Siol Trio do 10M

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...

Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 8. dec 2010 ob 15:18

Za sestro sem hotel zamenjati paket Trio 2M/386 z do 10M. Ampak glej ga zlomka, to ni možno. Na telefonski 080 8000 (sprememba paketa) mi gospa pravi, da je predpogoj za paket "do 10M" sinhronizacija modema 10M ali več. Na 080 1000 (tehnična pomoč) pa mi pravi, da je trenutna sinhronizacija 8,8M in 10M ne bi zneslo. Tehnični pomoči verjamem, da ne bi šlo 10M, vendar to pomeni da četudi hočem samo npr. 4M, še vedno ne morem ker se mi modem ne sinhronizira z vsaj 10M. Mislim, kje je tu logika? Če je paket do 10M, to za moje pojme pomeni točno to - do 10M, in t-2, Amis in Tuš to tudi tako jemljejo, kolikor pač gre. Ne razumem, zakaj na siol pa tako ne gre, zakaj je takšna administrativna ovira? Sem jim povedal, da sem tudi z obstoječo sinhronizacijo 8,8M povsem zadovoljen, in ne rabim sinhronizacije modema 10M... pa konec koncev, če jaz gledam TV ali ne je moj problem, in jasno mi je da vsaka TV pobere svojo pasovno širino, ki se potem odšteje od sinhronizacije... Vendar ne, predpogoj za paket do 10M je sinhronizacija modema vsaj 10M.

Jaz tega ne razumem, za to enostavno nimam logične razlage... edina razlaga po moje je ta, da trenutno za trio paket 2/386 plačuje 46€ (trio + standardna TV shema), če bi ji siol dovolil paket "do 10M", pa bi ravno tako plačevala 46€, pa še hitrost bi imela max 8,8M (v primeru izključene TV). Na servisnih straneh ima potem samo še možnost 5/5 za 50€ in 10M/768 za 58€. Ali je razlog res v tem, da ne more imeti paketa do 10M ker ima na voljo paket 5/5 za 4€ več ali paket 10/768 za 12€ več? Res me zanima, kdo in zakaj si je na Siolu izmislil, da je predpogoj za paket do 10M sinhronizacija modema 10M...

Ali obstaja kdo, ki mu je uspelo preskočiti to administrativno oviro pri siol-u pri naročilu Trio paketa do 10M ali ne? Če je, ali lahko opiše postopek kako mu je to uspelo...
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a antireal » 8. dec 2010 ob 16:35

Če bi ti spremenili hitrost na tvojo dejansko najvišjo možno, bi po dveh dneh fasal živčnega ker bi prekinjalo sto na uro. Ta paket ki ga imaš je zate optimalen.

Mogoče zato?
antireal
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 3. jun 2008 ob 19:16
T-2: Še nimam

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a Hevidi » 8. dec 2010 ob 16:59

Jst mam zanimivo težavico, da se mi DL ne dvigne več na 10Mbitov, ko ugasnem TV... dokler pa sta oba TVja ugasnjena pa lepo leti.

*rešeno
Zadnjič spremenil Hevidi, dne 9. dec 2010 ob 10:13, skupaj popravljeno 1 krat.
:rtmT2:
Uporabniški avatar
Hevidi
T-2jevec
 
Prispevkov: 1042
Pridružen: 5. jul 2007 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant +3x mobile B-)

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 9. dec 2010 ob 09:12

antireal Napisal/-a:Če bi ti spremenili hitrost na tvojo dejansko najvišjo možno, bi po dveh dneh fasal živčnega ker bi prekinjalo sto na uro. Ta paket ki ga imaš je zate optimalen. Mogoče zato?


Verjetno ne razumeš kaj sem hotem povedati... jaz imam trenutno sinhronizacijo 8,8M, in s to sinhronizacijo sem tudi zadovoljen. Jaz ne rabim sinhronizacije modema 10M! Sinhronizacijo 10M pogojujejo na Siolu, ne jaz. Torej, če kdorkoli na Siolu hoče imeti paket DO 10M, mora imeti sinhronizacijo modema vsaj 10M. Privzeta hitrost za internet je 1M, če recimo nekdo hoče imeti 2M (v paketu do 10M ne more. In zame je 2M dejansko manj kot 10, torej spada v paket DO 10. Vendar ne za Siol).

