Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
webmaher
Starešina
Prispevkov: 2267
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a webmaher » 1. Sep 2020 ob 20:19

ja, teoretično bi tole moralo biti celo bolje kot takrat pa nisem prepričan...je pa res, da tudi tv ni isti... ampak, ko zdaj pogledam kak film v 4K z bitno do 100 ali pa kako 4K serijo z bitno do 40 in pol preklopim na kak športni kanal ni da bi govoril... sploh pa kot vidim imajo pri SKjih in tudi pri POP težave pri prekodiranju verjetno sat. signala... pri finalu LP so se lepo videle nazobčane stranske črte...
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 245
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 6. Sep 2020 ob 18:46


g33k
Legenda
Prispevkov: 1259
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a g33k » 7. Sep 2020 ob 17:10

Dejansko jih je Telemach prehitel z uploadom, neverjetno.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

strom
Legenda
Prispevkov: 1183
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a strom » 30. Sep 2020 ob 16:04

5G Telekom Slovenija – 5G bo od 5. oktobra 2020 tudi dejansko na voljo uporabnikom Telekoma Slovenije

vir: https://www.blog.uporabnastran.si/2020/ ... slovenije/

Alex
Model
Prispevkov: 347
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 17:03
T-2: Še nimam
Paket: Nimam več!
Kraj: Vidim, da nič ne vidim.

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Alex » 6. Okt 2020 ob 11:45

Telekom padel dol? Fiksna telefonija ne dela sploh! Lokacija Ljubljana.
V obvestilih o delovanju storitev ne mu ne bu. Z Maxom se pa ni mogoče pogovarjati. Klic na 0801000 - številka je izključena! :)

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 726
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Tosho » 6. Okt 2020 ob 12:26

Slika

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1622
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 29. Okt 2020 ob 09:53

Je tukaj kdo uporabnik Telekoma?
Zanima me, kako je zadovoljstvo in uporabniška izkušnja z NEO boxom?
Slika

Ledenko
Faca
Prispevkov: 133
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 29. Okt 2020 ob 16:39

Imam zdele cca 4 mesece. Sicer ga v tem času še nisem toliko stestiral (malo se mi je zamaknila selitev....), je pa nekaj stvari, katere pa lahko ocenim.

Vem, da je ob lansiranju Neo-ta bilo kar veliko pritožb na samo delovanje (jih je veliko hotelo nazaj na stare box-e). Sem bil zarad teh kritik tudi sam rahlo v dvomih, kako bo stvar delovala. Pa sem nad določenimi stvarmi pozitivno presenečen, nad nekaterimi pa nisem najbolj navdušen.

Če začnem pri minusih, je to časovni zamik. Precej neroden je za upravljati, prav tako porabiš kar nekaj časa, da prideš do določene točke v ČZ (pri T-2 to bistveno hitreje uredim). Malo mi je smotano pregledovati po kanalih, kaj je že bilo in kaj še bo (pri T-2 je to res lepo pregledno). Opazil sem, da mi v ČZ pri prehodu iz ene oddaje/filma/.... v drugo za kaki 2 sekundi zmrzne - nisem se še poglabljal, ali je težava pri meni ali je to splošen bug Neo-ta. Malo je bedno, ker za urejanje kanalov ni dober Moj Telekom (katerega imam že od prej), ampak je potrebna registracija na Neo-tovi spletni strani (če se prav spomnim). Aja, pa daljinec zna včasih zaradi pomanjkanja tipk it na živce.

Kar se pa plusov tiče, pa prva stvar definitivno glasovno upravljanje. Ni sicer popoln, ampak na večino ukazov se je pri meni odzval tako kot je treba. Prižge se res hitro, ima pa tako kot pri T-2 na začetku tisto okno, ki ga je potrebno potrditi oz. počakati nekaj sekund, da sam izgine. Grafično je bolj dodelan kot pri T-2 (kar je v nekaterih primerih dobro, v nekaterih pa ne).

Če imaš trenutno T-2 in se zanimaš za Neo-ta, bo verjetno na začetku verjetno mal šok. Podobno, kot za kakega tradicionalnega lastnika VW Golfa, ko mu daš v roke osmo generacijo. :)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2020 ob 19:59

Štekanje pri prehodi med oddajami v časovnem zamiku je klasika...

