Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a riki » 11. Mar 2009 ob 14:13


matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a matjazc » 11. Mar 2009 ob 14:18

Kritika pač. Res, da takile članki odbijajo ljudi, da bi presedlali na T-2, vendar je kot piše v članku T-2 je še mlad mobilni operater, ki pa bo s časom postal velik tekmec ostalim ponudnikom.
Na T-2 pa upam, da se bodo bolj potrudili in uredili SMS-e in pogovore v tujini.
Kar se pa tiče pokritosti, bo pa to leto sigurno podvojena, vsaj tako vsi pričakujemo.

Lp

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a riki » 11. Mar 2009 ob 15:42

Ja jaz tudi upam da bojo uredili in porihtali te tezave

Uporabniški avatar
Capone
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 8. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Lj., Bežigrad

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a Capone » 12. Mar 2009 ob 02:50

Zdaj bo kmalu že leto odkar sem t-2 mobilec. Nekaj časa so me na podpori imeli poln kufr, ker sem vse napake prijavljal sproti.
Uff, saj nikomur ni bilo nič jasno. Ni MMS-a ni, roaminga (še vedno ga je potrebna ročna nastavitev, ipd.)
Čeprav sem kar odvisnik od mobilca in tudi "picajzlast" okoli teh stvari moram napisati, da grejo stvari iz tedna v teden na bolje.
Pogrešam še malce bolj usposobljeno on line podporo, ostale stvari se pač še delajo.
Bivstvo pri vsem skupaj je, da je moj račun za MT nižji za 30-40% in to predvsem zaradi sekundnega intervala. To je bil tudi edini razlog, da sem zamenjal operaterja.

Z veliko pripombami ampak vseeno zadovoljen
UMTS Slika VDSL oz. optiko Slika

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a riki » 12. Mar 2009 ob 10:19

Sej ko klices na mobitel,simobil, tusmobil ti ne obracunava sekundnega intervala :)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Mar 2009 ob 10:23

Ni res! :namrec: T-2 ima povsod na področju Slovenije sekundni interval.
Tudi klici iz Slovenije v tuja omrežja so obračunani po sekundnem intervalu. To velja za klice tako iz fiksnega kot mobilnega T-2 omrežja.

Edino klici v/iz mednarodni Roaming imajo minutnega.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a borut » 12. Mar 2009 ob 12:09

kokerkol obrneš, tale UMTS je mal mineštrast.. :nevem:
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Mar 2009 ob 12:14

Po mojem je pa bolj mineštrasto, če je 15-sekundni interval, ali pa če je prve tri minute minutni, naslednjih 5 minut pa sekundni. Pri T-2 so te stvari vedno enostavnejše, preglednejše in bolj ugodne za uporabnika. ;-)
Optika 100/10

Uporabniški avatar
srus
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 26. Feb 2009 ob 13:08
T-2: Že imam
Paket: vse

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a srus » 12. Mar 2009 ob 12:26

Zdravo!

Mislim, da na področju mobilne telefonije v SLO vlada kar krepka konkurenca (mnogo bolj kot npr. v bančništvu, energetiki, komunali) in si vsak lahko zelo enostavno izbere oz. zamenja operaterja ter izbere paket po svoji meri.

Sam mobilno telefonijo uporabljam dobrih deset let, začel sem pri Mobitelu, presedlal na Simobil, spet na Mobitel, sedaj pa na T-2. Pri meni je bil osnovni razlog za prehod k T-2 vključitev 50 MB podatkovnega prenosa v osnovno naročnino 4 EUR. Ostali operaterji bi za podobno storitev prenosa podatkov zaračunali bistveno več. Seveda sem se ob tej odločitvi zavedal dejstva o pokritosti T-2 omrežja.

