Stran 1 od 1

Sodba Telekomu pravnomočna

Objavljeno: 6. Apr 2011 ob 21:11
Napisal/-a dal
Sodba Telekomu pravnomočna

Višje sodišče je potrdilo odločbo urada za varstvo konkurence iz leta 1997 o Telekomovi zlorabi prevladujočega položaja z neupravičeno diskriminacijo ponudnikov interneta.

Višje sodišče je potrdilo, da je bila Siolova neobičajna rast tržnega deleža – od nič odstotkov sredi leta 1996 na prek 50 odstotkov konec leta 1997 – posledica te zlorabe, je v sporočilu za javnost zapisal direktor Quantuma Lojze Zadravec.

S tem je po 14 letih sodnih postopkov omenjena odločba varuha konkurence pravnomočno potrjena na višjem sodišču tudi po vsebini, saj jo je pred tem že dvakrat formalno potrdilo višje sodišče. V družbi Quantum preučujejo možnosti nadaljnjega ukrepanja oziroma morebitne vložitve odškodninske tožbe.

Urad je v omenjeni odločbi ugotavljal, da je Telekom uporabo posebne, cenejše številke za ponujanje dostopa do interneta omogočil samo svoji hčerinski družbi Siol in nekomercialni Akademski in raziskovalni mreži Slovenije (Arnes), medtem ko je zavrnil zahtevo komercialnih ponudnikov interneta K2.net in Quantum. S tem je Telekom zlorabil prevladujoč položaj.

"Ko jo bomo proučili, jo bomo lahko tudi komentirali oziroma se odločili za morebitne nadaljnje korake, to je, ali se bomo pritožili na vrhovno sodišče," so sporočili iz Telekoma.

Re: Sodba Telekomu pravnomočna

Objavljeno: 6. Apr 2011 ob 21:27
Napisal/-a BOBI
Trajalo je 14 let in še ni konec :plosk:
Toženo podjetje je še vedno v državni lasti, kar pomeni da bo poplačilo vsega toženega, ter sodniški stroški na plečih vseh državljanov Slowenistana. Odgovarjal seveda ne bo nihče!!

T2 lahko pričakuje razplet svoje tožbe, tam v letih 2022 - 2030, seveda če bo ta rakasta tvorba še obstajala.

Re: Sodba Telekomu pravnomočna

Objavljeno: 6. Apr 2011 ob 22:49
Napisal/-a Novi trg 10
Kdo v povedi

"T2 lahko pričakuje razplet svoje tožbe, tam v letih 2022 - 2030, seveda če bo ta rakasta tvorba še obstajala."

je rakasta tvorba?

:blbl:

...pa brez sovražnega govora (kazniv tudi na spletu).

Re: Sodba Telekomu pravnomočna

Objavljeno: 7. Apr 2011 ob 18:18
Napisal/-a obi
Ja BOBI prosim, če jaz ne pustim šimfati T2 bodimo strpni do drugih operaterjev pa čeprav smo si konkurenca. :D