lepo da se tvoje napovedi uresničjo in ne moje :)
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a andrejs » 12. jul 2008 ob 15:31

telemah je sicer združen z ljubljanskim kablom in triero ampak programskih vsebin nima enakih z obema.

in kot kaže še dolgo ne bo na istem kot triera katera že danes ponuja 117 digitalnih TV programov + 59 digitalnih RA programov.

isto programsko shemo kot triera uporablja tudi ljubljanski kabel in turnšek (za zadnjega naj kdo potrdi ker osebno še nisem imel opravka z njim sem pa slišal da uporablja isti source)
Slika
andrejs
Guru
 
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. nov 2007 ob 08:42
Kraj: Maribor - Limbuš
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a DownTaker » 13. jul 2008 ob 01:12

Imam Turnška in je v isti grupi glede programov, ponuja pa tud trierin net. Programska shema je zelo podobna.
Če se ne motim je to ZKOS (združenje kabl. oper. slo.)
Slika
Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
 
Prispevkov: 1575
Pridružen: 22. mar 2006 ob 15:28
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a Krypto » 13. jul 2008 ob 14:21

Verjetno Telemach namerno zavlačuje z vsem, ker je folk itak zadovoljen s trenutnim stanjem.
Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
 
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a andrejs » 13. jul 2008 ob 16:02

ja zadnje leto in pol koliko sledim kaj se dogaja pri nas imamo celi čas vsaj dvojno število programov v digitalni shemi kot v analogni.

telemah pa je zelo dolgo v digitalni ponujal samo HBO za doplačilo, če je sedaj dodal še kaj pa nebi vedel
Slika
andrejs
Guru
 
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. nov 2007 ob 08:42
Kraj: Maribor - Limbuš
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a jurcek » 13. jul 2008 ob 16:14

se triera ima po mb že nek del pokrit z optiko, pač napreduje dosti dosti bolj počasi v primerjavi s t-2 ali pa telekomom
Slika
jurcek
Navdušenec
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 17. mar 2006 ob 19:03
Kraj: maribor
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs

Re: Triera, Amis, Telemach?

OdgovorNapisal/-a DownTaker » 13. jul 2008 ob 18:09

V glavnem če bo kabl res ponudo kar se "napoveduje" potem počas bo res dohitel in nazaj prehitel IPTV.
Bomo videli kaj prinese letošnja jesen.
Slika
Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
 
Prispevkov: 1575
Pridružen: 22. mar 2006 ob 15:28
Kraj: Šmarje pri Jelšah
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: nathanhund, Skorc registriranih in 2 gostov