A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 1015
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Re: A1

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 25. Avg 2022 ob 09:53

Nekateri bi se za par eurov dali na**** v r** :nevem: :nevem: :nevem:
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8508
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Avg 2022 ob 11:30

Seveda.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8334
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: A1

Odgovor Napisal/-a kitl » 25. Avg 2022 ob 11:50

Mene to ne prepriča. Eni redno skačejo na 2 leti in menjajo, jaz osebno nimam teh živcev. Tehnik je bil nazadnje pri nas ko smo priklopili optiko to je 6
let nazaj in to pove vse.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 1015
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Re: A1

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 25. Avg 2022 ob 12:24

Tudi jaz neglede na to, ali delam pri operaterju ali ne... nimam živcev za migracije :) Drugo je slaba uporabniška izkušnja.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8334
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: A1

Odgovor Napisal/-a kitl » 25. Avg 2022 ob 12:36

Itak.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Tosho
Guru
Prispevkov: 750
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Tosho » 25. Avg 2022 ob 13:01

Po 16-ih letih na T-2, sem še zmeraj mnenja, da je najboljši, vsaj zame. :)
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5329
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 25. Avg 2022 ob 13:07

Jaz sem sicer mnenja, da si vzameš tisto kar ti najbolj ustreza... pa tu ne gledam na € ampak na celotno kaj rabim.
isto kot ciril sem menja da je neodvisno od tega kje sem zaposlen.
Glede na potrebe imam sam T-2 ker je na vseh 3eh lokacijah optika in mi en račun najbolj ustreza, kot tudi same storitve.
Imam pa pri babici npr telemach, ker je najboljša opcija za njo - Dvojček Babi(tv + stacionarna) - brez stb vmesnika ali česa podobnega.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8508
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Avg 2022 ob 19:25

Če bi jaz sam živel in bi rabil samo net, bi vzel A1, nimaš kaj premišljevat..... žal pa je še polno ljudi v bajti ki ne more brez TV in to je to.

kaspet
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 4. Jul 2006 ob 15:50
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL (VDSL2) 13-14/0.9 Mbit
Kraj: LJ-Vič

Re: A1

Odgovor Napisal/-a kaspet » 31. Avg 2022 ob 13:00

S 1.9.2022 A1 SI lansira A1 Ultra - Net+TV preko 5G.
V avgustu so sprejemali testne uporabnike - 6 mesecev brezplačno.
Je kdo med testerji?
Kdo ve že kaj več?

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 76
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Jest » 31. Avg 2022 ob 13:10

Jaz sem se prijavil pred kaksnim mesecemem… in so me klicali prejsnji teden, da sem izbran za testiranje A1 Ultra (trojcek preko 5G omrezja), in sem v ponedeljek po posti dobil testno opremo... Zadeva izgleda precej obetavno za tam, kjer ni moznosti priklopa preko kabla in je na voljo 5G signal ...

https://www.a1.si/ultra

Glede na mojo lokacijo sem dobil komplet z zunanjo anteno (na voljo je tudi komplet brez zunanje antene za lokacije, kjer je 5G signal mocnejsi), ki vsebuje Anteno RTL630, modem Zyxel, digitalni sprejemnik za TV in SIM kartico... Sama namestitev je izredno enostavna... edini problem je lahko, da so prilozeni kabli prekratki ...

Slika


Vse skupaj je ze prednastavljeno in sem zadeve samo priklopil po navodilu, ki se nahaja tukaj >> https://www.a1.si/ultra-vodic

Torej najprej anteno (tukaj je bilo,treba vstavit SIM kartico), katero nisem prilepil na okno ampak sem jo samo postavil na okensko polico, povezal kabel z modemom in potem priklopil se Kaon box na TV in vse skupaj povezal ...

Hitrost izmerjena preko telefona, povezanega preko WiFija:
Slika


Ce koga kaj vec zanima okoli tega, lahko vprasa... in bom poskusal odgovorit, ce bom vedel odgovor :D ...

JM123
Uporabnik
Prispevkov: 45
Pridružen: 1. Feb 2021 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a JM123 » 31. Avg 2022 ob 14:34

kaspet napisal/-a:
31. Avg 2022 ob 13:00
S 1.9.2022 A1 SI lansira A1 Ultra - Net+TV preko 5G.
V avgustu so sprejemali testne uporabnike - 6 mesecev brezplačno.
Je kdo med testerji?
Kdo ve že kaj več?
Tudi sam sem se prijavil, ampak še ni bilo odgovora, očitno je pri meni preslab 5G signal...

kaspet
Znanec
Prispevkov: 73
Pridružen: 4. Jul 2006 ob 15:50
T-2: Že imam
Paket: T4 VDSL (VDSL2) 13-14/0.9 Mbit
Kraj: LJ-Vič

Re: A1

Odgovor Napisal/-a kaspet » 31. Avg 2022 ob 22:21

Evo, danes tudi jaz prejel testno opremo A1 Ultra - enako kot zgoraj opisano.

Sem na lokaciji Lj-Vič (Interspar).
Do antene A1 mi kaže 430m.


Trenutno testiram:
Speedtest na LAN (31.08.2022 @22.15): 30ms, 420/111 Mbit
Speedtest na WiFi (31.08.2022 @22.20): 25ms, 172/110 Mbit

Drugače na T-2 VDSL pa 13/0.9 Mbit - tako je to v "najlepšem" mestu.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8508
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Sep 2022 ob 11:27

Me prav zanima kako bo to lavfalo v večernih urah po 19h ko se bo ogromno naročnikov usedlo na en oddajnik, kakšen bo ping in če bo tv kaj prekinjala.
Sploh čez nekaj mesecev ko bo še več folka gor.

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 76
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Jest » 1. Sep 2022 ob 11:33

Pomoje ima ta SIM kartica drugacno prioriteto na bazni postaji... in verjetno je tudi nekako "zaklenjeno" na lokacijo ... In tudi, ko bo dosezena kriticna masa, bos pac dobil informacijo, da prikljucek ni mozen ... Vsaj nekako logicno bi bilo, da je tako... Kako bo v realnosti, pa bomo videli, ko se zadeva razsiri ... Zaenkrat v teh parih dneh nisem imel problemov, da kaj ne bi delovalo... Res pa je, da koristim samo TV... in internet samo za testiranje... Primarno internet gre preko mojega obstojecega omrezja (T-2 optika in Mesh WiFi po hisi) ...

thedom
Uporabnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 11. Maj 2021 ob 14:28
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a thedom » 1. Sep 2022 ob 12:25


Odgovori