MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
Surfer
Navdušenec
Prispevkov: 676
Pridružen: 24. Sep 2006 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: all in one :)

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Surfer » 17. Okt 2018 ob 14:36

Trenutno dela.
Slika 8)

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 17. Okt 2018 ob 15:03

Mah teli MMS-i tako čudno delajo. Na mobitel roamingu bolj kot ne, ne deluje ne prejemanje, ne pošiljanje, v T-2 mreži isto, najboljše je potem ko moraš vklopit airplane mode in izklop le tega da deluje, včasih pa še celo vklop in izklop telefona ne pomaga, da mms-i zalaufajo. Se mi je tudi dogajalo, da je npr. prenos podatkov deloval in stisneš pač prejmi mms, ko dobiš obvestilo pa kar prenos podatkov dol pade do naslednjega reseta :hmm:

Tok kokr pa pri T-2 serjejo osnovne funkcije in storitve pa nikjer ne serje :hmm: :jao:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 4897
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 17. Okt 2018 ob 15:14

Jaz teh težav nimam,
dela mi MMs in internet, pač hitrost je odvisna ali je 3g al 4g. drugače pa deluje brez težav.

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 681
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a lukec » 17. Okt 2018 ob 18:48

Pravkar sem probal z drugo sim kartick (telekom) in zadeva funkcionira bp. Ko sem probal na iphonu 7 ni delovalo čeprav s sim od telekoma mms dela, zato mislim da je potrebnp sim zamenjat.
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Okt 2018 ob 21:09

Lahko, ni pa nujno. Možno, da se mms dostopna točka avtomatsko nastavi, ko vstaviš drugo sim od TS. Sploh pri iphonu je to še najbolj očitno (carrier update) Ponekod je že zapečen apn od TS, A1, itd. Če daš sim v npr iPhone je pri T-2 potrebno ročno vpisati podatke APN.

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 490
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 18. Okt 2018 ob 07:50

Telekom ima avtomatičen APN (iPhone in Android)

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 681
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a lukec » 18. Okt 2018 ob 17:22

Samo očitno nekaj ni vredu z nastavitvami, če z drugim omrežjem dela. Kaj je za naredit pa nimam pojma se že malo dolgo to vleče. Ideje?
Slika

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 490
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Veron » 18. Okt 2018 ob 22:12

Ko vpišeš APN nastavitve (sicer jst sm mel kr nekaj težav na iPhoneu, tiste uradne mi niso delale) telefon ponovno zaženeš?

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 681
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a lukec » 19. Okt 2018 ob 19:04

telefon zmeraj ponovno zaženem. Danes so mi še zamenjali SIM vendar vseeno pošiljanje MMS-jev ne dela. Prejemanje MMS-jev in ostali internet dela normalno.
počasi sem že brez idej.
Slika

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 644
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Tosho » 19. Okt 2018 ob 19:30

Poglej tukaj, če bo kaj pomagalo.
Slika

lukec
Navdušenec
Prispevkov: 681
Pridružen: 21. Okt 2006 ob 13:34
T-2: Že imam
Paket: T4 20/2
Kraj: Rače

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a lukec » 19. Okt 2018 ob 19:47

to sem že prej poizkusil pa ni učinka :)

Zdaj sem klical ponovno na tehnično podporo in tako napornega "mojstra"in da ni želel pomagat pa že zelo zelo dolgo nisem opazil. Če bo to stalna praksa bože mili :D
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Nov 2018 ob 07:26

A še komu ne deluje prejem mms-ov? Jaz bom čist popizdu s temi mms-i ker mi delovodje z gradbišč pošlje slike moj telefon pa nikakor noče prenst mms-a. Sem pa vedno v romingu (pa ne mi rečt prijavi se v t-2 omrežje ker to ni rešitev)

V priponki mms nastavitve.SlikaSlikaSlika

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Nov 2018 ob 08:07

Pejt na https://horizont.t-2.net/nastavitve/telefonija -> Izberi svojo številko -> nastavitev APN točk -> Internet + MMS in si jih pošlji na novo.
Slika

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 84
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 28. Nov 2018 ob 11:12

Isto imam problem pri starših (huawei p8 lite). Večino časa sploh ne dela. Ko stisneš prenos slike, takoj hitrost interneta pade na 0.

Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: MMS (Nastavitve podatkovnih in MMS parametrov)

Odgovor Napisal/-a atepej » 28. Nov 2018 ob 11:33

Ledenko probaj kar sem napisal zgoraj - če ne pa probaj tako, da spremeniš apn v internet.t-2.net
Slika

Odgovori