Stran 1 od 2

BOB

Objavljeno: 2. Avg 2018 ob 17:37
Napisal/-a MrTwelveTrees
celo leto nižja mesečna naročnina zate in za tvojega prijatelja!
pripelji prijatelja, sorodnika ali znanca na enega izmed spodnjih naročniških paketov in oba si zagotovita kar 30% popust na mesečno naročnino za eno leto!

https://bob.si/pomoc-in-informacije/pripelji-prijatelja

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 11:15
Napisal/-a mahi
Si bom kar izposodil temo.
Vsi ki uporabljate BOB me zanima, kako ste kaj zadovoljni?
Predvsem delovaje storitev v tujini EU in 4G.

Sam imam že dobro leto Brezčasni maxi. Vse lepo in prav, vendar me nekaj stvari kar moti in sicer:

- Nenehno preklapljanje med operaterji T-2 in Telekom, saj živim na področju, kjer sta oba signala na voljo. Opažam namreč, da mi s temi preklopi velikokrat posledično ne deluje prenos podatkov in to ravno takrat ko bi ga najbolj potreboval. Pomaga samo reset telefona in to je v takih primerih moteče. Mogoče mi boste predlagali ročno nastavitev na Telekomovo omrežje vendar to tudi ne želim. Zaradi narave dela grem večkrat tedensko v Italijo in ne mislim vsakič ročno preklapljat ta omrežja. Želim, da to dela samostojno. Prav tako me moti, da se telefon prioritetno povezuje v T-2 omrežje, kjer velikokrat prenos podatkov deluje katastrofalno (manj kot 1 Mbps).

- Zadnje čase tudi berem, da nekateri tuji operaterji opuščajo 3G in zna se zgoditi, da bom v tujini primoran uporabljati zgolj 2G, saj T-2 (še) me omogoča 4G v tujini.

Ostale storitve delujejo tako kot je treba zato apeliram na T-2, da uredite te pomankljivosti.

Zaradi teh anomalij resno razmišljam o drznem BOBu, saj cenovno stane enako kot Maxi in ponuja popolnoma enake storitve. Kaj pravite ostali uporabniki?
Imate kakšne težave v EU s povezovanjem, prenosom podatkov? Ali v tujini deluje 4G?
Opažate kakšne pomankljivosti? Obstajajo kakšne omejitve?
Vesel bom vsakega predloga.

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 11:28
Napisal/-a Veron
Sicer že leto dni uporabljam HoT (isto kot BOB, oba na omrežju A1) in predhodno sem imel T2 mobilno.
Brez ene same težave, hitrosti interneta zvečer (Ljubljana) niso ravno neki, ampak še vedno dovolj (ponavadi cca 10/5). V tujini (Italija, Hrvaška, Avstrija, Nemčija, Češka, Francija - preverjeno) dela 4G normalno in brez težav.

Če imaš slučajno iPhone, boš opazil, da ti MMS in hotspot ne bosta delovala v tujini.

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 11:35
Napisal/-a mahi
Hvala, vendar pri HoT me moti, ker je predplačniški in moraš pazit na stanje na računu. Raje imam nekaj, za kar mi pošljejo položnico. Pa še zdi se mi da ima HoT mnogo manjšo količino vključenih podatkov v EU kot Bob ali t-2

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 14:07
Napisal/-a Veron
Ne drži glede "pazit stanje na računu". Nastavljeno imam "samodejno polnjenje" preko Mastercard (debetna), tako da enostanvo pobere s kartice 1x na 30dni in to je to.
Bob 20GB doma in 4GB v EU (40/5mbps)
HoT 20GB doma in 2.73GB v EU (20/5mbps)

Meni je pa ravno to, da nimam položnice cool. In nastaviš si koliko je max kar ti lahko potrda s kartice na mesec (imam nastavljeno 15eur, imam hot mini).

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 14:57
Napisal/-a mahi
To možnost glede kartice pa nisem vedel.
Vseeno me malo moti, ker je malo vključenih podatkov v EU.

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 10. Jan 2019 ob 18:55
Napisal/-a Veron
Če potrebuješ več prenosa v EU, potem je izbira preprosta.

Re: BOB

Objavljeno: 7. Mar 2019 ob 21:39
Napisal/-a MrTwelveTrees
Kako je pri BOBU ko dosežeš kvoto ki jo imaš v paketu, dobiš SMS obvestilo ? Gre potem poraba samodejno čez in se računa ?

