Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Veron » 28. Feb 2018 ob 15:27

"Džabest 2000 za zmeri" očitno ni za zmeri :D

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1090
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Feb 2018 ob 15:53

Ampak odgovor Telekoma pa je tapravi.
V tujini ne rabimo toliko podatkov zato jih ukinjajo. Mislim, da bi marsikdo raje v tujini videl več podatkov kot doma. Doma imamo na voljo WiFi ipd.., v tujini pa velikokrat ne oz. je bolj neuporaben....
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Feb 2018 ob 19:20

Če uproabiš kalkulator za izračun zakonsko minimalnih količin za roaming glede na ceno paketa (https://roamingeu.com/calculator/), boš opazil, da je Telekom prenos podatkov omejil na zakonski minimum (navzgor zaokrožen na GB). Očitno so (nekateri) ljudje v tujini kurili preveč podatkov in delali Telekomu izgubo.

raceboy
Faca
Prispevkov: 147
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a raceboy » 7. Mar 2018 ob 19:48

...kaj tukaj kak telekomovc, ki se malo bolj spozna na pakete? namrec v sluzbi imamo vdsl... najvisji paket kar obstaja je 80/40...in tolko tudi laufa. je pa reku tehnik, da sinhronizacija po bakru do centrale je 120mbit (pac smo blizu). se da na kak nacin tole se povecat ali je striktno omejeno na pakete?

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1111
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a g33k » 7. Mar 2018 ob 19:56

Ne bo šlo, najvišji paket na VDSL2 je 80/40.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

raceboy
Faca
Prispevkov: 147
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a raceboy » 7. Mar 2018 ob 20:28

g33k napisal/-a:Ne bo šlo, najvišji paket na VDSL2 je 80/40.
aha no hvala...pac sm mislu kako doplacilo. sam verjetno so taki prifili

Sent from my Moto G (5) Plus using Tapatalk

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 20. Mar 2018 ob 16:30

Hvala bogu so testiranja 5G že v polnem teku. Nekomu bo pač odklenkalo:
http://tehnik.telekom.si/novice/Koristi ... i%20veseli

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 20. Mar 2018 ob 20:18

In kaj ti bo 5G pomagal? Piše, da so dosegli hitrost 5Gbit/s... to je gotovo v idealnih pogojih z enim uporabnikom na bazni postaji. Tudi s 4G so že dosegli hitrosti blizu 1Gbit/s... ampak na koncu, ko prideš v realne pogoje (slabši signal in precej uporabnikov na isti bazni postaji), se hitrosti hitro vrnejo v rang par 10Mbit/s (pri 5G bo to mogoče v normalnih pogojih par 100Mbit/s). Treba je razumet, da brezžične tehnologije nikoli ne bodo 1:1 nadomestilo za fiksne tehnologije... le dopolnitev. Ko boš lahko imel na brezžični tehnologiji zanesljivih 1Gbit/s, boš lahko imel na optiki za isti denar zanesljivih 100Gbit/s.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1090
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a mahi » 20. Mar 2018 ob 20:34

Lepo povedano
Slika

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 21. Mar 2018 ob 00:22

Vidva že vesta kaj o 5G če sta guruja. Hahahaha :)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Mar 2018 ob 11:19

Glavni problem so uplinki za bazne postaje (ker nimajo vse optičnih povezav)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Sumy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Sumy » 21. Mar 2018 ob 17:05

mikrohard napisal/-a:In kaj ti bo 5G pomagal? Piše, da so dosegli hitrost 5Gbit/s... to je gotovo v idealnih pogojih z enim uporabnikom na bazni postaji. Tudi s 4G so že dosegli hitrosti blizu 1Gbit/s... ampak na koncu, ko prideš v realne pogoje (slabši signal in precej uporabnikov na isti bazni postaji), se hitrosti hitro vrnejo v rang par 10Mbit/s (pri 5G bo to mogoče v normalnih pogojih par 100Mbit/s). Treba je razumet, da brezžične tehnologije nikoli ne bodo 1:1 nadomestilo za fiksne tehnologije... le dopolnitev. Ko boš lahko imel na brezžični tehnologiji zanesljivih 1Gbit/s, boš lahko imel na optiki za isti denar zanesljivih 100Gbit/s.
Evo speedtest narejen nekaj minut nazaj . Še vedno leti čez 100 . Pa je bazna blizu centra mesta itn ;)

Slika

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Mar 2018 ob 17:41

Na žalost ni tako vsepovsod.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Sumy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Sumy » 21. Mar 2018 ob 18:05

V večini primerov kar se jaz naredil speedtestov je blo.. Vedno ;)

rokokoko
Znanec
Prispevkov: 53
Pridružen: 8. Jan 2016 ob 14:48
T-2: Že imam
Paket: 300/50 dunlod

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a rokokoko » 21. Mar 2018 ob 18:47

Na ravnini ga LTE piči ko šus. Sklepam da bo 5G še dosti bolj pičil in zanimivo je da bodo zakasnitve od 1ms-4ms. Noro, če bo res.

Odgovori