Če pogledamo še računico za Siol - če ima nekdo sedaj osnovno hitrost 1M, potem bo za 4M dajal dodatnih 12€ na mesec, če bi ti pa Siol "prodal" 10M bi pa na mesec dal dodatnih 6€. Torej, za 4M boš dal dvakrat toliko kot bi dal za 10M. Po moje imajo za 10M takšno administrativno oviro, da zelo malo ljudi to zahtevo izpolnjuje . Kakor hitro si nad 1000-1500m od centrale je že vprašanje, če se bo modem sinhroniziral s 10M ali več... in če nimaš sinhronizacije 10M ali več, se za paket DO 10M lahko obrišeš pod nosom. Vsi vemo, da za to ni tehnične omejitve, to je administrativna ovira na Siolu. Zakaj, ne vem. Meni edino logično pojasnilo za takšno administrativno oviro je pač to, da ti lahko za več denarja prodajo manj. Ker tehnično ovire pač ni, vsaj ne za Amis, T-2, Tuš,.. zakaj pogojujejo to na Siolu je izven mojega dojemanja.
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a maxhoop » 9. dec 2010 ob 09:41

Paket se imenuje Trio 10 M ni ne "do 10 M" Mislim, da je problem v tem: "V paketu dobite hitrost 10 Mb, ki se razporedi med storitve. "
maxhoop
Faca
 
Prispevkov: 166
Pridružen: 8. mar 2007 ob 16:25
Kraj: odročen
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA /TS Mori Plus

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 9. dec 2010 ob 10:07

Ne bo držalo, paket se imenuje točno tako, dobesedno "Trio do 10M", kot je vidno na strani http://moj.siol.net/CreaWF2ASP/PagesPub ... lator.aspx.

Če pa še malo počakamo, ga bodo pa morda res poimenovali 10M :roll: Ne glede na to pa še vedno velja, da imajo praktično vsi drugi operaterji paket do 10M razen Telekoma. In tudi vemo, kaj paket do 10M pomeni, nastavijo ti pač takšno sinhronizacijo kot gre in da je zadeva še stabilna. Z izjemo Siola seveda. Še vedno mislim, da je administrativna ovira samo zaradi tega, ker sedaj npr. s 4M zaslužijo 6€ več kot bi z do 10M, če bi ga hoteli prodati...

PS: Pa četudi bi bil dejansko paket 10M, in če bi se stranka strinjala da ima sinhronizacijo recimo manj od te, zakaj se ji ne bi pa paket omogočil? Mislim, če se strinjaš z nižjo sinhronizacijo in plačuješ višjo hitrost, kot jo imaš v pogodbi, v čem je tukaj problem za Siol? Saj Siol tukaj ni nič na slabšem, plačano dobi višjo hitrost od dejanske, jaz tukaj problema res ne vidim. Tako da ta argument mislim da ne pije vode...
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a maxhoop » 9. dec 2010 ob 10:24

Prej sem dobil na mail reklamo in ga reklamirajo kot "Trio 10 M"? Probaj poslati zasebno sporočilo enemu od Siol-ovih agentov na Siol-ovem forumu.

ps: "Mislim, če se strinjaš z nižjo sinhronizacijo in plačuješ kot bi imel po pogodbi, v čem je tukaj problem za Siol?" V DENARJU!!!
maxhoop
Faca
 
Prispevkov: 166
Pridružen: 8. mar 2007 ob 16:25
Kraj: odročen
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA /TS Mori Plus

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 9. dec 2010 ob 10:35

No saj to pravim, da je zame edina možna razlaga... če za 4M dobijo 6€ več na mesec kot za paket "do 10M", se bodo na vse načine izogibali možnosti prodaje paketa do 10M, pa čeprav z raznimi "administrativnimi" ovirami...
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a roCkY » 9. dec 2010 ob 10:59

Hitrst interneta je do 10M. V tem je fazon. TV pač po potrebi "zažira" internetni promet. Grejo 3 SD TV ali 1 "HD" +1 SD. Priklopijo pa le če je sinhronizacija 11,8 mbps. V tem je ključni problem. Kdor imam manj mora vzeti 2 ali 4 mbps internet. Slednji je kar nekaj dražji.
Paket je definitivno najbolj ugoden na Siolu v tem momentu.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1340
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 10. dec 2010 ob 11:47