Re: BOB

Objavljeno: 7. Mar 2019 ob 22:46
Napisal/-a Mm123
"v izogib visokim stroškom, ti pri porabi 20 EUR prenosa podatkov izven zakupljenih količin v Sloveniji, prenos podatkov onemogočimo. za bob naročnike to pomeni pri 500 MB prenosa podatkov, za predplačnike pa 300 MB prenosa podatkov. preko SMS sporočila boš obveščen pri 80% in 100% porabe omejitve.

omejitev velja samo za prenos podatkov v Sloveniji in si jo lahko kadarkoli izklopiš ali vklopiš preko SMS sporočila."

Re: BOB

Objavljeno: 1. Apr 2019 ob 16:47
Napisal/-a Mm123
https://bob.si/pomoc-in-informacije/povej-naprej

Sprememba cen in povečanje hitrosti paketov. Za 8 eur paket z 10 gb, za 10 eur paket s 25 gb. Hitrost do 50/10.
Sem mi zdi kar v redu :)

Re: BOB: celo leto nižja mesečna naročnina -30%

Objavljeno: 1. Apr 2019 ob 18:30
Napisal/-a Anubis
mahi napisal/-a:Opažam namreč, da mi s temi preklopi velikokrat posledično ne deluje prenos podatkov in to ravno takrat ko bi ga najbolj potreboval. Pomaga samo reset telefona in to je v takih primerih moteče.
S tem sem imel tudi jaz probleme. Saj so sli na roko in vse, celo SIM so mi dali nov... ampak ni nic pomagalo (z novim SIMom je bilo v bistvu se slabse). Potem sem sel drugam.

Sicer pa najbrz ne rabis resetirati telefona. Vsaj na iphonu je pomagalo to, da si sel v nastavitve, pri vrsti prenosa podatkov za par trenutkov preklopil na 2G, pocakal, da ga je prijavil, potem pa nastavil nazaj na LTE. In potem je delalo.
Je bila pa beda, ker si ugotovil, da prenos podatkov ne deluje, sele takrat, ko si ga aktivno potreboval. Kar pomeni, da ce si lutal naokoli in ni bilo nobenih notifikacij, pa so se usule potem, ko si se priklopil na wifi, si dejansko sele takrat ugotovil, da vmes ni delovalo (kaj ce bi bilo kaj nujnega pa to...). :hudicek:

Mene pa pri Bobu najbolj moti njihovo kompliciran uvodni proces, ki vkljucuje prestavljanje kartic (ce imas samo en telefon), kar je malo sitno, ce imas kaksen app, ki je vezan na telefonsko/SIM, in mu vse zmede. Pri ostalih v glavnem ne rabis vstavljati SIM kartice novega providerja, dokler ne napoci jutro menjave. :mrgreen:

Re: BOB

Objavljeno: 2. Apr 2019 ob 17:28
Napisal/-a mahi
Verjetno bom tudi sam nekaj takega naredil. To nedelovanje podatkov se mi zadnje čase dogaja tudi po večkrat na dan. Moteče je ko pridem na blagajno v trgovini in želim plačati z mobilno denarnico in...... podatki ne delujejo. Napako prijavim, vendar nič. Sami pravijo da vedo za ta problem in mi svetujejo ročni preklop na Telekom. To pa ne bom naredil, ker ne mislim vedno kadar grem čez mejo gledat kam je telefon priklopljen. Dragi t-2jevci. Cene ste sedaj izenačli s konkurenco (Bob, Hot ipd), vendar vaša storitev še ni na nivoju konkurence.

Re: BOB

Objavljeno: 2. Apr 2019 ob 23:26
Napisal/-a hiberleaf
@mahi Če imaš root-an android obstaja aplikacija, kjer lahko nastaviš, da se ti telefon po defaltu poskuša prvo povezat na nac. roaming in šele nato na ostala omrežja. Je pa res, da je to prestavljanje omrežij za povprečnega Janeza samo dodaten razlog, da gre raje h konkurenci. :nevem:

Re: BOB

Objavljeno: 6. Apr 2019 ob 12:02
Napisal/-a mahi
Bob povečal količino prenosa podatkov in hitrost.

http://www.blog.uporabnastran.si/2019/0 ... 0-10-mbps/

Re: BOB

Objavljeno: 13. Maj 2019 ob 12:05
Napisal/-a MrTwelveTrees
Slika
od zdaj naprej lahko tudi plačuješ, saj bob svojim obstoječim naročnikom omogoča mobilno plačevanje preko storitve Moneta.

več lahko izveš na: http://www.bob.si/moneta