MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a oyoy » 7. Feb 2018 ob 14:49

sem našel na ženinem huawei-u;
Slika
nastavi na "vedno"
Slika
Slika

Bayern1
Guru
Prispevkov: 994
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 7. Feb 2018 ob 16:12

oyoy napisal/-a:sem našel na ženinem huawei-u;
Slika
nastavi na "vedno"
ko bi jaz vedel kje je ta nastavitav v huaweiju? sem ze vse pretaknil pa se mi ne posveti.....
Edit: sem nasel...

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

race84
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. Jul 2012 ob 19:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a race84 » 19. Feb 2018 ob 17:29

Dve zadevi sem opazil na T2 mobilni telefoniji in iPhone. V primerjavi s prej, ko sem bil na Telekomu, potrebuje dosti več časa, da preklopi iz ITA omrežja na Slovensko.
MMS nastavitve se pri menjavi omrežij, zbrišejo.

Je še kdo to opazil in kako je to rešil, če sploh, razen z zamenjavo operaterja?

LP

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1342
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a oyoy » 19. Feb 2018 ob 18:25

kako je to rešil, če sploh, razen z zamenjavo operaterja?
zamenjava japčka za katero drugo firmo? :hudicek:
Slika
Slika

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 20. Feb 2018 ob 08:19

imam iphone in t2, pa se mi ne dogaja, da bi mi pobrisal mms (apn) nastavitve po vrnitvi iz tujine.

Uporabniški avatar
odpisani
Model
Prispevkov: 246
Pridružen: 18. Sep 2007 ob 13:18
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant - FTTH
Kraj: Ljubljana - Dravlje

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a odpisani » 20. Feb 2018 ob 14:06

Tudi na ženinem iphonu nikoli ne veš, kdaj se bodo pobrisale mms nastavitve.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 21. Feb 2018 ob 11:13

Prehitro sem se pohvalil. Upgrade na 11.2.6 in pobrisalo mi je samo MMS nastavitve (ostale internet/lte/hotspot so ostale)

race84
Uporabnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 25. Jul 2012 ob 19:58
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a race84 » 7. Mar 2018 ob 21:34

Vprašanje tistim ki delajo na T2.
Je za pričakovat, da bodo na iPhone kdaj normalno delali MMS-i?
Sedaj se nastavitve pobrišejo ob posodobitvah, prihodu iz gostovanja v Slovenijo in včasih še kar tako vmes.

Hvala.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3125
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 7. Mar 2018 ob 21:58

Da bi se kar tako vmes izbrisale še nisem zasledil. Se pa pobrišejo če delaš SW upgrade, pa ne samo pri T-2, še marsikje, kjer ni uradnega supporta od Apple. Če pa je kak carrier bundle, da je APN že noter zapečen in uporabnik sploh ne more spreminjati nastavitev potem pa se nič ne izbriše. Zgleda imajo neko čudo to pri Apple.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 8. Mar 2018 ob 09:13

Apple politika...

Sicer sm menjal telefon za androida, mi gre pa pri temu na živce, da ti Mobitel signal javlja kot roaming in dobiš tisti nadležni R nad signalom.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1190
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a mahi » 8. Mar 2018 ob 11:19

To tudi mene moti. Ne vem zakaj T-2 in Telekom ne uredita, da bi na telefonu tudi v Telekomovem omrežju kazalo kot v domačem omrežju brez tistega R.
Sam se nahajam na področju obeh signalov in zato imam kolikor opažam vsaj 10 preklopov na dan T-2 - mobitel
Slika

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 14. Mar 2018 ob 09:16

Zna kdo od strokovnjakov razložit kako Android prepoznava roaming. Ali obstaja možnost, da T2 prilagodi sim nastavitve omrežja, da Mobitel omrežje ne smatra za roaming ampak virtualno omrežje (nacionalni roaming) in tako ne prikaže R?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7965
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Mar 2018 ob 09:21

Tega ne boš doživel, prej bodo oddajniki od T2 zgnili kot da bi to naredili kar praviš.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 605
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 14. Mar 2018 ob 10:43

https://www.xda-developers.com/android- ... ng-toggle/

Mogoče pa tole čez leto ali dve reši težave :D

Sicer pa, da T2 oddajniki zginejo, bi bilo smiselno, ampak malo verjetno.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3318
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Maj 2018 ob 20:33

Ali kdo ve (od t-2-jevcev) zakaj mi noče mms-ov pošiljat oziroma prejemat. Imam paket brezčasni S, vklopljeneno imam na telefonu (android huawei p10) pošiljanje in prejemanje mms-ov v (tudi v roamingu), mobilne podatke (tudi v roamingu), vendar imam pa na horizontu blokirane mobilne podatke. Mogoče se motim ampak ali je možno, da s tem ko sem blokiral na horizontu mobilne podatke (data promet za internet, ker paket S nima zakupljene količine prometa in sem se z tem izognil nepotrebnim stroškom), da sem z to potezo blokiral tudi mms-e? Če je temu tako, bi bilo zelo dobrodošlo če se to popravi.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori