Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 09:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 9. Feb 2021 ob 11:54

Pozdravljeni
Trenutno sem v Nemčiji.Imam težavo da mi tukaj sploh ne dela roaming.Imam dve sim kartice v tel.
1 Hot Hofer-dela normalno
2 T2-sploh ne poveže nobenega omrežja ne avtomatsko ne ročno.
Ali je problem samo v sim kartici,kakor sem zasledil bi moral imeti novo.Ta je stara okoli dve leti
Priponke
IMG_09022021_115317_(768_x_1024_pixel).jpg

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 995
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 9. Feb 2021 ob 12:28

Preveri kako imaš nastavitve za simke, da nimaš izbrano samo 4G, more bit na 2G,3G ali LTE.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3348
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 9. Feb 2021 ob 14:15

Jaz še zmeraj mislim da je problem v sim kartici. Stare kartice so imele gostovanje preko španskega ponudnika. Tega več ni posledično so kartice izključene iz roaminga. Nove so začeli enkrat proti koncu 2019 talat tko da če je starejša od npr novembra 2019 je skoraj sigurno v tem problem...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2744
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Že imam
Paket: IPTV
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Jaka » 9. Feb 2021 ob 14:18

Nove sim kartice so brez roaming1 in roaming 2 menija.

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a map » 9. Feb 2021 ob 14:21

No niso ravno izključene. Lahk pa pride do težav. Ravnokar sem iz RH. Stara kartica normalno dela. Je pa posebnost. Ko recimo ročno šaltaš iz SLO mreže me ne spusti v Tele2 in HR A1. Spusti me samo v HT HR. Ko je pa enkrat v HT HR potem pa lahko ročno šaltam na vsa omrežja. Ali je to zaradi stare kartice ali pa forsira HT. Ne vem

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3348
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 9. Feb 2021 ob 16:51

Nebi vedel jaz vem ko sem imel staro kartico še, če sem pozabil dat na avtomatsko izbiro omrežja preden sem zapustil T-2 ali Telekom signal sem imel celo jebo se prijavit potem v gostovanje. Tko se bil enkrat 3 dni brez signala na hrvaškem 🤔
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

gasdopodna
Nadebudnež
Prispevkov: 358
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 9. Feb 2021 ob 17:25

madpanter napisal/-a:
9. Feb 2021 ob 14:15
Jaz še zmeraj mislim da je problem v sim kartici. Stare kartice so imele gostovanje preko španskega ponudnika. Tega več ni posledično so kartice izključene iz roaminga. Nove so začeli enkrat proti koncu 2019 talat tko da če je starejša od npr novembra 2019 je skoraj sigurno v tem problem...

Nekega javnega poziva za zamenjavo vseh starih kartic z obrazložitvijo, da nam drugače tujina ne bo delovala, pa tudi ni bilo ?!?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8117
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Feb 2021 ob 17:26

Bilo je priporočilo,....
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

gasdopodna
Nadebudnež
Prispevkov: 358
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 10:08
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 9. Feb 2021 ob 18:06

Tisto vem, ampak se ne spomnim opozoril, da tujina gostovanje sploh ne bi več delovalo...

pol3ni
Uporabnik
Prispevkov: 29
Pridružen: 29. Dec 2015 ob 09:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a pol3ni » 9. Feb 2021 ob 18:17

ciril88 napisal/-a:
9. Feb 2021 ob 12:28
Preveri kako imaš nastavitve za simke, da nimaš izbrano samo 4G, more bit na 2G,3G ali LTE.
Evo ratalo po tvojih navodilah.Dela vse tudi 4G.
Najlepša hvala za pomoč

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4260
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Jul 2021 ob 08:37

Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1201
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a strom » 4. Jul 2021 ob 10:27

To zaenkrat za slovenske uporabnike ne pomeni nič. TO velja le za tistih 6 držav ki so omenjene v prispevku

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8117
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jul 2021 ob 19:37

Tako je.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Odgovori