A1

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Veron
Navdušenec
Prispevkov: 627
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 19. Avg 2022 ob 20:24

A1 je en velik hec...

Xplore tv
- počasen in slabo odziven
- tv se ugasne po 4h ne glede na aktivnost (ko ošteva zadnjih 5s pritiskaš kar koli, ne pomaga, še vedno ugasne)
- traja 2-4s da prestavi kanal
- slika se ustavi in moraš premaknit kanal, da se spet začne kaj dogajat
- vizualno je stvar okusa, ampak belina je res močna

xplore tv go (tablica)
- slika se tudi ustavlja

Internet
- dela samo 300/100
- ping 6-8s je verjetno za gpon neki normalnega?

Support?
- nimajo tega
- na telefon jih ne dobiš (izbereš 3 pogovor s operaterjem - samo tišina)
- pošlješ preko email in dobiš nazaj, da ne odpisujejo več
- pošlješ preko obrazca, te kličejo in zvoni 3s ter prekine...
- pišeš na FB, "ne najdejo nobenga poslanga email preko obrazca"...

Še sreča imajo tisti 100dni za vračilo

Sedaj samo vprašanje, ali bi T-2 ponudil svoje storitve preko Telekom GPON, čeprav je tudi T-2 jašek pred hišo. Fora je v tem, da se nam ne da še enkrat ukvarjat z prebojem v hišo in odmikanjem velikih omar...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8592
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Avg 2022 ob 21:29

Ja, dajo tudi preko Telekoma Gpon, vendar bi nekako to morali zabeležiti v naročniški službi,....

strom
Legenda
Prispevkov: 1221
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: A1

Odgovor Napisal/-a strom » 21. Avg 2022 ob 10:55

Veron napisal/-a:
19. Avg 2022 ob 20:24
A1 je en velik hec...

Xplore tv
- počasen in slabo odziven
- tv se ugasne po 4h ne glede na aktivnost (ko ošteva zadnjih 5s pritiskaš kar koli, ne pomaga, še vedno ugasne)
- traja 2-4s da prestavi kanal
- slika se ustavi in moraš premaknit kanal, da se spet začne kaj dogajat
- vizualno je stvar okusa, ampak belina je res močna

xplore tv go (tablica)
- slika se tudi ustavlja

Internet
- dela samo 300/100
- ping 6-8s je verjetno za gpon neki normalnega?

Support?
- nimajo tega
- na telefon jih ne dobiš (izbereš 3 pogovor s operaterjem - samo tišina)
- pošlješ preko email in dobiš nazaj, da ne odpisujejo več
- pošlješ preko obrazca, te kličejo in zvoni 3s ter prekine...
- pišeš na FB, "ne najdejo nobenga poslanga email preko obrazca"...

Še sreča imajo tisti 100dni za vračilo

Sedaj samo vprašanje, ali bi T-2 ponudil svoje storitve preko Telekom GPON, čeprav je tudi T-2 jašek pred hišo. Fora je v tem, da se nam ne da še enkrat ukvarjat z prebojem v hišo in odmikanjem velikih omar...
Jaz imam na GPON od Telemacha (prav njihova optika) ping 0-1ms.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3395
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: A1

Odgovor Napisal/-a madpanter » 23. Avg 2022 ob 08:04

Veron napisal/-a:
19. Avg 2022 ob 20:24
Sedaj samo vprašanje, ali bi T-2 ponudil svoje storitve preko Telekom GPON, čeprav je tudi T-2 jašek pred hišo. Fora je v tem, da se nam ne da še enkrat ukvarjat z prebojem v hišo in odmikanjem velikih omar...

Če imaš opcijo raje lepo preko T-2 optike. Če pride do pizderije t-2 vzdržuje svojo optiko in je prej porihtano, preko TS dajo zahtevek na Telekom, Telekom na GVO itd... skratka za 1 dan dela premikanja in pol pucanja pa imaš mir in dve optiki v bajti.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

gotttag
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 23. Avg 2022 ob 19:22
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a gotttag » 23. Avg 2022 ob 22:01

V zvezi A1 berem veliko pripomb. Naj napišem še svojo izkušnjo z A1. Bil 15 let na optiki T2, imel naročen oranžni diamant, bil zelo zadovoljen. Na začetku je bil T2 proti Telekomu in ostalim ponudnikom ugoden. Imel sem statični IP in bi me s trenutnimi podražitvami prišel 82 EUR. Če se bo tako nadaljevalo bo kmalu čez 100 EUR. Seveda so me podražitve jezile. Ker sem bil 15 let na T2, v tem času brez težav, sem težko sprejel odločitev, da grem na drugega ponudnika, odločil sem se A1.

