MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3058
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 18. Dec 2018 ob 23:06

Ponekod je zapečeno, ponekod pa ročno vpisuješ. Je pa seveda precej opcij, zato je smiselno preveriti vse zadeve in več načinov (Skupni APN, posamezni za MMS in DATA, itd). Praviloma pomaga tudi preimenovanje zapečenega mms.t-2.net v internet.t-2.net. Tole je bilo celo nujno na raznih Windows Phone.

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 18. Dec 2018 ob 23:38

Sem spremenil to iz mms na internet in zaenkrat izgleda, da deluje. Je pa res, da sem v telefonu nekje v nastavitvah po naklucju našel še opcijo mms v gostovanju in jo obkljukal. Bomo videli, če se mi bodo še kaj pritoževali, da ne deluje.

Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk

bokie
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 26. Apr 2019 ob 08:59
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a bokie » 29. Apr 2019 ob 10:24

NA SAMSUNG S9 MI NE DELA MMS, ČE HOČEM POSLATI SLIKO IZ GALERIJE. STAREJŠE SLIKE LAHKO POŠLJEM BREZ TEŽAV, PA TUDI SPREJEMAM LAHKO MMS-E. NE POMAGA MI NITI T-2 NITI SAMSUNG SERVIS. ALI KDO VE REŠITEV ZA TE TEŽAVE? TUDI NA T-2 SEM BIL, VSE NASTAVITVE SMO ŠLI ŠE ENKRAT SKOZI PA ŠE VEDNO NE DELA!!PRED CCA DESETIMI DNEVI SO MI POSLALI, DA NAJ BI ME POKLICAL TEHNIK, VENDAR OD NJIH NI NE DUHA NE SLUHA! TELEFON PODPIRA DUOS SE PRAVI DVE KARTICI, VZEL MSEM NAVADNO MOBI KARTICO OD TELEKOMA IN UGOTOVIL, DA Z NJO VSE DELUJE KOT MORA.
Zadnjič spremenil bokie, dne 21. Jun 2019 ob 11:11, skupaj popravljeno 1 krat.

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 686
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a lukec » 29. Apr 2019 ob 21:00

Kateri firmware imaš.
Na t2 je problem da njihovo omrežje oz bolje rečeno njihove nastavitve ne omogočajo "tujim" telefonom pošiljanje mms-jev.
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3058
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 29. Apr 2019 ob 21:21

Zasledil sem samo pri A6+ več težav. Pri ostalih aparatih ni bilo nekih splošnih težav, če so prav vpisani APN-i.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3618
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Jul 2019 ob 12:21

Na Mate 20 Lite, je na Android 8.1 bil ločen APN za internet in MMS, sedaj na 9 je pa vse v enem - zanimivo.
Slika

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 710
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a rossi » 4. Dec 2019 ob 21:24

Da malo obudim tole temo... na Samsung A8 (2018) mi ni delalo pošiljanje MMSjev. Prejem je bil OK. Po odkrivanju tople vode... sem na koncu zamenjat privzeto aplikacijo (SPOROČILA) za SMS/MMS z Textra (https://play.google.com/store/apps/deta ... xtra&hl=sl) in pošiljanje MMSjev je začelo takoj delat.

Kaj je vzrok, da preko privzete aplikacije ni delalo, ne vem, sem pa pregledal vse nastavitve in dovolil vse v gostovanju...

bokie
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 26. Apr 2019 ob 08:59
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a bokie » 15. Dec 2019 ob 11:23

Zamenjal sem aplikacijo sporoćila z aplikacijo google Messagers pa na njej deluje vse normalno!

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 178
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 15. Dec 2019 ob 15:26

Zakaj mi pri pošiljanju/prejemanju MMSov tarifira tudi prenos podatkov? Res da je dostopna internet.t-2.net, ampak vseeno če gre za MMS to ne bi smelo?!?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3201
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 15. Dec 2019 ob 15:51

Torej kaj ti obračuna podatke? Zanimivo bi bilo vedeti če se to zgodi ker meni nikakor ne delujejo preko mms.t-2.net MMS-ji...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 178
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 15. Dec 2019 ob 16:59

Podatkovne seje se beležijo pri porabljenih podatkih in števec porabljenih podatkov v aplikaciji T-2 poraba se poveča...

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3201
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 15. Dec 2019 ob 22:03

Super, zato pa meni niso delali mms-i če v horizontu blokiram podatkovni promet. Očitno bi dejansko to moralo it po ločenem omrežju mimo navadnega data kanala.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

damac
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 30. Jan 2012 ob 14:47
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a damac » 23. Dec 2019 ob 22:39

Zdravo,

Se tudi jest pridružujem tematiki glede pošiljanja mms-ov na iphone telefonih. Osebno sem ugotovil, da ne deluje na iphone xr in novejši. Sem zamenjaj sim kartico z novo in tudi vse nastavitve smo preverili tako preko klicnega centra kot osebno v poslovalnici. Skratka težava je v tem, če pošljem sliko, ki je bila slikana z telefonom je pošiljanje mms-a neuspešno (ob sliki se pojavi rdeči klicaj). V primeru, da dobim sliko po mms-u in to shranim med slike in jo nato posredujem naprej kot mm-s pa je pošiljanje uspešno. Če dam recimo od Telekoma sim kartico vse deluje ok. Imam občutek, da nekaj niso ok nastavitve za mms pri T-2. Mogoče MMS Max Message size. T-2 ima nastavljeno 614400 medtem, ko ima Telekom 2097152.

Zadevo kot so mms-i mi morajo delovati tako kot je zamišljeno. Vem, da ostajajo drugi načini sporočanja samo v mojem primeru to ni mogoče. Če se ne reši bomo verjetno šli k Telekomu, ker tam to dela.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3058
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 23. Dec 2019 ob 23:29

Pri nekaterih iPhonih je težava, ker ne zmanjšujejo slik in je zgleda neka omejitev na strežniku. Kvaliteta MMS je itak že slaba sama po sebi, saj ta standard je že star. Precej boljše slike gredo skozi Viber in podobno. Še najboljše pa je mail.

Glede MMS bi svetoval še, da narediš screenshot slike in potem tisti screenshot obrežeš in pošlješ, kot MMS. Ta fotka je precej manjša po velikosti.

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 537
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 24. Dec 2019 ob 01:27

Isto težavo imajo uporabniki iPhone na Telemach omrežju

Odgovori