MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Vse o T-2 mobilni telefoniji

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a mahi » 4. dec 2018 ob 21:43

Dobro vprašanje, ker ceno Telekomu verjetno plačujejo enako ne glede na to ali imajo svoje antene ali ne.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1009
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 4. dec 2018 ob 21:48

Enostavno, se jim ne splača te oddajnike prodat. Kdo pa bi to kupil, mogoče frekvenčno območje.

Ej posluši me, veš kaj bi jaz naredil. Naj ti pošljejo, dopis, ali imajo usposobljeno osebo, katera bi ti to na poslovalnici naredili. Da ?
Potem greš na poslovalnico, in v kolikor nebi znali tega narediti, bi zahteval dopis, da tega ne znajo in da je kriv telefon bla bla bla....
pol pa daš to na Facebook pa bo štala ! :owned:

Ne šalo na stran, si probal z kakšno drugo številko - drugo simko v tem telefonu ?
Ker če bi z drugo številko delalo potem je kaj v sistemu pri T2 krivo.

Tudi v poslovalnici imajo sigurno kakšno testno simko.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6589
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a Mark » 4. dec 2018 ob 21:53

madpanter Napisal/-a:Težko verjet ampak tako to je. Meni pač mms-i delajo samo, ko sem priklopljen na T-2 oddajnik.

Kaj pa prenos podatkov ti deluje nemoteno? Morda še imaš kje kakšno nastavitev pod sistemskimi nastavitvami telefona. Npr Pri Huawei je potrebno še pod naprednimi nastavitvah pri MMS odkljukati, da MMS delujejo tudi v gostovanju, drugače ne prenese.
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
 
Prispevkov: 3001
Pridružen: 18. mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a Veron » 5. dec 2018 ob 08:43

V času, ko sem še imel T2 mobilno (konec lanskega leta), mi je MMS deloval vredu in vedno sem bil ročno na Telekom signalu.
To nedelovanje MMS je nova zadeva?
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 425
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a mahi » 5. dec 2018 ob 08:46

Navadno MMS-jev ne uporabljam, sem pa včeraj vseeno testiral in ugotovil da jaz in žena lahko pošiljava in prejemava MMS-je neodvisno od tega v katerem omrežju sva.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1009
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a slow_slow » 5. dec 2018 ob 08:50

Meni deluje normalno.
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
 
Prispevkov: 4806
Pridružen: 19. jul 2007 ob 13:19
Kraj: Maribor T-2
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a madpanter » 5. dec 2018 ob 09:31

Mark Napisal/-a:
madpanter Napisal/-a:Težko verjet ampak tako to je. Meni pač mms-i delajo samo, ko sem priklopljen na T-2 oddajnik.

Kaj pa prenos podatkov ti deluje nemoteno? Morda še imaš kje kakšno nastavitev pod sistemskimi nastavitvami telefona. Npr Pri Huawei je potrebno še pod naprednimi nastavitvah pri MMS odkljukati, da MMS delujejo tudi v gostovanju, drugače ne prenese.
Prenos deluje in v nacionalnem gostovanju in v t-2 normalno. Imam to vklopljeno nastavitev za samodejni prenos mms v roamingu.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3013
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a lukec » 11. dec 2018 ob 18:51

Sem zamenjal operaterja. Ko pa bodo izboljšali storitve pa bom spet imel 2 mobilni na t2, do takrat pa eno
Slika
lukec
Navdušenec
 
Prispevkov: 675
Pridružen: 21. okt 2006 ob 13:34
Kraj: Rače
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a atepej » 13. dec 2018 ob 15:14

Men tudi na očetovem Mate 20 lite ni hotelo prinesti mms, pa sem popravil APN za mms iz mms.t-2.net v internet.t-2.net in deluje.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3080
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a madpanter » 17. dec 2018 ob 09:51

Probal atepej predlog in voila MMS-i delujejo :plosk: . In kaj je fora da zdej kar naenkrat delujejo? :hmm: :nevem: Sam ne mi rečt, da je problem v mojem oz mojih telefonih... :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3013
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a atepej » 17. dec 2018 ob 10:12

Problem je pri telefonih, ki imajo ločen APN za MMS (in ne vem po kateri logiki poberejo mms.t-2.net) telefoni z enim APN (npr Samsung) gre pa itak vse preko internet.t-2.net, samo je pa potrebno vklopit podatkovni promet.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3080
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a madpanter » 17. dec 2018 ob 12:39

atepej Napisal/-a:Problem je pri telefonih, ki imajo ločen APN za MMS (in ne vem po kateri logiki poberejo mms.t-2.net) telefoni z enim APN (npr Samsung) gre pa itak vse preko internet.t-2.net, samo je pa potrebno vklopit podatkovni promet.
Sam a ni tako da so ti APN na sim kartico zapečeni? Do sedaj sem imel še na vsakem androidu posebi APN za mms in za internet in je delovalo b.p. na mobiteli, A1 in telemachu (in to z tem istim telefonom)

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3013
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a atepej » 17. dec 2018 ob 12:45

Ne verjamem, ker sem pred časom svojo sim kartico za hec vstavil v Xcover2 in ni bilo nobenih nastavitev APN, ko sem si jih poslal preko horizont mi je na obeh APNjih (internet in MMS) pisalo internet.t-2.net.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3080
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a madpanter » 17. dec 2018 ob 12:55

Zanimivo ker jaz na svojem one plus one nikoli nisem vpisoval APN razen če so v rom zapečeni. Moram še pri punci na honor 8 lite pogledat kaj ima ona :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3013
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

OdgovorNapisal/-a atepej » 17. dec 2018 ob 13:03

APN nastavitve se avtomatično preko SMS prenesejo na Telefon.
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 3080
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Mobilna telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov