Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 31. jan 2018 ob 14:54

Za ta denar se splača pogledat tudi BOB pakete, ki so cenovno podobni kot T-2.
In ker je to v bistvu A1 sklepam, da ne bi smelo biti težav tako doma kot v tujini.
Ima kdo izkušnje s tem?
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 956
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 31. jan 2018 ob 15:37

Bob ima druge težave z iPhone-i.

V sloveniji ni mogoče pošiljat MMS preko LTE omrežja. Če želiš poslati/prejeti MMS moraš biti na 3G.
V tujini ne deluje hotspot.

Danes (do 31.1.2018) se še splača Telekom Neodvisni A z novoletno kodo (10,99eur za 1. leto) - brez vezave.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 31. jan 2018 ob 15:59

Na T-2 deluje hotsppt v tujini?
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 956
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 9. feb 2018 ob 09:24

Zadnjič sem se mudil na Hrvaškem in telefon se je samodejno povezal na HT kjer pa je prenos podatkov deloval samo v Edge načinu. Nato sem telefon prenastavil na VIP, kjer pa je deloval v H načinu, vendar je povezava pogosto "padala".

Ko berem te komentarje se konec koncev vprašam, pa me popravite če ne razmišljam pravilno. Ni mi jasno, zakaj pri T-2 gostovanje v tujini deluje tako nezanesljivo. Saj ne gre za neko novo tehnologijo, ki je še v razvoju temveč za tehnologijo staro že dvajsetletje in več....

Prav tako mi je razumljivo, da težave nastajajo tam, kjer je Simka nastavljena na t.i. ROAMING 2 in to poteka preko nekega drugega EU operaterja. Zakaj pa težave nastajajo pri nastavitvi na ROAMNIG 1, kjer sklepam da ima T-2 pogodbe s temi operaterji mi pa ni jasno.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 956
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a sondey » 9. feb 2018 ob 11:44

Zakaj sploh obstajajo dve opciji roaminga, 1 in 2 ter kaksna je razlika med njima?
sondey
Znanec
 
Prispevkov: 56
Pridružen: 7. jan 2009 ob 09:29
T-2: Že imam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 9. feb 2018 ob 11:51

Kolikor razumem, ima T-2 pogodbo samo z nekaterimi operaterji in ti so v ROAMNIG 1. S tistimi ki nima T-2 pogodbe so pa v roaming 2 in tam se T-2 simka predstavlja kot simka nekega Španskega operaterja, da lahko uporabljamo tudi omrežja, s katerimi T-2 nima pogodbe. In tam kolikor razumem naj bi bilo največ težav.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 956
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 13. feb 2018 ob 14:38

Prejšnji teden sem bil v Italiji (Kronplatz). Hotel je bilo nekoliko bolj v dolini in nikakor nisem dobil signala (No service). Punca (Telekom) pa ga je imela (enako kolega na A1). Nato sem nastavil Roaming Auto (zvezdica je bila pri Roaming 2) in dobil signal. Nekih težav nisem opazil.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 13. feb 2018 ob 16:19

Verjetno si imel prav zaradi nastavitve Roaming 2 težave, saj TIM je v roaming 1 in bi moral njihov signal biti prisoten povsod, saj gre za t.i. nacionalnega operaterja.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Guru
 
Prispevkov: 956
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 13. feb 2018 ob 19:47

Ko sem imel ročno na Roaming 1 sem ostal brez signala.
Nato sem spremenil na Roaming Auto (kar je izbralo Roaming 2) in dalo signal I WIND (E oz. sem ter tja 3G 1/4 signala). Tako da bom zaenkrat pustil kar na Auto pa da vidim kako to deluje.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 392
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a sondey » 23. feb 2018 ob 15:10

T2 oddajniki so samo 3G ali so 2G/3G?

Namreč imam staro nokio, ki jo uporabljam samo z klice, in podpira samo 2G omrežje. Pa se mi zdi, da sploh nikoli ne preklopi na T2 omrežje, vedno je v mobitel omrežju (lahko pa da se vedno gibam v območju, kjer ni T2 oddajnikov :) ). Izbiro omrežja imam nastavjleno na auto.
sondey
Znanec
 
Prispevkov: 56
Pridružen: 7. jan 2009 ob 09:29
T-2: Že imam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. feb 2018 ob 15:42

T2 ima samo 3G
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6375
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a sondey » 23. feb 2018 ob 16:09

aha ok, torej se je moja teorija potrdila. Bi bilo zanimivo, če bi lahko na mobilcu nastavil na LTE only in potem bi bil ves čas na roamingu pri telekomu brez da bi nastavil ročno izbiro omrežja :) - seveda, če bi telekom imel povsod 4G signal in če bi klici šibali preko 4G :)
sondey
Znanec
 
Prispevkov: 56
Pridružen: 7. jan 2009 ob 09:29
T-2: Že imam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. feb 2018 ob 16:11

Ja recimo če bi živel v deželi kjer ni hribov.... same ravnine.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6375
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a atepej » 23. feb 2018 ob 16:52

Zakaj, TS ima z 4G večjo pokritost kot z 2G.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3020
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. feb 2018 ob 22:51

Na papirju.... v praksi pa ti telefon preklopi iz 3g/4g na 2g ko je zelo slab signal. in na 2g še lahko govoriš po telefonu, EDGE pa je skoraj neuporaben.
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6375
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Mobilna telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 4 gostov