Telemach

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2387
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Sep 2020 ob 16:45

Najboljše mobilno omrežje? Ha ha ha... ha...

Zakaj pa potem še vedno uporabljajo Telekom nacionalni roaming?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4201
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Sep 2020 ob 16:50

mikrohard sem imel to na jeziku ...
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Sep 2020 ob 18:11

Kako ? Jaz ne razumem tega, zame sta najboljša omrežja v SLO: A1 In Telekom ki imata največ pokritosti.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 977
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 2. Sep 2020 ob 19:01

se strinjam!
You Can Call Me Santa Claus
Slika

svetidej
Znanec
Prispevkov: 80
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a svetidej » 2. Sep 2020 ob 19:27

Zadevo ne smete enačiti z številom baznih postaj. Število baznih je v mestih odvisno predvsem od števila uporabnikov operaterja in zasedenosti baznih postaj. Kvaliteta je odvisna 50% od konfiguracije omrežje, druga pa od pokritosti + zasedenosti.

Telemach uporablja Huaweijevo opremo, ki naj bi bila 30% boljša od Nokiiene ali Ericssonove opreme. Mogoče je res nekaj na tem. Telemach je naprimer edini, ki na 1 spekteru uporablja GSM/UMTS/LTE hkrati (primer na 900 MHz, kjer na spekteru 2x5MHz uporablja tako GSM 900 in UMTS 900 hkrati; Telekom, ki ima na 900 MHz 2x15 MHz uporablja 2x10 MHz za GSM, 2x5 MHz za LTE; A1 pa 2x10 MHz za GSM, 2x5 za UMTS).

LTE bazne:
Telekom: 1230 (866 uporabnikov/bazno)
A1: 1100 (639 uporabnikov/bazno)
Telemach: 844 (556 uporabnikov/bazno)
T-2: 56 (2040 uporabnikov/bazno)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2387
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Sep 2020 ob 19:42

Kvaliteta je odvisna izključno od uporabniške izkušnje. Pri slednji je pa pomembna kvaliteta storitev, hitrost in pokritost omrežja. In na vseh teh področjih Telemach zaostaja. Seveda si pa lahko nekdo izmisli pravila in upošteva še opremo, konfiguracijo in ne vem kaj... ter na podlagi tega izda nagrado, ki ima dvomljiv pomen. Če Telemach ni sposoben nuditi storitev brez nacionalnega roaminga, potem preprosto niso še na nivoju drugih dveh. T-2 se pa s svojim lastnim omrežjem samo smeši.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Sep 2020 ob 20:38

Kaj to mene briga če ima en oddajnik v kraju čez nekaj km pa ni signala, si pa roaming v Telekomu.... to je k**** . Kolikor vem ima Telemach veliko večje omejitve v Telekomu kot T2.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4201
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Sep 2020 ob 20:42

Problem je na roaming lokaciji, kjer ima TS bazno samo na 2g in 4g
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Sep 2020 ob 09:33

A ni tudi omejitev hitrosti na Telekomu ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4201
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Sep 2020 ob 09:48

Da, v tem primeru na 2G hitrost

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Sep 2020 ob 10:19

In potem se imajo za najboljše omrežje ? :suicide:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4201
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Sep 2020 ob 13:30

Nimajo urejenega 4G gostovanja, ampak samo 2G in 3G in če na bazni postaji ni 3G, je pač ......
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 977
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 3. Sep 2020 ob 15:51

Danes je tekma Slovenija - Grčija,... predvaja samo telemach na športklub1 to še bo zanimivo ko bo 2/3 slovenije brez prenosa :(
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 270
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a Andy » 3. Sep 2020 ob 16:56

Uh, to bo preizkušnja za HD :shock:
Slika
BRO FTTHSlika

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2279
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: Telemach

Odgovor Napisal/-a webmaher » 3. Sep 2020 ob 20:35

sramota ja v kakšni državi živimo... pa tudi če bi šlo samo za prijateljsko tekmo kar seveda tole danes ni...
Sony 65XE9005 s CONAX kartico, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Plex+Seren

Odgovori