MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
damac
Novinec
Prispevkov: 16
Pridružen: 30. Jan 2012 ob 13:47
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a damac » 24. Dec 2019 ob 08:17

Hvala za predloge...uspel sem poslati mms, da sem naredil posnetek zaslona nato sem sliko obrezal nekje na 1/5. Rezanje narejene slike ni šlo skozi.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 245
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 25. Dec 2019 ob 19:56

Mark napisal/-a:
23. Dec 2019 ob 22:29
Pri nekaterih iPhonih je težava, ker ne zmanjšujejo slik in je zgleda neka omejitev na strežniku. Kvaliteta MMS je itak že slaba sama po sebi, saj ta standard je že star. Precej boljše slike gredo skozi Viber in podobno. Še najboljše pa je mail.

Glede MMS bi svetoval še, da narediš screenshot slike in potem tisti screenshot obrežeš in pošlješ, kot MMS. Ta fotka je precej manjša po velikosti.
Če že omenjaš starost MMS-a - je v SLO že kakšen operater, ki podpira RCS? :hmm:

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3131
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 25. Dec 2019 ob 20:47

Does RCS work outside the U.S.?
Not yet. And so far, neither Google nor carriers overseas are saying when RCS will be available to international Android users. But it's coming.

https://fortune.com/2019/12/16/androids ... messaging/
Polno je raznoraznih tehnologij, ampak vsak tak servis ima svoje prednosti in slabosti.

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 28. Jan 2020 ob 21:11

Dans sem kupu iphone xs. MMS ne dela, vnesel vse nastavitve z njihove strani, pa hudič ne dela. Sprejmem lahko sliko, pošljem pa ne. Še včeraj je z istimi nastavitvami na iphone SE vse delalo tako kot more, danes pa na XS pa nič. Ma kdo kako idejo. Gostujem sicer pri telekomu, trenutno preko t-2 signala ne morem sprobat, ker imam prvi oddajnik 40 km stran.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5248
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 29. Jan 2020 ob 09:14


map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 29. Jan 2020 ob 16:28

Sem poizkusil. Delajo male slike, velike pa ne. Zanimivo da iphone SE pa zna pravilno pomanjšat slike. Pa nema veze, tako al tako jih kakih 10 na leto pošljem. Bom pa preko messenger, viber in whatsapp. Hvala vseeno.


Sent from my iPhone using Tapatalk

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 24. Sep 2020 ob 21:11

No, tudi meni na iphone xs niso mms delali nikakor. Pred nekaj dnevi za foro pošljem en mms in zadeva čudežno dela. Zgleda se je nekaj premaknilo pri T2. Finta je da če greš v aplikacijo messeges in nato zbereš uporabnika, ter sliko zadeva ne dela. Če sliko odpreš v aplikaciji photos, ter nato znak za delitev in izbereš messeges in osebo, potem pa zadevo pošlje.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3131
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 24. Sep 2020 ob 22:19

Kaj pa če narediš screenshot slike in tisto pošlješ?

Probaj še MMS max size dat na 5242880

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 24. Sep 2020 ob 22:37

Z tem max size pošlje po obeh postopkih. Super, hvala lepa. Ni potrebe po rezanju slik in posnetkov zaslona

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 731
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 18:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a rossi » 27. Okt 2020 ob 19:55

Mark napisal/-a:Kaj pa če narediš screenshot slike in tisto pošlješ?

Probaj še MMS max size dat na 5242880
A tole naj bi tudi na Iphone 11 delalo? Meni namreč ne dela.


Sent from my iPhone using Tapatalk

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 27. Okt 2020 ob 20:03

Če ne dela, potem je slika prevelika. Recimo SE1 dela tudi z tistimi defolt nastavitvami, na XS z dvojno kamero pa ne. dela pa z zgornjimi ciframi.

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 731
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 18:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a rossi » 27. Okt 2020 ob 21:07

A pa se ne da to kako nastavit na T2? Zakaj pri Telekomu to dela bp?


Sent from my iPhone using Tapatalk

map
Znanec
Prispevkov: 57
Pridružen: 21. Maj 2009 ob 13:04
T-2: Že imam
Paket: OD HBO 750/150 - FTTH

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a map » 28. Okt 2020 ob 06:33

Ne bi vedu


Sent from my iPhone Xs using Tapatalk

Veron
Navdušenec
Prispevkov: 608
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 28. Okt 2020 ob 12:55

rossi napisal/-a:
27. Okt 2020 ob 21:07
A pa se ne da to kako nastavit na T2? Zakaj pri Telekomu to dela bp?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Na Telekomu dela, ker je Apple certified carrier. Vsi ostali imajo neke težave z MMSi (Telemach, T-2)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3131
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 28. Okt 2020 ob 17:55

rossi napisal/-a:
27. Okt 2020 ob 19:55
Mark napisal/-a:Kaj pa če narediš screenshot slike in tisto pošlješ?

Probaj še MMS max size dat na 5242880
A tole naj bi tudi na Iphone 11 delalo? Meni namreč ne dela.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni dela na iPhone 11 Pro

Odgovori