Najbolj ugoden paket, kdor ga lahko ima... torej oddaljenost od centrale manj od 1500m. Kdor je pa od centrale bolj oddaljen, naj se pa obriše pod nosom , oz. naj plačuje več za paket 4M. Čudovito :?
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a roCkY » 10. dec 2010 ob 12:11

Vsj na hišni forum si jim povedal, da te to kar praviš moti oz. bi si želel drugačnega pristopa? Mene tudi!
Ob cenah, ki so trenutno in glede na trend bomo le uporabniki tisti, ki bomo morali nekak prisilit ISP-je, da bomo za svoj denar dobili kar največ.
Ja časi 34,40€ za trojčka se ne bodo nikol več vrnili... Meni sicer sam net ni bil nikol prioriteta zato sem dolgo brez težav shajal z 1M. Se pa pri 4M normalno dela pri 1M je pa ob vse bolj kompleksnih straneh slabo. Zato sem trenutno na 4M. Promet in strošek ISP-ja pa je nazadnje povsem enak.
Če je že kaj treba prežvečit z neta pač traja. Je pa res da banalna zadeva kot je recimo nadgradnja kakega PS3 in nove različice pogona igre pri 1M vzame več kot urco. Da se zadeva zgodi v četrtini časa pa je luksuz pri TS vreden 12€.
roCkY
Legenda
 
Prispevkov: 1340
Pridružen: 22. mar 2006 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: Optika 2x (90/20, 9.6/10)

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 10. dec 2010 ob 12:36

Seveda sem jim povedal na njihovem forumu, samo ne verjamem da koga to sploh briga. Sicer pa to ni problem tehnične pomoči niti helpdeska, takšna je pač politika firme TS.
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a antireal » 10. dec 2010 ob 20:52

Paket je tko narejen da moraš dosegati neko določeno hitrost. Če jo ne, potem ti ta paket ne ustreza. Prav tako mnogim ne ustreza vdsl. In ravno tako, nekateri ne morejo imeti optike oz hitrosti 20/20 po taki ceni. Če bi oni prodajali dejansko hitrost do 10mbit potem bi 3/4 njihovih naročnikov avtomatsko prešaltalo na ta paket. Mislim da to ni njim v interes.

Jaz bi tudi 10/10 za 19eur, pa ne gre, kaj češ.
antireal
Uporabnik
 
Prispevkov: 32
Pridružen: 3. jun 2008 ob 19:16
T-2: Še nimam

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a maxhoop » 11. dec 2010 ob 10:35

@peterp mogoče si tole spregledal:

Podali smo predlog naprej, da se tudi uporabnikom, ki ste ravno pod to mejo (8-10M), omogoči naročilo tega paketa.

Zaenkrat ne morem nič zagotoviti, bi pa prosil uporabnike, ki ste zainteresirani za ta paket in ste ravno pod mejo, da mi preko ZS sporočite vaše podatke (ne pozabite pripisati zaradi česa pišete), da vas kontaktiramo, ko/če bo to možno naročiti.

V vsakem primeru pred novim letom to ne bo možno, upamo pa, da vam to omogočimo čimprej.

Lep pozdrav,
Matjaž
__________________
http://pomoc.siol.net
maxhoop
Faca
 
Prispevkov: 166
Pridružen: 8. mar 2007 ob 16:25
Kraj: odročen
T-2: Že imam
Paket: T4 GIGA /TS Mori Plus

Re: Siol Trio do 10M

OdgovorNapisal/-a peterp » 13. dec 2010 ob 14:23

No, bomo videli če bo iz te moke kaj kruha... zaenkrat sicer nič ne obljubljajo, če bodo pa spremenili politiko glede tega pa toliko bolje. Če se bo zadeva omogočila, bo nekaterim zagotovo prišlo prav, o tem ni dvoma.
peterp
Model
 
Prispevkov: 202
Pridružen: 4. maj 2007 ob 09:35
Kraj: KR
T-2: Že imam
Paket: T4 optika giga 100/10

Naslednji

Vrni se na Konkurenca

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 3 gostov