Telemach

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Mar 2020 ob 21:12

Imaš kabelsko (koaksialen kabel v EON boxu) ali IPTV (samo ethernet)?

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Mar 2020 ob 21:13

seveda noben ni top to je jasno ko je beli dan :mrgreen:
ni mi pa jasno da je tudi pri hitrosti preklopa boljši od T 2..ko sem jaz zadnjič to probaval pred par leti je T 2 prek PCja z DVB Viewerjem delal u nulo hitro...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Mar 2020 ob 21:15

mikrohard napisal/-a:
9. Mar 2020 ob 21:12
Imaš kabelsko (koaksialen kabel v EON boxu) ali IPTV (samo ethernet)?
v obeh primerih dela zelo hitro... problem pri meni je recimo conax kartica in traja skoraj 2 sekundi na Sony android TVju... ker ista kartica na HTPCju z DVB Viewerjem dela expresno hitro je pač kriv webeni Sony z amatersko tv aplikacijo...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Mar 2020 ob 21:17

Telemach na EON-u za IPTV uporablja HLS. Preklopi tam so praktično identični kot pri T-2 na HLS, če se uporablja dober box (Android TV ali kak nov 4K box). Za kabelsko pa ne vem, kakšni so preklopi... si predstavljam, da je bolj odvisno ob boxa kot pa česarkoli drugega.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Mar 2020 ob 21:33

preko EON škatlice tudi DVBC deluje hitro... če bi se Sony potrudil bi tudi Conax kartica morala šibat... me zanima, kako to deluje na kakšnem Filipu...je kak junak s Philips android tv-jem :mrgreen:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7325
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Mar 2020 ob 21:39

Testiral sem na Telekom optiki (BRO) in samo UTP v EON (android) box in preklaplja hitreje kot na T2, slika je res takoj.

mikrohard: Kaj pa na lastni optiki, Telemach uporablja tudi HLS (utp- EON) ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Mar 2020 ob 21:50

Na lastni optiki imajo DVB-C. Na BRO pa HLS. Če imaš možnost, naloži gor T-2 TV app pa boš videl, da je praktično enak preklop.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7325
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Mar 2020 ob 22:19

Čaki mal, na lastni optiki ima v EON box priklopljen koaksialc in utp, in ko stranka gleda za nazaj preklopi na HLS ? in ko gleda tekoče pa DVB-C ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Mar 2020 ob 22:30

Točno tako. Tudi T-2 bo imel tako pri tistih kablaših, ki jih je prevzel. Temu se reče "hibridni" box.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 9. Mar 2020 ob 23:00

to bi lahko imeli tudi brez EOn škatlice... to bi lahko en mulc ki ima android sistem v malem prstu naredil brez problema... potem bi pa res lahko govorili o pametni TV.... sploh bi pa Telesmeh lahko uporabil HBB TV in bi ble vse vsebine na zahtevo in ogled za nazaj elegantno rešene...
Ima T 2 sploh kaj HBBtv kanalov....
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Mar 2020 ob 23:19

Ti sploh veš, kaj je HBB? To ni v domeni operaterja, temveč ponudnika programa. To je "naslednik" teleteksta. T-2 ima HBB aplikacijo od RTV-ja, ker se je prilagodila za delovanje na STB-jih. Nima pa HBB-ja na drugih programih, ker IPTV STB-ji po večini nimajo podpore za HBB standard... ta je bil od nekdaj namenjen za DVB.

Glede na to, kako govoriš o tem, kaj vse lahko naredi "mulc", predvidevam, da ti programiranje ni blizu.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 10. Mar 2020 ob 14:30

ti meni če vem...umiri konje no.... Telesmeh ima svoje kanale aneda... ja en mulc ki obvlada programiranje v nulo to lahko naredi itak... jaz pa moram biti obvezno šef :mrgreen:
Telesmeh bi lahko resnično 1x naredil svetovno zadevo ampak zakaj pa... razturajo v EX jugi in to je čisto zadosti :mrgreen:
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7325
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Mar 2020 ob 15:52

mikrohard napisal/-a:
9. Mar 2020 ob 22:30
Točno tako. Tudi T-2 bo imel tako pri tistih kablaših, ki jih je prevzel. Temu se reče "hibridni" box.
Ok, kaj pa na Telekom optiki, skoz HLS, dela zadeva tudi preko routerja (lastnega) ali mora biti obvezno na modem ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1824
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 10. Mar 2020 ob 16:35

webmaher napisal/-a:
10. Mar 2020 ob 14:30
ti meni če vem...umiri konje no.... Telesmeh ima svoje kanale aneda... ja en mulc ki obvlada programiranje v nulo to lahko naredi itak... jaz pa moram biti obvezno šef :mrgreen:
Telesmeh bi lahko resnično 1x naredil svetovno zadevo ampak zakaj pa... razturajo v EX jugi in to je čisto zadosti :mrgreen:
Glede na napisano očitno ne veš. Če bi vedel, bi že zdavnaj odprl svojo firmo in naredil revolucijo na trgu (boljši UX za manj denarja... saj bi programirali mulci za drobiž).

@MrTwelveTrees: Če se ne motim, bi ti moralo delati tudi preko lastnega routerja.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2073
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 10. Mar 2020 ob 17:55

vem več kot ti misliš :mrgreen:
Če imaš dobre veze povej pa se bova kaj zmenila :mrgreen:
Nekdo je sicer že naredil Telesmeh addon za Kodija, ki ga noče deliti...
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Scrubsv2

Odgovori