Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a starfotr » 18. jan 2019 ob 15:44

Paketi so manj kot 10 eur pri konkurenci, kdo ima toliko živcev, da jih izgublja s tem nacionalnim roamingom?
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 495
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 19. jan 2019 ob 17:46

Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a madpanter » 21. jan 2019 ob 14:15

starfotr Napisal/-a:Paketi so manj kot 10 eur pri konkurenci, kdo ima toliko živcev, da jih izgublja s tem nacionalnim roamingom?


Da čujem kdo ima to ter da ima neomejene sms, mms, klice v vsa slo omrežja pa vsaj 10gb prenosa in da se da sklenit naročnino (hočem položnico domov in ne neka filanja računa ala HOT)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS
Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
 
Prispevkov: 3076
Pridružen: 5. apr 2006 ob 10:02
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 21. jan 2019 ob 14:53

Sej tudi T-2 nima takega paketa.

Če pa smo že pri tem, dajmo biti realni. T-2 ima cenovno zelo ugodne pakete, vendar smo zaradi tega tudi uporabniki malo prikrajšani, kar se recimo pri drugih operaterjih in ponudnikih že nekaj let zdi samoumevno kot npr:
- Težave pri prenosu podatkov pri preklapljanju iz T-2 v Telekom in nazaj. Potreben obvezen reset telefona
- Odsotnost LTE v T-2 omrežju kar je posebej opazno na področju z obemi signali. Rešitev je ročni preklop na Telekomovo omrežje, kar pa je npr. zame zelo moteče.
- Odsotnost LTE v tujini (čeprav zgleda, da se bo to le počasi rešilo). Si lahko zamislite, ko se nahajate na področju samo s E in LTE signalom, saj v tujini ponekod se lahko zgodi, da nimajo na določenih oddajnikih več 3G. Meni se je to zgodilo v Italiji, s tem da je kolega pri Telemachu normalno uporabljal 4G, jaz pa sem imel le E, tako da ni preostalo drugega, kot da kolega vključi hotSpot in mi da nekaj svoje hitrosti :)

Glede na to, da Telekom počasi že uvaja VoLTE, A1 mu bo verjetno tudi kmalu sledil sklepam, da pri T-2 te storitve ne bo še vsaj nekaj let.

Torej, T-2 je cenovno zelo ugoden in idealen za uporabnike, ki uporabljajo samo govorne storitve za vse ostalo pa žal še šepa za konkurenco. In cena je tudi temu primerna. Ali pa tudi ne.....
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Ledenko » 21. jan 2019 ob 19:20

madpanter, najboljši približek je drzni bob za 9,99€. Je res, da ima "omejitev" pri klicih in sms-ih (vsakega po 3000, kar je vseeno ogromno), ima pa pri internetu 20gb.
Ledenko
Znanec
 
Prispevkov: 65
Pridružen: 28. nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 21. jan 2019 ob 20:57

Identičen brezčasnenu maxi. No maxi je malenkost bolj ugoden, saj ne plačuješ MMSjev
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 22. jan 2019 ob 09:19

mahi Napisal/-a:- Težave pri prenosu podatkov pri preklapljanju iz T-2 v Telekom in nazaj. Potreben obvezen reset telefona

Tele težave pa jst na T2 Maxi nisem imel, mama še vedno uporablja T2 mobilno in ima avtomatično preklapljanje (doma ni T2 signala, zato je vedno na Telekomu, v službi (Lj) pa ima T2 3G). Nikoli ni potrebn ponovno zagon telefona.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a peroa » 22. jan 2019 ob 09:23

Teh težav pri prehodih med mobilnimi omrežji nimam, so pa problemi (včasih) pri prehodu med WIFI in mobilnem omrežjem.
Takrat je potrebno vklopit in izklopit flight mode, potem mobilni podatki spet delujejo.

Ta težava se mi je dogajala tako na droidu, windows phone in zdaj na ios.
Zadnjič spremenil peroa, dne 22. jan 2019 ob 09:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Everybody lies!
Uporabniški avatar
peroa
Model
 
Prispevkov: 340
Pridružen: 12. okt 2007 ob 09:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 22. jan 2019 ob 09:31

Mogoče sem narobe napisal. Če sem res pozoren se to mogoče res dogaja pri prehodu iz WiFi - mobilno.
Kaj rešil si tako, da si vključil in izključil letalski način?
Bom poizkusil čeprav opažam, da se zadnje čase (tedne) mi to ni dogajalo.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a peroa » 22. jan 2019 ob 09:33

Ja, flight mode ON, da izgubi omrežje za ene 10 sek, potem pa spet OFF, da se ponovno prijavi v mobilno omrežje.
Slika

Everybody lies!
Uporabniški avatar
peroa
Model
 
Prispevkov: 340
Pridružen: 12. okt 2007 ob 09:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 22. jan 2019 ob 09:39

Hvala, bom probal, ko se to spet zgodi.
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 22. jan 2019 ob 10:29

Zanimivo, sem imel vedno vklopljen wifi in se avtomatično povezal v službi in doma. Pa nikoli nisem rabil ponovno zaganjat. Mama ima iPhone, ko pride domov ali v službo, se avtomatično poveže na wifi pa ni teh težav.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a peroa » 22. jan 2019 ob 10:32

Saj se to ne pojavlja vsak dan, enkrat na teden/14dni pa.
Slika

Everybody lies!
Uporabniški avatar
peroa
Model
 
Prispevkov: 340
Pridružen: 12. okt 2007 ob 09:22
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a Veron » 22. jan 2019 ob 10:37

Jst sm imel T-2 mobilno cca pol leta, se mi ni zgodilo to nikoli. Mama ima sedaj T-2 mobilno cca leto in pol in tudi ni rekla, da bi imela kako tako težavo.
Veron
Nadebudnež
 
Prispevkov: 457
Pridružen: 17. apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

OdgovorNapisal/-a mahi » 22. jan 2019 ob 10:39

Kot je napisal predhodnik. Ni pravila. Meni se ta težava že kar nekaj časa ni pojavila.
Berem da si imel mobilno pri T-2. Zakaj si jo zapustil? S čim nisi bil zadovoljen?
Slika
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
 
Prispevkov: 1047
Pridružen: 14. feb 2007 ob 11:38
Kraj: Portorož
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Mobilna telefonija

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 7 gostov