Stran 1 od 1

Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 16. Feb 2011 ob 12:35
Napisal/-a strom
Kriminalisti v več kot 10 hišnih preiskavah, tudi na domu Mirka Tuša, preiskujejo sume kaznivih dejanj gospodarskega kriminala.

Po nepotrjenih informacijah naj bi bila policija tudi na upravi Tuša in tudi tam izvajala hišno preiskavo. Preiskava je povezana z odločbo Apeka in se najverjetneje nanaša na podelitev frekvenc za mobilno telefonijo, je za MMC povedala Nada Kumer, novinarka TV Slovenija, ki zadeve spremlja v Celju. Kriminalistična preiskava namreč poteka na širšem območju PU-ja Ljubljana in PU-ja Celje.

Kot je znano, je Agencija za pošto in elektronske komunikacije (Apek) Tuš Mobilu brezplačno dodelila frekvence za mobilno telefonijo, najprej v pasu 1.800 Mhz, nato pa še za UMTS.

Pridržanih več oseb
Kriminalisti iščejo materialne dokaze, ki bi jih uporabili v nadaljnjem kazenskem postopku, policija pa je zaradi zavarovanja dokazov več osumljencem odvzela prostost in jih pridržala, je povedal Vinko Stojnšek iz PU-ja Ljubljana. Ali je med pridržanimi tudi Mirko Tuš, ni znano.

V preiskavi sodeluje več kot 60 kriminalistov in policistov, ki izvajajo hišne preiskave pri fizičnih osebah in gospodarskih družbah, je še dejal Stojnšek. Akcijo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

V Tušu zatrjujejo, da preiskava ni povezana s poslovanjem nobene izmed družb Tuš Holdinga. Za STA so zatrdili, da poslovanje poteka nemoteno. Po neuradnih informacijah pa naj bi kriminalistična preiskava potekala tudi na sedežu družbe Tušmobil.

vir: www.rtvslo.si

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 16. Feb 2011 ob 12:50
Napisal/-a DreamDesign
Preiskave v Tušmobilu zaradi odločbe APEK (11:14)
Policija opravlja hišno preiskavo na upravi podjetja Tušmobil na Brnčičevi 49. Kot je za Delo pojasnil Matjaž Zadravec, direktor Holdinga Tuš, to naj ne bi bilo povezano s poslovanjem holdinga, temveč z več let staro odločbo Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (APEK) v zvezi s Tušmobilom. Tušmobil, kakor je znano, je do dovoljenja za storitve mobilnega opretarja pred leti prišel z nakupom podjetja Vega, že takrat pa je bilo slišati pomsleke, če je mogoče priti do dovoljenja agencije tako, da preprosto kupiš podjetje, ki je dovoljenje pridobilo in plačalo.

Tušmobil toži Mobitel za 86 milijonov €, Telekom Slovenije pa za 28 milijonov € (11:14)
Tušmobil je menda prejšnji teden vložil tožbo zoper Mobitel za 86 milijonov evrov na podlagi svoje prijave Mobitela uradu za varstvo konkurence, nam je povedal neuradni vir. Mobitel menda svojim tekmecem za gostovanje (veleprodajne cene) zaračunava preveč glede na cene v Mobitelovem omrežju. Varuhi konkurence pregledujejo tudi njegov paket Itak Džabest.

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 18. Feb 2011 ob 10:45
Napisal/-a Enter4
Banda!!! ni že dovolj, da uporabniki Itak Džabesta plačujejo 4€ več in to samo zaradi tuša... - medvedja usluga za simobil...

Sicer pa so tak znani po tem, da naročnike le lupijo kjer se jih lupit da! (raznorazne tožbe in grožnje...)

pfuj s takimi.

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 12:36
Napisal/-a DreamDesign
Če ne bi bilo Tušmobila, bi Itak in Orto paket ostala taka kot sta bila leta 2007. Zahvaljujoči Tušmobil so se cene v mobilnih telekomunikacijah pocenile:
Slika

Tukaj pa še spekter:
Slika

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 12:48
Napisal/-a Enter4
DreamDesign sicer primerjava je coolska.

Res, da imajo "kvalitetne" cene... kakšna pa je kaj kvaliteta storitev ter kvaliteta aparatov, ki jih vozijo iz bog ve kje?
(x ljudi je tarnalo, da imajo kar xyz številke v aparatu...)

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 13:31
Napisal/-a DreamDesign
Jaz plačujem za 1000 enot (pogovori, SMS, prenos podatkov) (13,3 €) + 20 GB prenosa podatkov (15 €) pri Tušu za 28,30 €/mesec. Jaz sem zelo zadovoljen s ceno in s kvaliteto omrežja.

Sem pri njih pa že 3 leta. Imajo trenutno najboljše UMTS omrežje - zaradi UMTS na 900 MHz. Da ni problemov v notranjosti stavb.

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 13:34
Napisal/-a Malkec
Ima tušmobil neomejen data paket?

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 13:35
Napisal/-a DreamDesign
Ne.
http://www.dreamdesign.si/informacije/m ... net-paketi

Škoda se T-2 in Tušmobil ne družita poslovno. T-2 bi ponujal internet, televizijo, telefonijo. Tuš pa mobilno telefonijo. Mislim da bi tak četvorček bil zelo uspešen, predvsem denarno.

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 13:40
Napisal/-a Enter4
DreamDesign napisal/-a:Sem pri njih pa že 3 leta. Imajo trenutno najboljše UMTS omrežje - zaradi UMTS na 900 MHz. Da ni problemov v notranjosti stavb.
Lega gesta... ampak mi luzerji iz bačkove nažalost nimamo nič od tega. Pravtako bi rabil tudi opcijo komunikator ter wsdl dostop kot ga imam pri mobitelu... to je tisto kar me pač zadržuje pri mobitelu.

Re: Kriminalisti na domu Mirka Tuša

Objavljeno: 19. Feb 2011 ob 13:50
Napisal/-a DreamDesign
Dokler se omrežje v popolnosti ne zgradi, bodo bile pač luknje. V Tušu naj bi si postavili cilj vsaj 700 baznih postaj. Do poletja pa so obljubili da bo GSM = UMTS, 98% prebivalstva. Za popolno konkurenco potrebujemo T-2 na kablu ter Tuš na mobilnem delu. Brez tega se bojim, da bi se lahko zgodila več kot 50% podražanja (neupravičena).
Slika