Ledenko
Faca
Prispevkov: 133
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 12:11
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 29. Okt 2020 ob 22:20

Nasploh al samo pri Telekomu?

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk


Uporabniški avatar
AndraZ
Faca
Prispevkov: 125
Pridružen: 25. Sep 2006 ob 16:04
T-2: Še nimam
Paket: Že imel, bom še imel
Kraj: Žiri
Kontakt:

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a AndraZ » 29. Okt 2020 ob 23:15

Jaz sem nad NEOtom zelo pozitivno presenečen. Sicer sem menjavo naredil z nizkimi pričakovanji, tako da to je pomagalo.
Kar se tiče časovnega zamika je ta na TS narejen drugače kot na T2 in vse omenjene težave izhajajo iz tega. TS ima oddaje nasekane glede na spored. Ni enotnega timelinea za cel dan kot pri T2. Zato preklop iz ene oddaje v drugo dejansko opaziš z 2 sekundnim loading znakom in tudi zamudiš kako sekundo sporeda med oddajami. Pomikanje za 5 min je malo skrito in manj hitro kot na T2, ampak obstaja. Če si zelo navezan na številčno izbiranje kanalov, bo malo težji prehod, ker številk na priloženem pilotu enostavno ni. Samo next/prev, glasovno, prek favourites menuja, prek kategorizacije...
Vse ostalo pa je super. Menuji so hitri, preklapljanje tudi, glasovno upravljanje dejansko uporabno. Ni podvojenih SD/HD kanalov. Daljinec ima več načinov, ki določajo ali ti je bolj prioriteta hitro prestavljanje med kanali ali bolj časovne funkcije. In meni je neprivzeti način boljši od privzetega. Verjamem pa, da to malo uporabnikov gre spreminjati.
Pri časovnem zamiku je super to, da imaš zgodovino zadnjih gledanih stvari z zadnjo lokacijo in lahko skočiš tja.
Dobro deluje youtube casting iz telefonov. Hitro preklopi (veliko hitreje kot HDMI menjava inputa na chromecast na mojem TVju), ni težav z razliko v glasnosti, ... ni pa polna funkcionalnost chromecasta. Dobro deluje tudi VLC, medtem ko Plex pa meni občasno nagaja (po par min se ustavi, ampak ne vedno), drugače bi lahko rekel da je skoraj popolni smartbox. Nam je praktično nadomestil chromecast in android box.
Občasno so še vedno kakšni bugi, ampak ni tako grozno, kot je dolga tema težav na SIOL forumu. :)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 29. Okt 2020 ob 23:36

Ledenko napisal/-a:
29. Okt 2020 ob 22:20
Nasploh al samo pri Telekomu?

Poslano z mojega GM1903 z uporabo Tapatalk
Pri vseh, ki oddaje v časovnem zamiku predvajajo eno po eno... za smooth prehod je potrebno vložiti (pre)več truda. Mislim, da je v Sloveniji T-2 edini, ki ima zvezno predvajanje v zamiku. Ostali imajo približek.

bender33
Model
Prispevkov: 218
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 20:21
T-2: Še nimam
Paket: EON Light

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a bender33 » 31. Okt 2020 ob 05:40

tudi na TM-u časovni zamik deluje po sporedu

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8171
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a kitl » 31. Okt 2020 ob 09:14

Itak ostli operaterji so še zdaj amaterji t2 ima tole že 10 let.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
DownTaker
Starešina
Prispevkov: 1622
Pridružen: 22. Mar 2006 ob 14:28
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a DownTaker » 31. Okt 2020 ob 11:06

Hvala vsem za vse pretekle in informacije za v bodoče.
Najbrž bom v novembru šel na Telekom, da izkusim kako je. Če ne druga, ker so mi optiko postavili :)
Obstaja pa seveda velika možnost, da bom po vezavi (1 ali 2 leti) spet nazaj na T2, kjer potem pričakujem boljše pakete kot so trenutno.
Za tv vmesnik pa res nimam pripomb.
Slika

Odgovori