Izbral sem paket: A1 Net + TV L, prvo leto 19,99 + statični IP 1 EUR, skupaj, 20,99 EUR. Do stanovanja sem že imel nezaključen optični kabel od Telekoma. GVO je priključil optično dozo in namestil dozo na mesto kjer sem želel, moram pohvaliti GVO pri zaključevanju optike in postavitvi doze, tehnik je pri namestitvi uporabil vodno tehtnico, da je bila maksimalno naravnost. Sledil je tehnik od Telekoma, priklopil je ONT-Innbox, nato tehnik od A1, priklopil Modem in A1 Xplore TV (STB). Na mojo željo je bil brez besed modem takoj skonfiguriran v Bridge MODE, saj imam svoj Router. S storitvijo GVO, Telekom in tehnika A1 sem bil izredno zadovoljen in prijetno presenečen.

Pred priklopom sem po stanovanju sem že imel pod ometom napeljane UTP kable in vtiče kategorije CAT6. Ker sem bil že na T2, je bilo vse že pripravljeno, le ONT in modem od A1 oziroma optično dozo sem želel v drugem prostoru.

Naj napišem še, da sem pred obiskom vseh prejel veliko SMS-jev od vseh, saj so me sproti obveščali, v kateri fazi je priklop, kje tehnik je in kdaj bo pri meni. Toliko sporočil in odzivnosti nisem pričakoval, tega tudi pri T2 nisem bil deležen. Po priklopu sem 2 x klical A1-nisem imel težav z delovanjem, le nekaj informacij sem potreboval, hitro sem dobil pomoč na A1, vsakič so mi prijazno razložili in pomagali, tudi pri menjavi modema-prosil sem za Fritz-a niso komplicirali, po klicu je bil modem čez 2 dni pri meni, priklopil sem novega, klical tehnika na A1, ki je novega takoj ponovno postavil v Bridge MODE in izklopil WIFI, prejšnjega sem po pošti brezplačno vrnil. Vsa nameščena oprema je bila nova, originalno zapakirana.

Pogodbena hitrost interneta je 500/100, praktično je Download vedno nekaj čez 500, Upload pa vedno nekaj čez 100, ne glede ali je to dopoldan, popoldan, zvečer, za vikend,...
Internet deluje stabilno, brez težav ali prekinitev, kar je zame bistvenega pomena, saj vsa družina, jaz, sin in žena delamo od doma.

TV, zamik, VOYO,... prav tako deluje vse brez težav. Preklapljanje med programi je tekoče, hitrost preklapljanja med programi, podobna kot na T2.
A1 Xplore TV Go imam nameščen na 2 računalnikih in 1 tablici, vse deluje brez težav.

Odločil sem se, da mojo izkušnjo delim z vami. Zadovoljen sem, da nisem nasedel oziroma upošteval slabih mnenj na družbenih omrežjih in zaupal svoji intuiciji, kar se je izkazalo za pravilno, menim da je le osebna izkušnja tista, ki velja.

Sam sicer Televizije ne spremljam dosti, jo pa ostali člani družine. Povem naj še, da bom takoj zamenjal ponudnika, ki bo omogočil izbiro programov po želji in da programi POP TV-ja ne bodo v shemi in prisilno plačevani, oziroma bo kot dodatna možnost. Želim si ponudnika, ki bo upošteval želje in zahteve naročnika, saj smo naročniki tisti, ki plačujemo naročnine internetnim ponudnikom in ne neke zasebne medijske hiše in ostali balast v programskih shemah.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8357
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: A1

Odgovor Napisal/-a kitl » 24. Avg 2022 ob 07:12

Lepo. Ampak zmaga pa tale

:D "tehnik je pri namestitvi uporabil vodno tehtnico" :owned:
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 78
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Jest » 24. Avg 2022 ob 08:00

Bere se pa kot PR sporocilo A1 :) ... Sem z A1 sicer zadovoljen... ampak le z mobilnimi storitvami... S fiksnimi nimam izkusenj...

