Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Odgovori
Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7947
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Avg 2016 ob 22:23

A Telemach je sploh možen na TS optiki?
Slika


Lp, Kitl

Bayern1
Guru
Prispevkov: 937
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 1. Avg 2016 ob 22:28

kitl napisal/-a:A Telemach je sploh možen na TS optiki?
na oso optiki je mozen, ker sem ze jaz preverjal.....ampak me je odvrnilo, ker ponujajo pol slabsi izbor kanalov kot pri kabelski....

sent from Kodi 17 Krypton

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7947
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a kitl » 1. Avg 2016 ob 22:56

Sosedo zanima :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Krypto » 2. Avg 2016 ob 23:06

Je mozen, tud na F2.

bender33
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 21:21
T-2: Še nimam
Paket: TopTrio A

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a bender33 » 2. Avg 2016 ob 23:38

za siol optiko imajo pakete d3i optika mix. pri teh paketih imaš iptv in vse storitve si delijo povezavo med sabo.

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 17. Avg 2016 ob 09:55

TS optika in T2--->čisto preveč rubrik in človek ne ve kje pisati/vprašati da bi dobili kar se da relevanten/strokoven odgovor
Vprašanje v mojem primeru : T2 na TS optiki DA ali NE?
Trenutno:
Lokacija Zg.Besnica
VDSL
povezava cca 50/?
cca 350 m od centrale
Paket T4 TERA + HL XD + 3x HD+ 20/10+.....
Statični IP
TV občasno "cuka" kar rešujem z 1x dnevnim izklopom modema (timer) plus nekajkrat v letu reset linije-helpdesk. To sem "Kupil" in me ne moti.Pipica je odprta do konca in ni razlik, če se zadeva zmanjšuje (imamo precej "štukarije" po zraku).
_____________________________________________________

Od včeraj imam na "grobo" TS optiko v hiši. Priklop enkrat v jeseni-ali pa tudi ne
Vprašanje :
Če grem na optiko ali v mojem primeru sploh kaj pridobim ("cukanje" TV) ali so samo izgube kot berem " globoka" modrovanja posameznikov
Hvala za "modre" komentarje :pivo:
Jurij

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1574
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Avg 2016 ob 10:04

Na optiki boš imel možnost le BRO priklopa. Tam je TV na HLS-ju, kar pomeni, da si vedno 30 sekund za živo sliko (sosed bo 30 sekund pred tabo videl gol), streami so MPEG4 (3Mbit/s SD in 5Mbit/s HD), na računalniku lahko gledaš le preko tv2go, v časovnem zaniku ni previjanja, temveč samo preskakovanje. Pri ostalih stvareh ni bistvene razlike. Bo pa linija na optiki bolj stabilna.

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 17. Avg 2016 ob 10:28

A za S..l pomeni enako "poslabšanje" v primerjavi z "bakrom"?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1574
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Avg 2016 ob 10:34

Tukaj ni razlika baker/optika. Razlika je v tem, ali si direktno v omrežju T-2, ali si preko Telekoma. In ja... če si preko Telekoma, je to v določenem pogledu poslabšanje. Lahko pa v celoti zamenjaš operaterja. Tam si na optiki v vsakem primeru na boljšem.

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 17. Avg 2016 ob 12:38

Torej, če pravilno sklepam nudi TS več kot T2 primerjalno podoben paket Modri proti Diamant
Se motim?
Hvala in lp

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7947
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Avg 2016 ob 13:10

Ne Modri je samo pol leta po taki ceni Diamant ostane taka cena ob vezavi. Net imata enak 100/20. Če ne bi imel GPON optike bi dobil celo 300/50 pri T-2. V glavnem pri T-2 je še vedno ceneje. Jaz imam Diamanta na GPON optiki pa ti lahko povem, da vse dela BP.. Je pa res, da je na tej optiki T-2 malo omejen predvsem zaradi denarja ampak tudi TS ti bo dal prenos 300/50 po zelo zasoljeni ceni.
Slika


Lp, Kitl

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 17. Avg 2016 ob 13:25

Kitl hvala vendar gre za 3 oz. 4 v 1
Internet: ni razlike
TV -kakovost slike??? ??
Mobilna telefonija_ velika razlika ( hitrost interneta)
7dni gledanje nazaj- velika razlika
Kaj me prepriča , da grem na optiko T2 - NIČ v primerjavi s TS
Se mi zdi najbolje, da na moje pogoje (glej opis zgoraj mojega stanja) ostanem na VDSL, zamenjam T4TERA v Diamant + vse kar mi manjka iz Tera in to je to.
Kar nekaj več za približno isto ceno.
Lp
Jurij

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1574
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 17. Avg 2016 ob 13:34

1.) Kakovost slike je zelo podobna... tudi Telekom ima vse na mpeg4 SD cca. 3Mbit/s, HD cca. 5Mbit/s. Razlika je to, da ima Telekom 576i in 1080i, T-2 pa 576p in 720p (spet je stvar debate, kaj je boljše).
2.) Mobilna telefonija je jasno kje je boljše...
3.) 7 dni časovnega zamika je samo na nekaterih najbolj gledanih programih. Ima pa zato T-2 časovni zamik na več programih kot pa Telekom. Pa tudi implementacija časovnega zamika je precej drugačna (če si navajen na T-2 boš pri Telekomu verjetno malce razočaran nad delovanjem)

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7947
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a kitl » 17. Avg 2016 ob 13:36

Mobilna na LTE je pri meni takole

Slika

TV slika je 720 HD pri meni dosti lepša kot prej na VDSL HD

Lej kolega moj je na Siol-u pa gre zdaj na T2 ista optika verjetno ne za brez veze?
Drugače pa ne vem no optika je le optika baker pade lahko čez noč tako kot se je meni zgodilo lansko leto, da tudi za 1 TV ni bilo več linije.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3277
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Na Telekomovi optiki tudi drugi ponudniki

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Avg 2016 ob 13:44

Sedaj so pa uzobe na Telekomu, ker jim kocka SiOL TV na gPON #FAIL
Slika

Odgovori