Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Sumy
Model
Prispevkov: 272
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Sumy » 21. Dec 2019 ob 07:52

Nič niso spreminjali.. Vsaj na Box S je še vedno isto.

Andy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Andy » 21. Dec 2019 ob 10:17

Ima kdo, ki je priključen na Telekom GPON, Fritzbox v najemu/reverzu ? Če ja, me zanima kateri model; kolikor razumem je model 5491 ta pravi za GPON, 5490 pa za P2P ?
Slika
BRO FTTHSlika

flier
Model
Prispevkov: 287
Pridružen: 15. Sep 2006 ob 09:39
T-2: Še nimam

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a flier » 21. Dec 2019 ob 18:21

Na Neo skatli se po koncu trenutno predvajane oddaje v ogledu nazaj avtomatsko nadaljuje predvajanje naslednje oddaje, vsaj pri meni. Tisto z gumbom OK pa pomoje se vedno velja za BOX-e.

gr
Navdušenec
Prispevkov: 513
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a gr » 21. Dec 2019 ob 21:41

Andy napisal/-a:
21. Dec 2019 ob 10:17
Ima kdo, ki je priključen na Telekom GPON, Fritzbox v najemu/reverzu ? Če ja, me zanima kateri model; kolikor razumem je model 5491 ta pravi za GPON, 5490 pa za P2P ?
Telekom GPON + Media Converter + Fritzbox 7360, cca. 3 leta.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Dec 2019 ob 22:05

Ali pa tale model: https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-4040/ in vnese mac nasov od innbox-a vanj.
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Andy » 22. Dec 2019 ob 12:09

gr napisal/-a:
21. Dec 2019 ob 21:41
Andy napisal/-a:
21. Dec 2019 ob 10:17
Ima kdo, ki je priključen na Telekom GPON, Fritzbox v najemu/reverzu ? Če ja, me zanima kateri model; kolikor razumem je model 5491 ta pravi za GPON, 5490 pa za P2P ?
Telekom GPON + Media Converter + Fritzbox 7360, cca. 3 leta.
...se pravi T-2 storitve preko Telekom GPONa? Mal me zanima, ali se na Telekom GPONu kot njihov naročnik znebiš zunanjega ONTja in
priklopiš optični kabel direkt na SFP Fritza.
Pa hvala za info.
Slika
BRO FTTHSlika

gr
Navdušenec
Prispevkov: 513
Pridružen: 15. Apr 2007 ob 11:15
T-2: Že imam
Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
Kraj: Obalala

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a gr » 22. Dec 2019 ob 15:12

Ne, na T-2 se takrat ni dalo dobiti nobenega pametnega paketa preko Telekom GPON (mislim, da so bile možnosti 100/10, 20/20 ali grozno doplačilo) in smo zato naročnino prenesli na Telekom. Brez ONT takrat ni šlo, ker Fritz ni imel ustreznega porta. Mimogrede, tudi na optiki se moraš še vedno povezovati s PPPoE. :)

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 23. Dec 2019 ob 21:34

Kaj pa, če bi bil innbox? Pri T-2 GPON gre optika neposredno v innbox-a (ni dodatne opreme). Je pri TS GPON zgodba drugačna? :hmm:

Andy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Andy » 24. Dec 2019 ob 09:21

Tukajle [url]https://forumi.siol.net/showthread.php? ... page=3/url] piše da na Telekom GPONu priklapljajo V68 in Comtrend... Če to še vedno drži; g68 ima vgrajen SFP modul, brez ethernet WAN.a.. iz tega sklepam, da je priklop direkten, brez vmesnega ONTja. :nevem:
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Dec 2019 ob 09:26

TS daje svojim naročnikom g68

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk

Slika

Andy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Andy » 24. Dec 2019 ob 09:48

Da, hvala, to sem razbral.

Če si kdo lasti G68 na Telekom GPONu.. kot je vprašal hiberleaf..ni dodatne opreme, optika neposredno v Innboxa ? Kot pri T2 GPON ?
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3669
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Dec 2019 ob 09:56

Gre direkt kot pri T-2pon.
Slika

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Jaka » 5. Jan 2020 ob 22:34

Andy napisal/-a:
21. Dec 2019 ob 10:17
Ima kdo, ki je priključen na Telekom GPON, Fritzbox v najemu/reverzu ? Če ja, me zanima kateri model; kolikor razumem je model 5491 ta pravi za GPON, 5490 pa za P2P ?
Jaz imam Fritz 5491.
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 237
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Andy » 6. Jan 2020 ob 08:24

Lastniški ali najemniški Telekomov ? Če Telekomov...zanima me, kakšne imate izkušnje z njim*
Se ga da konfigurirati preko Web konzole ali "samo" preko mojega Telekoma ?

Hvala za odgovore.
Slika
BRO FTTHSlika

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2713
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom

Odgovor Napisal/-a Jaka » 6. Jan 2020 ob 16:21

Najemniški od Telekoma. Jaz imam samo pozitivne izkušnje. Konfiguracija je preko spleta. Gor imam priklopljeno še Fritz!Fon C5 in dva FRITZ!Repeater 1750E. https://www.fritzshop.si/
Slika

Odgovori