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 627
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 24. Avg 2022 ob 08:05

Preklapljanje med programi je tekoče, hitrost preklapljanja med programi, podobna kot na T2.
Tole je laž. Preklaplja izredno počasi med kanali. Rabi 2-4s, da preklopi kanal (channel + ali -)

Premikanje samo po xplore tv vmesniku je počasno in "šteka". Bog ne daj, da moraš pridt do Voyota, prej se kava skuha sama. Premikanje po xplore tv je obupno počasno in neodzivno.
To primerjat s T-2 TV je žalitev.

Drugo, poklicat in koga dobiti na A1 support je skoraj nemogoče, razn če si insider in imaš druge načine.
Tole sporočilo je čisti PR
Pridružen:23. Avg 2022 ob 18:22
Zadnjič dejaven:23. Avg 2022 ob 21:21
Skupaj prispevkov:1
Še njihov "FB kanal", kjer celo kdaj odpišejo, vedno pravijo "nobenih vaših sporočil preko obrazca ne najdemo".
Poslal še eno "reklamacijo", ker se TV kar ustavi, preko obrazca in po 5 dneh (3 delovni dnevi) še noben ni odpisal ali vrnil klic....

Na drugi lokaciji imamo samo A1 Fix net. Ta dela vredu. Fritzbox na tej lokaciji.
Na drugi lokaciji (tast) A1 TV je živi obup. Modeme tlačijo neka neodzivna jaj** od zyxel, kljub prošnji, da dajo Fritzbox, je bil ignore.

gotttag
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 23. Avg 2022 ob 19:22
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a gotttag » 24. Avg 2022 ob 08:43

Ne vem, kaj naj si mislim. Pričakoval sem pljuvanje na mojo izkušnjo. Komentatorja zgoraj me zmerjata z lažnivcem, pravita, da je to A1 propaganda. Če dobro razmislim, sta najbrž oba plačanca od T2, da širita in si izmišljujeta laži in zatreta vse ostale komentarje, ki ne poveličujejo T2. Zavedam se, da je to T2 forum in je enako, kot da bi hotel župnika prepričati, da se jezus ni rodil in da boga ni.

Ne vem kaj pravzaprav želita, naj še jaz lažem in si izmišljujem ? Če tudi jaz ne tulim v njuni rog, potem je vse narobe.

Predno sem šel na A1, sem govoril z nekaj uporabniki v bloku, ki so imeli T2. Sam sem hvalil T2, njihovo optiko, TV,... Soseda pa sta T2 popljuvala, da sem bil nad njunio jezo prav začuden in enako kot jaz sta bila oba na optiki. Hvalila sta Telekom, na katerega sta prešla iz T2. naj povem še, da je bila na mojem naslovu optika postavljena leta 2007, 2 optična vlakna-čisti FTTH.

Sem čisto navaden uporabnik, ne preferiram T2, TELEKOM, TELEMACH, A1,,,, z A1 nimam nobenih povezav, lahko le napišem mojo izkušnjo.

Na A1 sem šel predvsem zaradi previsoke cene T2 in čedalje bolj sem prepričan, da sem se odločil pravilno. Nimam vezan z ničemer tudi čustveno ne na A1. Takoj bom prešel na drugega opetarerja, ki mi bo ponudil enake storitve za manjšo ali enako ceno, ki mi bo omogočil izbiro programov, katere želim gledati, plačevati in naročiti, ne pa neke zasebne prisilno plačljivo POP TV. Seveda trenutno takega ponudnika, ki upošteva le naročnike in ne sklepa kartelnih škodljivi dogovorov na račun uporabnika še ni, je pa to predlog in mogoče dobra tržna niša.

Še enkrat, bil sem 15 let pri T2 in bil sem zadovoljen, zato sem odlašal za prehod na drugega operaterja, sploh zaradi lažnih in navijaških koementarjev, najbrž plačancev T2, če ne kar oseb iz T2, tudi to je eden od načinov reklame.

Ostalim priporočam, da si raje ustvarijo subjektivno menje in ne nasedajo vsemu, kar preberejo.

"Premikanje samo po xplore tv vmesniku je počasno in "šteka". Bog ne daj, da moraš pridt do Voyota, prej se kava skuha sama. Premikanje po xplore tv je obupno počasno in neodzivno.
To primerjat s T-2 TV je žalitev."

ODGOVOR

NI RES !

Vse dela normalno, po pritisku tipke MENU izbereš na primer VOYO in po nekaj sekundah se odpre menu VOYO.

