T2 lastno LTE omrežje 4G

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
bosttt
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 11. Sep 2020 ob 23:27

Naj bi raje prvo nadgradili preostalih 2/3 postaj ki so še kar na 3G na 4G da lahko vsaj Youtube gledamo leta 2020.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 12. Sep 2020 ob 08:56

gasdopodna napisal/-a:
11. Sep 2020 ob 22:01
Hitrost do 150 je za njih LTE-A ?!!
TS ima isto do 150 na vsaj 2 baznih v moji okolici, pa dela BP.
Slika

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a svetidej » 13. Sep 2020 ob 07:29

To je napaka. T-2 ne mora imeti LTE-A, ker ima samo licenco 2100 MHz. Max hitrost je lahko le do 75 Mbit/s

Aplikacija je narobe poindeksirala (verjetno od Telekom bazne).

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Sep 2020 ob 11:23

Piše takole:

T-2 LJ1019
UMTS 2100
LTE 2100
Športno društvo Trnovo
Ziherlova ulica 40
1000 Ljubljana
0143027E/460227N/291m
31.12.2009
hitrost do 150 Mbit/s (LTE 20 MHz)
UMTS: 31.12.2009
LTE: 21.06.2020
3G: UMTS, HSPA, HSPA+
4G: LTE, LTE-A
PSC 1: 91
PSC 2: 92
PSC 3: 93
PSC 4: 94
PCI 4: 305
Slika

gasdopodna
Model
Prispevkov: 231
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 13. Sep 2020 ob 23:12

svetidej napisal/-a:
13. Sep 2020 ob 07:29
To je napaka. T-2 ne mora imeti LTE-A, ker ima samo licenco 2100 MHz. Max hitrost je lahko le do 75 Mbit/s

Aplikacija je narobe poindeksirala (verjetno od Telekom bazne).
Pa reku sem jaz, da je neki los tu... :namrec:

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a svetidej » 13. Sep 2020 ob 23:32

Ko bom spet urejal register baznih postaj bo LTE-A odstranjen. Avtomatika zagode, posebej če je nacionalni roaming vmes.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Sep 2020 ob 02:42

Čeprav je vse možno, ker t-2 ima 2x 15 fdd in 5 tdd v 2100 mhz. Naj gre kdo preverit.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk

Slika

HanziT
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 9. Avg 2018 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: Free2Go revolucija

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a HanziT » 14. Sep 2020 ob 07:12

T2 4G Lte v Medvode - novo, lahko kdo poindeksira bazno ?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Sep 2020 ob 08:39

Slika

svetidej
Uporabnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a svetidej » 14. Sep 2020 ob 20:25

atepej napisal/-a:
14. Sep 2020 ob 02:42
Čeprav je vse možno, ker t-2 ima 2x 15 fdd in 5 tdd v 2100 mhz. Naj gre kdo preverit.

Poslano z mojega SM-A515F z uporabo Tapatalk
2x5 MHz je za UMTS, 2x10 MHz je za LTE. Če bi T-2 uporabljal cel svoj spekter za LTE bi bila najvišja možna hitrost do 112 Mbit/s. Sedaj je max 75 Mbit/s.

Za LTE-A sta potrebni 2 različni frekvenci, kar T-2 nima. Ima samo 2100 MHz.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3979
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a atepej » 14. Sep 2020 ob 20:34

Sej ma TDD in FDD 2100 se ne štejeta, kot isti band, čeprav sta na isti frekvenci
Slika

HanziT
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 9. Avg 2018 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: Free2Go revolucija

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a HanziT » 15. Sep 2020 ob 13:08

atepej napisal/-a:
14. Sep 2020 ob 08:39
Lahko jo ti: https://play.google.com/store/apps/deta ... info&hl=sl
S sim karticam drugih operaterjev (Telemach, A1) je težko poindeksirati - logirati na T2 omrežje ! Ali se da ? Hvala. Če bi imela sim od T2, nebi tukaj spraševala, če lahko kdo to naredi. Lep dan naprej.

gasdopodna
Model
Prispevkov: 231
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 15. Sep 2020 ob 17:50

Kako si pa potem izvedela, da je? 😀

HanziT
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 9. Avg 2018 ob 17:48
T-2: Še nimam
Paket: Free2Go revolucija

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a HanziT » 15. Sep 2020 ob 18:28

Ko imaš omrežje na ročno in daš da najde, ti pokaže vsa omrežja ki so na voljo tam. Pokaže tudi 29386, ki je od Elektro Gorenjska, 4G ima omrežje na 700 Mhz (band28).

bosttt
Faca
Prispevkov: 120
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: T2 lastno LTE omrežje 4G

Odgovor Napisal/-a bosttt » 15. Sep 2020 ob 19:29

Na novo opazil 4G na dveh baznih v Mariboru

Odgovori