Kok me pride...?

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 07:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Feb 2008 ob 11:21

:evil: ja v SIOL-u
Slika

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Prispevkov: 515
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 01:33
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 100/10
Kraj: Ljubljana-Šentvid-Gunclje

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a lazyass » 13. Feb 2008 ob 11:24

Lahko gre za več hujših oblik ''slabosti'', kot so: nesposobnost, idiotizem, kretenizem, lazyassizem, norčevanje, škrtizem .... :twisted:


Sicer pa kdo si lahko privošči 4TV na siolu ? če se ne vežeš je 4x180€ ... :roll: :roll:
Zadnjič spremenil lazyass, dne 13. Feb 2008 ob 11:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 07:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Feb 2008 ob 11:29

mogoče pa je samo v tem ker jim optika ne potegne takšne hitrosti in ne morejo zagotoviti signala
Slika

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Prispevkov: 515
Pridružen: 1. Nov 2006 ob 01:33
T-2: Že imam
Paket: T4 optika 100/10
Kraj: Ljubljana-Šentvid-Gunclje

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a lazyass » 13. Feb 2008 ob 11:32

Če jim potegne 20/20 jim bom tut tistih 5 streamov po 2-3Mbit za TV
Slika T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 07:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Feb 2008 ob 11:43

mogoče pa samo prodajajo 20/20 dela pa jim recimo na 5/5 :evil:
Slika

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a Fry » 13. Feb 2008 ob 12:23

Iz firbca sem šel gledat na Siol koliko TV lahko priklopiš na optiko.
Tega podatka nisem zasledil
Od kje je informacija, da sta na optiki možna samo dva TV komunikatorja?

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a Malkec » 13. Feb 2008 ob 12:41

Govora je o IPTV. Na kablsko lahko daš n televizij. Splošno znano dejstvo.

kljukec
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 29. Nov 2007 ob 13:14
T-2: Še nimam

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a kljukec » 13. Feb 2008 ob 13:43

Tud na optiki lahko daš n TVjev pa ti bodo delali, tehnično ni nobene omejitve.

Uporabniški avatar
Malkec
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 3073
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:24
T-2: Že imam
Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
Kraj: Maribor

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a Malkec » 13. Feb 2008 ob 15:01

Quote iz Telekomove strani:

"Prednosti paketa Trio:

* že za 38 EUR
* prenos podatkov do 1 Gb/s,
* možnost spremljanja programov na do dveh TV sprejemnikih (v paketu vključena oprema za 1 TV sprejemnik, za drugega jo je potrebno dokupiti), "

:?:

andrejs
Guru
Prispevkov: 872
Pridružen: 6. Nov 2007 ob 07:42
T-2: Že imam
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a andrejs » 13. Feb 2008 ob 15:34

a za 38€ imaš prenos do 1Gb/s
Slika

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 18:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a celloak » 13. Feb 2008 ob 15:50

Pa sej česa manj bullshitovskega od TK ne gre pričakovati.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a Fry » 13. Feb 2008 ob 17:39

* že za 38 EUR
* prenos podatkov do 1 Gb/s,
* možnost spremljanja programov na do dveh TV sprejemnikih (v paketu vključena oprema za 1 TV sprejemnik, za drugega jo je potrebno dokupiti), "
In ti si pod to potegnil zaključek, da ne moreta biti dva , trije, štiri "drugi" sprejemniki na optiki?
"jo je potrebno dokupiti" (dodano opremo) kaže na množino ....

Morda se motim, amapk jaz iz tega stavka ne vidim eksplicitno omejitev na dva sprejemnika.

Uporabniški avatar
tonimona
Starešina
Prispevkov: 2399
Pridružen: 6. Apr 2006 ob 09:09
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Koper

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a tonimona » 13. Feb 2008 ob 17:59

Meni ta stavek : "možnost spremljanja programov na do dveh TV sprejemnikih (v paketu vključena oprema za 1 TV sprejemnik, za drugega jo je potrebno dokupiti), " eksplicitno pove, da sta možna največ dva TV-ja. Navedek : "jo je potrebno dokupiti" se nanaša no opremo, ki je ženskega spola (npr. Videl sem Micko, ki jo je potrebno nategniti.).

p.s.
Oprostite primerjavi, je stvar trenutnega navdiha in ne premišljeno dejanje. :mrgreen:
Slika

Slika 1.7.2008- porihtano, dočakal sem tudi 18.11.2007

zigatzn
Faca
Prispevkov: 119
Pridružen: 16. Jul 2007 ob 16:21
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga, 3×IP TV

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a zigatzn » 18. Feb 2008 ob 01:16

Zato bom pa jaz vzel na SIOL-u intrnet optiko, za televizijo bom pa počakal na T-2 optiko in potem vzel 3 TV ki me bodi pršli okoli 20€...če je SIOL kje ugoden je mogoče sam pri paketu 20/20 pa še to skorda ista cena kot pri T-2 2€ gor al pa dol...
Tak da T-2 ga še zmeri rula, sam k so povži glede optike :(

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Prispevkov: 1454
Pridružen: 1. Jun 2007 ob 10:04
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Re: Kok me pride...?

Odgovor Napisal/-a Fry » 18. Feb 2008 ob 06:03

No ja, tudi Siol se ne more ravno pohvaliti s hitrostjo postavljanja optike.
Vsaj v Kopru ne!
Že nekaj mesecev je namreč možen priklop le v 4 ulicah na 29 hišnih številk, ki so v okolici centrale:
http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik ... pand=o#c13
Še to optiko so verjetno na hitro postavili zgolj zaradi tega da prevzamejo kakega uporabnika T-2,
saj je pokriva področje okrog optične centrale, ki jo ima T-2
Tudi kakšnih aktivnosti s polaganjem kablov nisem opazil.

Odgovori