Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Maj 2018 ob 14:00

Pa sej nimajo denarja, veš koliko oddajnikov bi mogli še postavit da bi se znebili roaminga ? Je ceneje gostovat pa ne rabiš ne zakupa frekvenc, ne opreme, ne dodatnih ljudi za vzdrževanje...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a zizitop » 27. Maj 2018 ob 14:19

Seveda mi je to vse jasno. Odvisno seveda tudi od števila naročnikov. Pač, nekje je točka preloma, katere jaz ne vem, verjamem pa, da vedo oni.

Bolj kot to me zanima, če lahko pridobijo frekvence, če se izkaže, da bi se splačalo.

svetidej
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Jul 2013 ob 14:09
T-2: Še nimam

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a svetidej » 9. Jun 2018 ob 17:38

https://www.mobilna-telefonija.com/info ... vence.html

Vse frekvence 800 in 900 MHz so podeljene do leta 2029 oz. 2031.

V naslednjih 2 letih bo razpis za 5G na 700 MHz.

Na 2100 MHz potečejo leta 2021, tudi od T-2.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Jun 2018 ob 18:48

Aha, se pravi bo T2 čakal do 2021 pol pa lahko opremo od oddajnikov pelje samo še na smeti, ker podaljšat ne bi bilo smisla, opreme pa ti tudi na Balkanu nebi noben kupil.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Jul 2018 ob 01:38

Mi lahko kdo pove kako je to mogoče - oddaljenost 4349, signal pa poln.SlikaSlika

Poslano z mojega SM-G935F z uporabo Tapatalk
Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1140
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a strom » 26. Jul 2018 ob 20:58

Nova bazna postaja v NG


T-2 GO6312
UMTS 2100
približna lokacija (2000 m)
26.07.2018
hitrost do 0.38 Mbit/s
UMTS: 26.07.2018
3G: UMTS

Sumy
Model
Prispevkov: 238
Pridružen: 26. Sep 2007 ob 08:26
T-2: Že imam
Kraj: Postojna

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a Sumy » 27. Jul 2018 ob 08:27

A T-2 še postavlja bazne? 1 na leto al kaj..

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jul 2018 ob 09:09

Sam res.... rinejo z glavo skozi zid.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

strom
Legenda
Prispevkov: 1140
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a strom » 27. Jul 2018 ob 09:20

Moje mnenje je, da bi moral biti T-2 ali virtualni mobilni operater ali pa bi naredil ločeno podjetje za mobilno telefonijo in le tega prodal kakemu tujemu operaterju (saj ima 134 baznih postaj, ter zakupljene frekvence in bi tuji operater lahko nadaljeval z izgradnjo omrežja (ter tudi nadgradnja na LTE - ob zakupu novih frekvenc) in prodajal svoje storitve). Žal je T-2 finančno premalo "močan" igralec za take zadeve.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7067
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 27. Jul 2018 ob 10:18

Točno tako, Pa vseeno rinejo z glavo skozi zid in postavijo kakšno bazno na leto... čisto brez veze.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a kitl » 27. Jul 2018 ob 11:40

Zastonj jih dobijo.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3369
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Jul 2018 ob 12:09

Ni še vse izgubljeno.
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a RobertM » 27. Jul 2018 ob 23:01

strom napisal/-a:Nova bazna postaja v NG


T-2 GO6312
UMTS 2100
približna lokacija (2000 m)
26.07.2018
hitrost do 0.38 Mbit/s
UMTS: 26.07.2018
3G: UMTS
Kar točna lokacija na zemljevidu :)
Lokacija pa je bila dogovorjena že 3-4 leta nazaj ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Jul 2018 ob 15:58

Kaj v Luciji pri Portorožu še obstaja T-2 omrežje? Že nekaj dni opažam, da ga ni med razpoložljivimi omrežij na telefonu?
Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Seznam krajev z delujočimi UMTS baznimi postajami

Odgovor Napisal/-a oyoy » 28. Jul 2018 ob 17:31

danes, včeraj, vse dni ...

Slika

da nimaš v nastavitvah nastavljeno na lte only?
Slika
Slika

Odgovori