Na T2 TV vmesniku sem sam imel težavo pri gledanju oddaj z zamikom. Večkrat je javilo napako "OPS PRIŠLO JE DO TEŽAVE, POIZKUSITE POZNEJE", tudi preklapljanje med programi ni bilo gladko, odvisno od programa. Na nekaterih programih preklapljanje dokaj hitro, na drugih nekaj sekund.

"Še njihov "FB kanal", kjer celo kdaj odpišejo, vedno pravijo "nobenih vaših sporočil preko obrazca ne najdemo".
Poslal še eno "reklamacijo", ker se TV kar ustavi, preko obrazca in po 5 dneh (3 delovni dnevi) še noben ni odpisal ali vrnil klic....
Na drugi lokaciji imamo samo A1 Fix net. Ta dela vredu. Fritzbox na tej lokaciji.
Na drugi lokaciji (tast) A1 TV je živi obup. Modeme tlačijo neka neodzivna jaj** od zyxel, kljub prošnji, da dajo Fritzbox, je bil ignore."

ODGOVOR

NI RES !

Evo klical sem na podporo A1, čeprav je nisem potreboval, le da preverim navijaškega komentatorja, Na drugi strani sem tehniku postavil nekaj neumnih vprašanj v zvezi TV programov in programske sheme, tehnik je takoj preveril in mi sporočil, da je vse v redu.

Na drugi lokaciji (tast) A1 TV je živi obup. Modeme tlačijo neka neodzivna jaj** od zyxel, kljub prošnji, da dajo Fritzbox, je bil ignore.

ODGOVOR
Tudi sam imel pri priklopu Zyxel in je deloval BP.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 627
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Veron » 24. Avg 2022 ob 09:22

"po nekaj sekundah" :D

Lahko delam direktno primerjavo z Telemach EON. Xplore TV se premika kot polž napravm EONu. Vmesik je slabo pregleden, beline tolko, da ti zvečer oči vn vrže... med preklopom kanalov je "samo nekaj sekund"... Slika se ustavi in moraš premaknit kanal, da si spet dela...

Telemach ima TV vmesnik svetlobna leta pred A1.

Definitivno ne priporočam nobenemu Xplore TV. Sreča ima A1 100 dni garancije, tako da bo tast tole sigurno vrnil. Ni vredno nižje cene.

gotttag
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 23. Avg 2022 ob 19:22
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a gotttag » 24. Avg 2022 ob 09:32

"po nekaj sekundah" :D
Lahko delam direktno primerjavo z Telemach EON. Xplore TV se premika kot polž napravm EONu. Vmesik je slabo pregleden, beline tolko, da ti zvečer oči vn vrže... med preklopom kanalov je "samo nekaj sekund"... Slika se ustavi in moraš premaknit kanal, da si spet dela...
Telemach ima TV vmesnik svetlobna leta pred A1.
Definitivno ne priporočam nobenemu Xplore TV. Sreča ima A1 100 dni garancije, tako da bo tast tole sigurno vrnil. Ni vredno nižje cene.

Super, ker si tako zadovoljen s Telemach-om, vidiš jaz pa z A1, bil zadovoljen tudi z T2. Sicer nobenemu ne priporočam nikogar, vsak naj se odloči sam in ustvari subjektivno mnenje.

PS

A1 Xplore TV dela odlično, pa če se postavite vsi na glavo.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2842
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 24. Avg 2022 ob 09:36

Vse je odvisno od tega, kako zahteven uporabnik si. Imam sorodnike, ki so čisto lepo živeli z A1 televizijo. Hkrati pa ni skrivnost, da je storitev televizije šibka točka od A1... je treba pogledat samo ocene mobilnih aplikacij. Mobilno telefonijo imajo super. Internet je soliden. Support ni najhitrejši, je pa vseeno daleč od tega, da bi bil popolnoma neodziven. All in all imajo za svojo ceno (ki vsaj pri fiksnih meji na dumping) solidne storitve.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8592
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Avg 2022 ob 14:45

PROBLEM je ko se enkrat navadiš na TV, časovni zamik, in hitrost odziva tv vmesnika.... to je top pri T2,...
AMPAK če greš drugam, moraš to vzeti v zakup, za NIŽJO ceno = ni enaka kvaliteta.
Če pa se naročniku gre samo za internet in tv malo gleda, in mu je pomembna CENA, potem pa ja, A1.

gotttag
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 23. Avg 2022 ob 19:22
T-2: Še nimam

Re: A1

Odgovor Napisal/-a gotttag » 24. Avg 2022 ob 14:50

Za sebe menim, da sem zelo zahteven uporabnik. Delam v informacijskem podjetju, napeljavo po stanovanju sem izdelal sam: UTP kable, zaključke, kapice,..., osebno menim, da nihče ne zna bolje in kvalitetno urediti hišne napeljave, seveda imam vse potrebna orodja-pripomočke, tudi FLUKE tester-UTP kablov,...

