Triera, Amis, Telemach?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 16. Mar 2008 ob 17:26

Vedno pač moraš poiskati nekakšen komprimis, rajši kakšen port zaprt kot pa imeti TV kot ga ima T2. Drugače pa najboljša varijanta Trierra TV + T2 ostanek
Slika

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 16. Mar 2008 ob 18:00

Kaj a potem ne moreš uporabljat utorrent ali emule, dc++ itd,a so kakšni problemi.

Abigor
Nergač
Prispevkov: 1197
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 18:05
T-2: Še nimam
Paket: 100/100 od konkurence
Kraj: Ind. cona Celje Vzhod

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Abigor » 16. Mar 2008 ob 18:20

Lahko vse uporabljaš. Samo imaš zaprte porte vse od 0 do 1024. Naprej so odprti. Za moje pojme kretenizem. Še kot naročnik poslovnega paketa mi niso odprli portov.

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 18. Mar 2008 ob 19:36

Kako pa kaj hitrost je takšna kot naročena ali so kakšna odstopanja recimo mene sedaj zanima tale 10/1,5 bi to laufalo tako kot mora.

jurcek
Navdušenec
Prispevkov: 629
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:03
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs
Kraj: maribor

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a jurcek » 18. Mar 2008 ob 20:56

stvar je taksna kot je ni nekih vecjih odstopanj, vsaj koliko poznam. Naj bi bilo pri vseh tako :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Prispevkov: 2139
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 20:44
T-2: Že imam
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a BOBI » 19. Mar 2008 ob 12:06

Spet mešate poste v rubrikah, ki niso temu namenjene! Če se držimo da poste o konkurenci ne mešamo med ostalo, bomo tudi pazili da ne bomo delali obratno. :rtfm:
Topic ne govori o T2 in prosim da debato nadaljujete na pravem koncu, hvala!

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7936
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a kitl » 19. Mar 2008 ob 22:36

Evo tako kot je že BOBI napisal tema je namenjena konkurenci in ne T2-aju in z njim povezanimi stvarmi. Vse poste, ki se niso nanašali na temo sem pobrisal in prosim, da v bodoče takšne in drugačne stvari razsčistite preko zasebnih sporočil ali pa za to odprite primerno temo in ne smetite po temah, ki so namenjen čisto drugim temam.
Slika


Lp, Kitl

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 12. Jul 2008 ob 12:55

torej da ne odpiram nove teme, aja sicer je tako nesmem :razz:

pripravljajo se velike spremembe pr triera TV

- do novega leta se ukinja 40 analognih programov (ostane jih baje 7)
- vsi uporabniki bi naj preklopili na DVB-C
- boxi bi naj bili po 1€ z vezavo (kakna bo vezava še nisem zvedel) aja pa vsi boxi bodo še samo HD
- vsi stari STB-ji več naj ne bi delovali ker bodo preklopili na mpeg4
- v ponudbi bi naj bilo skupaj cca 300 digitalnih programov (nekateri free nekateri plačljivi)
- trenutno baje že imajo v programski shemi dva HD programa
- kot kaže bodo porihtali navezo RTV SLO + HD + OI 2008
- kot poslastica pa imajo baje pogovore tudi z SKY-om katerega bi naj dodali v programsko shemo (po eni verziji bi se ga dalo celo najez po urnih tarifah, torej si ga odkleneš samo za en film. Baje pa omejitev glede prodaje tudi v naših krajih več ni pomembna ker bi se naj znotraj EU informacije širile brez omejitev..

PS:

še malo pogrevanja starih zadev

ORF + euro 2008 = delujoči (nezatemnjeni) program

- TV3 je uradno zahteval zatemnitev tudi od ORF, kateri se je zahtevi samo nasmejal in odgovoril da njim kot organizatorjem EP nobem lokallček ne bo določal pravil glede tega kje se bo lahko sprejemal njiov signal iz EP. Zato so uradno tudi vsi naši opreraterji imeli v shemi ORF nezatemnjen. Ker ORF zaradi ignoriranja zahteve poslane iz strani TV3 ni posredoval dalje zahtevka za zatemnitev
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Krypto » 12. Jul 2008 ob 13:56

Glede na to da je triera in telemach eno in isto, mal dvomim v tvoje napovedi. Sosed je planer pri telemachu, pa je govoril o zgolj 60 začetnih digitalnih programih, in potem širitev na 120. Sem ga pobaral zakaj ne razmišljajo tudi o optiki, pa mi je odgovoru kdo pa rabi več kot 24 megabitov povezavo. Sem bil rajše kar tiho :), sem mu omenjal docsis 3 pa je zavijal z očmi.
Bi bilo pa vseeno lepo da se tvoje napovedi uresničjo in ne moje :)

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 12. Jul 2008 ob 15:31

telemah je sicer združen z ljubljanskim kablom in triero ampak programskih vsebin nima enakih z obema.

in kot kaže še dolgo ne bo na istem kot triera katera že danes ponuja 117 digitalnih TV programov + 59 digitalnih RA programov.

isto programsko shemo kot triera uporablja tudi ljubljanski kabel in turnšek (za zadnjega naj kdo potrdi ker osebno še nisem imel opravka z njim sem pa slišal da uporablja isti source)
Slika

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1578
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 15:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 13. Jul 2008 ob 01:12

Imam Turnška in je v isti grupi glede programov, ponuja pa tud trierin net. Programska shema je zelo podobna.
Če se ne motim je to ZKOS (združenje kabl. oper. slo.)
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a Krypto » 13. Jul 2008 ob 14:21

Verjetno Telemach namerno zavlačuje z vsem, ker je folk itak zadovoljen s trenutnim stanjem.

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 08:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Jul 2008 ob 16:02

ja zadnje leto in pol koliko sledim kaj se dogaja pri nas imamo celi čas vsaj dvojno število programov v digitalni shemi kot v analogni.

telemah pa je zelo dolgo v digitalni ponujal samo HBO za doplačilo, če je sedaj dodal še kaj pa nebi vedel
Slika

jurcek
Navdušenec
Prispevkov: 629
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 19:03
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs
Kraj: maribor

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a jurcek » 13. Jul 2008 ob 16:14

se triera ima po mb že nek del pokrit z optiko, pač napreduje dosti dosti bolj počasi v primerjavi s t-2 ali pa telekomom
Slika

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1578
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 15:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Triera, Amis, Telemach?

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 13. Jul 2008 ob 18:09

V glavnem če bo kabl res ponudo kar se "napoveduje" potem počas bo res dohitel in nazaj prehitel IPTV.
Bomo videli kaj prinese letošnja jesen.
Slika

Odgovori