[novica] Varuh konkurence nad Telekom

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
ango
Nadebudnež
Prispevkov: 408
Pridružen: 5. Dec 2008 ob 21:38
T-2: Še nimam
Kraj: Izola

[novica] Varuh konkurence nad Telekom

Odgovor Napisal/-a ango » 1. Maj 2009 ob 10:17

Urad za varstvo konkurence je zoper Telekom Slovenije uvedel postopek ugotavljanja domnevne kršitve zakona o preprečevanju omejevanja konkurence in temeljne pogodbe EU.

Slika

Postopek je bil uveden zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu, je razvidno iz sporočila, ki ga je Telekom danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Urad je po navedbah Telekoma na podlagi podatkov, ki mu jih je posredoval Tuš Telekom, in podatkov, ki jih je urad zbral pri izvajanju nadzora, ocenil, da je podana verjetnost, da naj bi Telekom Slovenije zlorabil oziroma še vedno zlorablja domnevno prevladujoč položaj na več upoštevnih trgih v Sloveniji.

Gre za upoštevne trge zaključevanja in posredovanja klicev ter dostopa do javnega telefonskega omrežja na fiksni lokaciji, širokopasovnega dostopa z bitnim tokom, razvezanega dostopa do krajevne zanke in podzanke ter širokopasovnega dostopa.

Telekom Slovenije ob tem poudarja, da posluje v skladu z veljavno zakonodajo in dobrimi poslovnimi običaji ter da bo med postopkom ugotavljanja domnevne kršitve dokazal, da do zlorabe prevladujočega položaja ni prišlo.

vir: http://www.zurnal24.si/Varuh-konkurence ... tvo/107345
_____________________________
Kot v US, zgleda da bomo meli hitrejši mobilni internet kot pa žične povezave

Odgovori