Spremljanje porabe?

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Atoll » 11. Apr 2015 ob 22:21

Ne vem, kako dela zdaj, ampak včasih je preklapljalo na Simobil tudi takrat, kadar sta bila oddajnika od T2 in od Simobila na isti lokaciji.
Cord cutter.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a rossi » 11. Apr 2015 ob 23:22

Podatki v simobil/mobitel so pac roaming. Tako prej kot zdaj.

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Buda » 12. Apr 2015 ob 08:25

Ja ma roaming v Mobitel, lah samo 200 mb znucam, ker pri meni ni bazne postaje od T2. So pa preklopli goriško na mobitelovo. In ja je v gradnji še. Tako da ne vem, če lahko grem čez 200 mb,
na 2000 mb deklariranih za T2.

In ja telefon ne vklopi mobilnega omrežja, če ni obvezno še odkljukan roaming. :shock:
Če si v T2 tisto isklopiš, predvidevam potem dobim ja 2000 mb. Sam se ne da.

In še zadnje. A ta roming je zdaj defakto privzet za vse, al sam za goriško?
T-2 je milina za oči... Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a rossi » 12. Apr 2015 ob 09:34

Kjer ni T2 si v roamingu. Prej simobil, zdaj mobitel. Kar se tice roaminga so pravila ista kot prej. Samo gostujoce omrezje se je zamenjalo.

Atoll
Navdušenec
Prispevkov: 568
Pridružen: 9. Jul 2008 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Atoll » 12. Apr 2015 ob 16:53

Do nedavnega si bil marsikje v roamingu tudi tam, kjer je bil T2 signal ;) Za zdaj pa ne vem, imam T2 samo še za pogovore.
Cord cutter.

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Buda » 13. Apr 2015 ob 13:09

Potem pa naj zdaj spremenijo reklamo, ker je zavajajoče.

2000 mb bi VELJALO le, če bi bil v T2 in NE v roaming mode..
200 mb pa velja samo za mobitel, ko si v roamingu.

Alora, če bi rad izklopil roaming pa bi rad nucov 2000 mb, ne morm več. Mora bit obvezno zdaj roaming vklopljen.
Potem pa lahko LE 200 mb, ker smo v Mobitelu. 2000 mb pa ne. :beri:
T-2 je milina za oči... Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a rossi » 13. Apr 2015 ob 14:37

A nalimaš link kjer piše koliko minut imaš na voljo? Oz. kje predvidevaš da te zavajajo?

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Buda » 13. Apr 2015 ob 20:18

http://www.t-2.net/mobilna-telefonija/m ... ti/m-paket

Prenos podatkov v T-2 omrežju: 2000mb oz. 2gb

Prenos podatkov v Telekom Slovenije (Mobitel): 200 mb

Predvidevam, da ni več omrežja T-2, ker smo šli na roaming Mobitel :?:
T-2 je milina za oči... Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 704
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a rossi » 13. Apr 2015 ob 20:49

Očitno ne razumeš kako je bilo prej (Simobil) in kako je sedaj (Telekom)?

Nič zavajujočega ni tukaj. Samo jasno ti mora biti, da kadar si v T-2 (domačem) omrežju se ti šteje iz kvote T-2 omrežja (torej 2000MB). Kadar pa nisi v T-2 domačem omrežju si pač v omrežju Telekoma (prej Simobila) in se ti šteje iz kvote 200MB.

Prej je bilo enako, in ne vem kaj ni jasno. Samo namesto, da T-2 gostuje v Telekom namesto Simobil. Gostuje pa kjer ni oz. je slabši T-2 signal.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 13. Apr 2015 ob 20:55

Seveda obstaja T2 omrežje, ampak nima pokritosti po celi Sloveniji in se iz tega razloga gostuje v Mobitelovem omrežju.
Še slikica da boš razumel; temno oranžna barva predstavlja T2 omrežje, svetlo oranžna gostovanje.
Priponke
umts.png
umts.png (197.96 KiB) Pogledano 16040 krat
Slika

lp, Ika13

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Tosho » 13. Apr 2015 ob 21:03

Očitno fant misli, da T-2 omrežja sploh ni več, odkar se je zamenjalo operaterja za gostovanje...
Slika

Uporabniški avatar
Buda
Znanec
Prispevkov: 50
Pridružen: 2. Maj 2014 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: T2 optika, T4 Giga
Kraj: Nova Gorica

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Buda » 14. Apr 2015 ob 11:13

A potem, če si na kraju, kjer je T2 bazna, potem lahko izklopiš roaming, navkljub temu, da maš zdaj Mobitel omrežje?
T-2 je milina za oči... Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4875
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 14. Apr 2015 ob 11:47

DA.

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1278
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Anubis » 2. Jun 2015 ob 11:31

A to, da se pri pregledu porabe za SMS ne izpisuje stevilka (destinacija), je trenutni bug? Enkrat je bilo nekaj podobnega, pa so se potem podatki kasneje spet prikazovali (podobno je bilo glede dohodnih klicev).

Ancka Pomarancka
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 15. Avg 2015 ob 11:15
T-2: Še nimam

Re: Spremljanje porabe?

Odgovor Napisal/-a Ancka Pomarancka » 15. Avg 2015 ob 11:32

Živijo,

večinoma govorite le o prenosu podatkov...tule mi je zadeva jasna - v mobilnem S paketu lahko npr. porabim 1000 MB v T2 omrežju in 100 MB, ko gostujem v Telekomovem omrežju.
Zanima me, če si pravilno razlagam spodnje:
Ko sem v T2 omrežju in kličem na T2 omrežje so klici zastonj, če kličem v druga slovenska omrežja, lahko porabim 200 enot, porabim lahko tudi 200SMS/MMS.
Kako pa je s klici in SMS, ko gostujem v Telekomovem omrežju? So vključeni v tistih neomejeno/200/200, ali se zaračunajo po ceniku (Telekom 0,0195€, SiMobil 0,1464€,...)?

Hvala za razjasnitev.

Odgovori