Izvedel sem že napeljave prijatlom in znancem, seveda kvalitetna storitev ni poceni, uporabljam le UTP kable, vtiče zaščitne kapice,... najvišjih katergorij-najvišje kvalitete, naredim kvalitetno, tako kot mora biti in se maksimalno potrudim, ničesar ne delam hitro, vzamem si čas.

Mene ni lahko nategniti, sploh pa ne padam na mnenja, vedno si ustvarim lastnega na osnovi dejanskega stanja. Ne vidim nobene velike ali bistvene razlike med A1 in T2, razen seveda v naročnini, ki je pri T2 veliko previsoka. Počasi bodo morda operaterji spoznali, da smo naročniki njihovih storitev tisti, ki jih plačujemo in zaradi katerih sploh obstajajo. Najboljša šola pa jim bo zagotovo, ko bodo nezadovoljni uporabniki stali v vrsti pred njihovimi poslovalnicami z opremo v rokah in izpoljenimi obrazci za odpoved, pa naj bo razlog odpovedi zaradi nekvalitetne storitve ali previsoke cene.

Ponudnikom internetnih storitev se ne ozirajo na želje in zahteve naročnikov. Enostavno podražijo, tudi če jih nekaj 100 uporabnikov odpove storitve, se zavedajo, da je tistih, ki ostanejo in bodo plačevali dražje storitve še vedno več in bodo ne glede na število odpovedi njihovi zaslužki večji.

Zame je ponudba storitev operaterjev enako kot nakup v Mercatorju. Najbrž bi se vsi uprli, če bi v trgovini pogojevali nakup litra mleka z nakupom 10 pakiranj jajc, katerih ne potrebujem, ne želim in ne jem, nato pa bi neka firma dosegla, da če moram poleg enega litra mleka in 10 pakiranj jajc, kupiti še 5 kil riža.

Še enkrat ponavljam. Nisem čustveno navezan na nobenega ponudnika, menim, da je T2 prav tako dober kot A1, le T2 je veliko predrag.
Takoj bom sklenil storitve prvega podjetja, ki mi bo za ugodno ceno pripravljen ponuditi paket INTERNET + TV v katerem bom lahko sam izbiral programe. Seveda ker so ponudniki storitev s POP TV-jem sklenili kartelni dogovor, imajo POP TV trenutno še vsi v programskih shemah.
Vsi ponudniki se izgovarjajo, da naročniki tako zahtevajo, da ima POP TV viskoko gledanost in ostale neumnosti.

Seveda temu ni tako. Če je POP TV res tako dober, bil lahko operaterji dosegli, da se sestavi poseben paket in naj ga naroči tisti, ki ga hoče naročiti, plačevati in gledati. Saj če je tako gledan in dober, bi ga vsak hotel naročiti. POP TV je bil tik pred bankrotom. Takrat ko se je sprejemalo obvezno plačevanje zasebne TV hiše je bila leva vlada in sedaj jim POP TV to uslugo vrača s poročanjem.

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 78
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: A1

Odgovor Napisal/-a Jest » 24. Avg 2022 ob 14:59

Ce bi placeval po stevilu kanalov, ki jih gledas, bi znalo biti, da bi bilo celo drazje... pa bi imel "samo" 30 programov ... Primerjava z Mercatorjem ni posrecena... Oz. lahko tudi tako primerjas... in tudi v Mercatorju najdes paketne ponudbe, kjer dobis vec izdelkov za enako ali nizjo ceno ... kot ce bi vsak izdelek kupoval posebej ...

Ce ne maras POP TV, ga enostavno ne glej... tako kot verjetno ne gledas se kopico drugih programov, ki so na voljo v paketu... Zaradi mene, bi lahko crtali vse sportne programe, ki gotovo niso poceni... :P ...

Odgovori