Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
MisterM
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 8. Sep 2008 ob 13:38
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MisterM » 5. Okt 2020 ob 14:04

Hvala za odgovor. Torej nimam kaj dosti za razmišljati - ko prejmem sporočilo, da mi bodo začeli storitve zaračunavati, bom T2 SIMko vtaknil v star, rezervni telefon, izklopil data roaming, paket pa spremenil v cenejši Oranžni mini. Ker imam na SLO številko še vedno vezane storitve spletne banke, bom tako vseeno lahko prejemal potrditvene SMSe. Za uporabno na Cipru pa bo pač treba plačati teh 40€ za paket z 2Gb podatkovnega prometa +10€ za 200 minut klicev v države EU. :(

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1174
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 5. Okt 2020 ob 14:24

Skleni še eno naročnino nekje v SLO in boš imel spet 90 dni mir. Pa še ceneje te bo prišlo kot SIMka na Cipru....
Slika

MisterM
Novinec
Prispevkov: 18
Pridružen: 8. Sep 2008 ob 13:38
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MisterM » 5. Okt 2020 ob 14:43

Haha, zanimiva ideja. Žal mi nebroj naročnin ne diši preveč, ceno tukajšnjih storitev bom pač moral požreti. Tudi internet je tukaj precej drag, za 20/10 coax plačujem 38 mesečno, FTTH pa so pričeli graditi šele pred kratkim in je na voljo le na zelo redkih lokacijah. Glede TK storitev smo v SLO enostavno daleč pred Ciprom.

astras
T-2jevec
Prispevkov: 457
Pridružen: 8. Feb 2009 ob 20:03
T-2: Že imam
Paket: T-2 Optika
Kraj: Maribor

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a astras » 6. Nov 2020 ob 09:53

Andy napisal/-a:
20. Apr 2020 ob 18:32
Drži. Pa upam, da ne bo nikomur potreben tak emergency call.

BTW: na T-2 strani o možnem LTE gostovanju se je prikradel en tak tiskarsko/geografski lapsus. :oops:
popravljeno ;)
Ce bil bi vedez...

ne bil bi...

revez...
Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1178
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a strom » 20. Nov 2020 ob 15:10

map napisal/-a:
5. Jul 2020 ob 12:43
Kdaj sledi Slovaška?
Od 1.12.2020 v omrežju Slovak Telekom a.s. bo omogočeno LTE na Slovaškem.

map
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 500/100 - FTTH

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a map » 20. Nov 2020 ob 15:21

Odlično

urednik
Znanec
Prispevkov: 95
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a urednik » 21. Nov 2020 ob 10:22

Ali še kdo opaža, da je konstantno bolj nejasen zvok pri telefoniranju na t-2 napram npr mobitelu? Na istih oddajnikih (roaming).
Kot da manjka kvaliteta signala, ni visokih, jasnih frekvenc pri pogovorih.
Kdorkoli?

T-2, vas daje mobitel na stranski tir?
Ker, če je sistemsko, potem bi nekako lahko vedeli vnaprej.
Je pa vse novo - tlf s20, sim od t-2 nov, star od izimobil, na slotih 2 in 1 itn.
Ni važna lokacija, pač pa storitev telefonije.
Zelo mi je pomembno, saj se da pogovarjat uho na uho, prostoročno na prostoročno je pa že zelo nerazločno, ko si v avtu in še pride do logičnih motenj signala dodatno
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7739
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Nov 2020 ob 12:50

Mi doma uporabljamo 1 simko od T2 in se to dogaja ja, sicer ne vem ali ko je v T2 omrežju ali ko je povezan na Telekom ker je na AUTO signal.
Jaz jo sicer ne uporabljam osebno ampak sem se sprijaznil s tem.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

gasdopodna
Model
Prispevkov: 293
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 21. Nov 2020 ob 12:53

Mobitel ima zanič zvok že od nekdaj, najboljšega sem slišal pa pri A1...

Mislim, da je tudi na lastnem T-2 omrežju boljši zvok od Telekoma...

bosttt
Faca
Prispevkov: 136
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bosttt » 21. Nov 2020 ob 17:39

Jaz imam tudi zelo nejasen in tih zvok pri pogovorih čeprav imam nastavljeno na maksimalno glasnost ampak nisem nikoli razmišljal da bi to bil razlog T-2? Nimam namreč druge SIMke da bi lahko primerjal...

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4023
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2020 ob 18:46

To je možno na lokacijah, kjer je bazna postaja 2g / 4g
Slika

urednik
Znanec
Prispevkov: 95
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a urednik » 21. Nov 2020 ob 23:04

Ja, to se dogaja v roamingu telekoma. Saj se sliši, samo prek Izimobila (telekom) je ful jasnejši zvok na istem oddajniku, istem mestu.
T-2 oddajniki me ne zanimajo, ker nimajo signala tam, kjer ga najbolj rabim - oz jih tam pač ni.
Dal sem na tehnično službo, da mi preverijo,
ampak ATEPEJ, ali mi lahko to tehnično razložiš. Imamo na 4G/3G/2G AUTOCONNECT, ali obstaja kakšna boljša izbira za zvok, pa da bo lovilo dobro?
A to pomeni, da 3g pa dela ok?
Res me firbec matra!
Gre namreč za to, da Izi vleče iz istega stolpa, pa vselej lepo jasen zvok.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Dezzo
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 24. Jan 2007 ob 13:33
T-2: Že imam
Paket: 40/20 (30/7)
Kraj: Celje

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Dezzo » 23. Nov 2020 ob 16:15

Moja izkušnja - 2 meseca na T-2 mobilni telefoniji, imam vključen stalni roaming na Mobitel. Občasno se dogaja, da je zvok poln motenj, s prekinjanjem ipd. Ni vzorca s kom se pogovarjam ali kje sem jaz - dogaja se tako doma, v mestu kot avtu.

Pred tem sem bil na Mobitelu - takih motenj ni bilo - pa upam reči nikoli.

Situacija me moti, ampak dokler se dogaja redko, jo toleriram.
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4023
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a atepej » 25. Nov 2020 ob 15:28

urednik napisal/-a:
21. Nov 2020 ob 23:04
Ja, to se dogaja v roamingu telekoma. Saj se sliši, samo prek Izimobila (telekom) je ful jasnejši zvok na istem oddajniku, istem mestu.
T-2 oddajniki me ne zanimajo, ker nimajo signala tam, kjer ga najbolj rabim - oz jih tam pač ni.
Dal sem na tehnično službo, da mi preverijo,
ampak ATEPEJ, ali mi lahko to tehnično razložiš. Imamo na 4G/3G/2G AUTOCONNECT, ali obstaja kakšna boljša izbira za zvok, pa da bo lovilo dobro?
A to pomeni, da 3g pa dela ok?
Res me firbec matra!
Gre namreč za to, da Izi vleče iz istega stolpa, pa vselej lepo jasen zvok.
Lokacije, ki so imele samo 2G je pri nadgradnji TS preskočil 3g in šel direktno na 4g LTE, tako imaš lokacije z 2G 900 in 4G 800 / 1800 MHz in v 2G omrežju je zvok res za bruhat ...
Slika

urednik
Znanec
Prispevkov: 95
Pridružen: 3. Nov 2011 ob 13:58
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a urednik » 25. Nov 2020 ob 16:43

Atepej, to seveda pri meni sploh ni problem potem. Hvala vseeno.
Centrala Štepansko naselje - Lublana

Odgovori