Kar precej potujem po Evropi in z nobenim od ygoraj omenjenih operaterjev (niti z T-2 ne) nisem imel težav pri mednarodnem roamingu (osnovna telefonija, prenos podatkov pa je zaenkrat v mednarodnem roamingu tako bajeslovno drag, da ga ne uporabljam). Tipkanje SMS sovražim in jih ne uporabljam.

LP

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a mahi » 12. Mar 2009 ob 12:29

Sam bom prešel k T-2, ko bom lahko podatke prenašal povsod v SLO. Kolikor pa razumem, je to zaenkrat mogoče samo v njihovem omrežju in ne v Mobitelovem.
Slika

Uporabniški avatar
riki
Faca
Prispevkov: 188
Pridružen: 4. Dec 2008 ob 23:44
T-2: Že imam
Kraj: Limassol

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a riki » 12. Mar 2009 ob 13:41

Navadni Nimda napisal/-a:Ni res! :namrec: T-2 ima povsod na področju Slovenije sekundni interval.
Tudi klici iz Slovenije v tuja omrežja so obračunani po sekundnem intervalu. To velja za klice tako iz fiksnega kot mobilnega T-2 omrežja.

Edino klici v/iz mednarodni Roaming imajo minutnega.

Kako pa to da roaming ima minutni interval , ceprav je v nemciji in avstriji recimo obracunska enota 1 sekunda ?

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 12. Mar 2009 ob 13:44

Nima veze z Nemčijo in Avstrijo in Slovenijo (kjer je v uporabi sekundni interval), gre za ROAMING, ki se obračunava v prostoru med državami. To tudi eksplicitno piše v T-2 ceniku za roaming. To je pri T-2 edina izjema, sicer je povsod in v vseh primerih SEKUNDNI obračunski interval. Samo na T-2! :)
Optika 100/10

ip3
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 00:46
T-2: Že imam
Paket: UMTS

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a ip3 » 12. Mar 2009 ob 14:58

Roaming je vezan na mednarodne dogovore; in če je pri vseh operaterjih praksa minutni interval, nihče noče izgubiti zaslužka. Če letos uspe drugi poseg Evropske komisije z zmanjšanjem cen sms sporočil v roamingu in naložitvijo obveznega sekundnega intervala tudi v roamingu, bo za potrošnike, ki potujejo, vsaj v Evropi življenje še nekoliko cenejše, kar se telefona tiče.

Sicer pa, tisti "zanimiv" članek je nastal zaradi določenih sitnežev na tem forumu, ki bi radi več in boljše in to takoj, ki kritizirajo, vendar se iz omrežja ne bi odjavili. Pisatelj z interesom pa to uporabi kot hvaležno temo, iztrgano iz konteksta, da v slabo luč postavi uslugo celotnega sistema...

Vsemu dobremu, predvsem ugodnim cenam, manjkajo samo še sporočila iz Slovenije v T2, kadar je v tujini in iz T2 v tujini v Slovenijo; v vseh drugih variantah tudi sms sporočila že delujejo.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a RobertM » 12. Mar 2009 ob 22:40

enaa napisal/-a:Poleg težav s komunikacijo s tujino, so mnogi uporabniki T-2 mobilne telefonije prikrajšani tudi za pošiljanje in prejemanje MMS sporočil ter podatkovni prenos. Ti storitvi sta namreč po podatkih na uradni strani T-2 omogočeni le v Ljubljani, Kranju, Kopru, Novem mestu, Celju, Mariboru in Šenčurju ter trenutno pokrivata skupno okoli 30 odstotkov prebivalstva Slovenije.
Tudi "malo" stare podatke imajo :roll:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

ip3
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 00:46
T-2: Že imam
Paket: UMTS

Re: Zanimiv clanek glede T-2 mobilnega omrezja

Odgovor Napisal/-a ip3 » 12. Mar 2009 ob 23:55

Kdo pa je te "malo" stare podatke pustil na uradni strani T2? - prim. http://www.t-2.net/?ctxID=002965&funcID=1

Odgovori