Poslovni Siol WTF ???

Telekom in SiOL, Amis, Telemach, Tuš,...
Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a asgard » 3. Feb 2020 ob 20:10

Ok gremo na firmi na Siol s T-2. In ko jih klepce pokličem da bi rad eno sejo za statiko in drugo za dinamiko, pač ena mreža s vpn-om na statiki, druga za servisne potrebe na dinamiki... In mi rečejo da to ne gre !!! Ja wtf, a smo leta 1980 al 2020. Kiri idioti do enda. Dokler je bil T-2 sem vse poštimal b.p. Sedaj pa naj se jebem s dvojnim routanjem ipjev in podobnimi jajci. Ta Siol sux do enda.

Je imel še kdo tako zadevo, in če kako ste rešili ?

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 717
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a rossi » 3. Feb 2020 ob 20:21

Tole pa ne paše v tale del foruma


Sent from my iPhone using Tapatalk

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Feb 2020 ob 21:46

asgard napisal/-a:
3. Feb 2020 ob 20:10
Ok gremo na firmi na Siol s T-2. In ko jih klepce pokličem da bi rad eno sejo za statiko in drugo za dinamiko, pač ena mreža s vpn-om na statiki, druga za servisne potrebe na dinamiki... In mi rečejo da to ne gre !!! Ja wtf, a smo leta 1980 al 2020. Kiri idioti do enda. Dokler je bil T-2 sem vse poštimal b.p. Sedaj pa naj se jebem s dvojnim routanjem ipjev in podobnimi jajci. Ta Siol sux do enda.

Je imel še kdo tako zadevo, in če kako ste rešili ?

Kaj se sekiraš ? Brez veze se sekirat, brez veze.... take it easy. Pač če ne gre ne gre. :mrgreen:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a asgard » 3. Feb 2020 ob 21:56

Ne gre samo na Siolu...... Ah ko bi T-2 kupil enkrat tist šmorn od TS, pa tehniko svojo dal ....

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3826
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Feb 2020 ob 21:58

TS uporablja Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE) tko ,da misim no go.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7446
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Feb 2020 ob 22:14

asgard napisal/-a:
3. Feb 2020 ob 20:10
Ok gremo na firmi na Siol s T-2. In ko jih klepce pokličem da bi rad eno sejo za statiko in drugo za dinamiko, pač ena mreža s vpn-om na statiki, druga za servisne potrebe na dinamiki... In mi rečejo da to ne gre !!! Ja wtf, a smo leta 1980 al 2020. Kiri idioti do enda. Dokler je bil T-2 sem vse poštimal b.p. Sedaj pa naj se jebem s dvojnim routanjem ipjev in podobnimi jajci. Ta Siol sux do enda.

Je imel še kdo tako zadevo, in če kako ste rešili ?

Kaj se sekiraš ? Brez veze se sekirat, brez veze.... take it easy. Pač če ne gre ne gre. :mrgreen:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2269
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a RobertM » 3. Feb 2020 ob 22:32

asgard napisal/-a:
3. Feb 2020 ob 20:10
pokličem da bi rad eno sejo za statiko in drugo za dinamiko, pač ena mreža s vpn-om na statiki, druga za servisne potrebe na dinamiki... In mi rečejo da to ne gre !!!
Je imel še kdo tako zadevo, in če kako ste rešili ?
Več let sem imel podobno težavo v klubu - NO GO :jao:
Sedaj se bo očitno rešilo s prehodom na T-2 :rtmT2:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Alex
Model
Prispevkov: 323
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: FTTH Oranžni optimum
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a Alex » 4. Feb 2020 ob 09:49

asgard napisal/-a:
3. Feb 2020 ob 21:56
Ne gre samo na Siolu...... Ah ko bi T-2 kupil enkrat tist šmorn od TS, pa tehniko svojo dal ....
Tole tudi mene muči! T2jev SVM104 izpod mize po n-letih pošljem v pokoj, zaradi Wifija napeljem vse kable za Fritza na novo pozicijo in potem šok. Če je Fritz v bridgu na statiki, Fritz nima dostopa do neta. Adijo Wifi, adijo fritz.box, adijo vsi appi za Fritza na Google Playu, ...

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a asgard » 4. Feb 2020 ob 09:51

Ja t-2 je edina rešitev. Ampak te ni več, tak de bo treba natuhtat tisto dual sejo pa routing. :hmm: Zakaj Siol ? , da vam j... riti nazadnjaške..... No vsaj doma imam najboljšega ponudnika. :rtmT2:

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 833
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 4. Feb 2020 ob 18:54

Zakaj pa si šel dol z T-2?
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2039
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a NoName » 4. Feb 2020 ob 20:11

Dejansko bi ti tehnično gledano Telekom lahko zagotovil dve PPPoE seji - eno s statičnim IPjem, ki bi ga uporabljal za VPN in podobna jajca, ter drugo, pri kateri bi se ti ob vsaki vzpostavitvi spremenil IP naslov. Če bi bil pravi poslovni paket (ne tale fejk), bi itak dobil komercialista, pa kak VLAN per user, in ne per service...

Aja, ne pozabit, da PPP preko Etherneta popapa 8 bajtov (clamp-mss-to-mtu, mtu 1492 namesto 1500, ...)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 445
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 15:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a asgard » 4. Feb 2020 ob 21:47

ciril88 napisal/-a:
4. Feb 2020 ob 18:54
Zakaj pa si šel dol z T-2?
Ne vem, ni bila moja odločitev. Sej v bistvu mi je ok de smo na siolu, ping je nižji (3) ni mi pa všeč izvedba omrežja. Imajo zastarelo vse skupaj se mi zdi.... Dialup v 2020 ???

Alex
Model
Prispevkov: 323
Pridružen: 21. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: FTTH Oranžni optimum
Kraj: Videm Dobrepolje

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a Alex » 5. Feb 2020 ob 21:50

Kako pa je pri A1? Imajo isto rešitev kot Telekom?
Tudi doma moram zamenjati operaterja in se moram "malo pripraviti".

TgT
Nadebudnež
Prispevkov: 363
Pridružen: 23. Mar 2006 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a TgT » 5. Feb 2020 ob 23:40

To s PPPoE je Telekom edini.
Hit'n'Run ;-)

weby
Navdušenec
Prispevkov: 545
Pridružen: 15. Okt 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Poslovni Siol WTF ???

Odgovor Napisal/-a weby » 6. Feb 2020 ob 08:49

Ne, tudi pri A1 je PPPoE...
Slika <-- Čakal 33 dni

Odgovori