A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Skorc
Legenda
Prispevkov: 1400
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Skorc » 21. Nov 2020 ob 06:54

Veron napisal/-a:
20. Nov 2020 ob 20:15
....
Če bi bo tkole, bom vzel T-2, ampak mi gre tako na živce njihov "dodatek" 2eur za Wifi. Poleg tega, A1 ima dobre modeme Fritzbox 5490.
Saj ni nujno, da imaš vklopljen WiFi na T-2 opremi. Nabaviš si en AP od MikroTika in si na konju.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4143
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2020 ob 09:35

Veron kateri paket boš pa vzel?
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3118
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Mark » 21. Nov 2020 ob 18:45

Skorc napisal/-a:
21. Nov 2020 ob 06:54
Veron napisal/-a:
20. Nov 2020 ob 20:15
....
Če bi bo tkole, bom vzel T-2, ampak mi gre tako na živce njihov "dodatek" 2eur za Wifi. Poleg tega, A1 ima dobre modeme Fritzbox 5490.
Saj ni nujno, da imaš vklopljen WiFi na T-2 opremi. Nabaviš si en AP od MikroTika in si na konju.
Tako ja. To pa je res najmanjši problem. Precej ljudi ima gor lasten router, tudi, če bi imel lahko WiFi gratis znotraj večine paketov. Če imaš pa samostojni net ali Oranžni start, pa ni nobene obveze, da plačuješ 1,99 EUR. To je zgolj opcijsko.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 21. Nov 2020 ob 19:09

Vzel bom samo internet, drugega ne rabim.

Vsec mi je samo ena naprava za take zadeve, wifi rabim ravno toliko malo, da tablica lovi. Tv in komp sta na kablu, telefoni imajo mobilni prenos.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 25. Nov 2020 ob 11:10

Kakšen razlog je lahko, da na optiki zvečer dela upload slabše kot čez dan?
Optika je Telekom P2P, IPS je A1 BRO. Torej optika iz centrale direktno na modem Fritzbox 5490.
Modem ne kaže nobenih odstopanj

Koda: Izberi vse

Internal temperature	43.6 °C
Internal supply voltage	3.267 V
Transmission current	8 mA
Transmitter power	-6.1 dBm
Reception quality	-8.3 dBm
Wavelength sent	1310 nm
Wavelength received	1490 / 1550 nm
Manufacturer	SOPTO
Prometa v upload nobena v tistem času (gledal modem). PC je povezan preko kabla (1gpbs).

Upload je nekje med 18-20h cca 12-13mbps (paket je 100/20).
A1 tehnična je neuporabna, ampak se mi res ne svita kje bi lahko bil problem.

Malo dvomim, da ima Telekom prezasedeno centralo (čeprav je Lj). Nevem pa kako route potekaj od centrale do A1, gre še čez kako Telekom instanco al je routing iz centrale direkto na A1 (tega dela nič ne poznam)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2314
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Nov 2020 ob 11:22

Kolikor denarja, toliko muzike. Se kar precej piše po forumih, da ima A1 težave s preobremenjenim omrežjem ob večernih urah.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Nov 2020 ob 11:23

Malo čudno si napisal, če je optika P2P Telekom, ... ali je na centrali oprema od A1 ali je port od Telekoma, to najbrž ne veš, razen če je kakšna velika centrala (večji kraj) potem ima A1 svojo opremo na centrali.

Začni zbirat loge, zanimivo po videti po 19h.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 25. Nov 2020 ob 13:35

V centrali je Telekom port. Nimajo svoje opreme v tej centrali.

20.11.2020 ob 15.55
test-ok.png
test-ok.png (19.18 KiB) Pogledano 944 krat
20.11.2020 ob 19:37
test-not-ok.png
test-not-ok.png (19.43 KiB) Pogledano 944 krat
promet na modemu v času slabega delovanja
fritzbox.png
download je sicer ok, ker je delal TV vmes (Netflix, vsega 1mbps downloada in "loading...")
Sem jim poslal vse slike testov, so me klicali včeraj ob 20.30, ko pa je delal vse ok. Ampak karkoli bolj konkretnega sem vprašal, tisti dečko na drugi strani ni imel pojma. On ni vedel niti, da imajo generične težave z Netflixom.

Vse kaže na to, da bom vse skupaj skenslal in dal na T-2 optiko (prav T-2 optika je tudi na voljo v bloku).
Samo tistih dodatnih 10mbps upload mi 1x na mesec res prav pride.

Res je, da je T-2 100/10 (samo internet) 31eur
A1 je 100/20 za 25eur + dodatna 2eur popusta na mobilno. Razlike je 8eur na mesec (skoraj 100eur na leto). Ampak kaj mi to pomaga, če ne dela. Tolko da mine noriščnica v službi, zamenjam za T-2 (vsaj vem, da dela tko k treba, tud sosed potrdil).

borutbolc
Faca
Prispevkov: 129
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: A1

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 25. Nov 2020 ob 14:26

Ko boš nov naročnik naj ti dajo 24M ugodnost nadgradnjo na 100/10 in boš imel za 25 EUR.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3118
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Mark » 25. Nov 2020 ob 20:40

Vse opcije na vseh lokacijah (naslovih) žal niso na voljo. Govorim za akcijo plačevanja 10/10 in vklop 100/10.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 245
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: A1

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 28. Nov 2020 ob 10:37

Veron napisal/-a:
21. Nov 2020 ob 19:09
Vzel bom samo internet, drugega ne rabim.

Vsec mi je samo ena naprava za take zadeve, wifi rabim ravno toliko malo, da tablica lovi. Tv in komp sta na kablu, telefoni imajo mobilni prenos.
Če potrebuješ le net: https://www.telekom.si/poslovni-uporabn ... slovni-net. Ponudba velja tudi za fizične stranke :pivo:

svetidej
Znanec
Prispevkov: 80
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a svetidej » 28. Nov 2020 ob 12:11

Kakšna je možnost, da se Telekomov paket v 2 letih podraži za 4 €? Bi rekel, da kar velika.

Bayern1
Guru
Prispevkov: 994
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 28. Nov 2020 ob 17:45

zelo velika možnost je to...telekom nic ne briga za narocnike....ko sem bil jaz pri telekomu nekaj let nazaj sem v startu placeval modri paket priblizno 58€, pred koncem vezave je bila poloznica ze 64€....

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 28. Nov 2020 ob 19:43

hiberleaf napisal/-a:
28. Nov 2020 ob 10:37
Veron napisal/-a:
21. Nov 2020 ob 19:09
Vzel bom samo internet, drugega ne rabim.

Vsec mi je samo ena naprava za take zadeve, wifi rabim ravno toliko malo, da tablica lovi. Tv in komp sta na kablu, telefoni imajo mobilni prenos.
Če potrebuješ le net: https://www.telekom.si/poslovni-uporabn ... slovni-net. Ponudba velja tudi za fizične stranke :pivo:
To so cene brez DDVja. :) Sicer pa vseeno solidna cena za 350/100 (če bi potreboval toliko).

markolino
Model
Prispevkov: 224
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a markolino » 3. Dec 2020 ob 03:43

Kaj telekom gre na optiko od T2 ?

Odgovori