Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Veron » 22. Jan 2019 ob 10:56

Ni mi bilo všeč:
- pomanjkanje LTE v tujini in na smučiščih dostikrat ni na voljo 3G, tako da sem bil na E (roaming 1 - dostikrat v Italiji ostal brez signala, roaming auto pa rabi včasih kar nekaj časa, da preklopi)
- preklop T-2 3G -> Telekom med pogovorom je prekinilo klic oz. je tako dolgo vztrajal pri T-2 3G, da je klic (zvok) prekinjal
- odmev v klicih na Telekom omrežju (sicer zelo tih, ampak slišen)

Sicer najbol pa me je motilo to, da nacionalni roaming v Telekomu (Android) zahteva vklop Roaming podatkov/mms itd. Se mi je zgodilo, da sem bil v Švici in seveda pozabil to izklopit :)
Telefon meni predstavlja neko nujno zlo, mi je skoraj vseeno za kvaliteto klicev itd (hitrost interneta mi je dost tolko da se da brskat občasno), ampak pomembno mi je, da me to nujno zlo stane čim manj in da imam čim manj dela s tem.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 22. Jan 2019 ob 11:06

Glede prvega se strinjam. Tudi sam sem v Italiji doživel, da je bil na voljo samo E in LTE. Čeprav pa brez signala nisem ostajal. Ni mi pa jasno zakaj je do tega prihajalo, saj konec koncev T-2 nima nič s tem, ko si v drugem omrežju. Pa tudi Roaming ni neka eksotična novost temveč obstaja že od vedno....
Kako preklop T-2 Telekom deluje ne vem, sem pa že opazil da na začetku klica sem bil na T-2, ob koncu klica pa na Telekomovem omrežju kar pomeni da se je med pogovorom preklopilo. A je to mogoče?

Glede nacionalnega R in vklop podatkov pa me to niti ne moti, saj imam sedaj skozi vključene podatke zaradi direktive EU. Bilo bi pa dobro, da bi na Horizontu naredili opcijo, kjer bi se podatki izključili, ko se telefon prijavi v ne EU omrežje.

Občutek imam, da se je kar veliko stvari v zadnjem času s tujino uredilo, saj do sedaj ne v Italiji, Hrvaški, Avstriji in Nemčiji nisem imel težav. Edino kot pravim, uredijo naj LTE. Po pričevanju obljubljajo, da bodo do poletja uredili v vseh EU državah pri vsaj 1 operaterju. Na Hrvaškem naj bi ga imeli že pri vseh. Po počakajmo....
Slika

Veron
Nadebudnež
Prispevkov: 489
Pridružen: 17. Apr 2006 ob 13:40
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum VDSL

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Veron » 22. Jan 2019 ob 11:12

Je že nekaj časa, od kar nimam več T-2, tako da nevem kaj se je spreminjalo/popravljalo :)

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 22. Jan 2019 ob 11:15

Kakorkoli obrneš je T-2 še zmeraj price/performance king z oranžnim diamantom.

Tudi če so kakšne težavice tu in tam.

Sem že neštetokrat šel računat pakete pri ostalih operaterjih in sem še zmeraj tukaj.
Slika

Everybody lies!

Nov
Znanec
Prispevkov: 84
Pridružen: 18. Jul 2012 ob 09:30
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Nov » 22. Jan 2019 ob 12:02

Meni je bolj pomembno ali vse to kar je v Oranžnem paketu tudi potrebujem.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Jan 2019 ob 14:40

mahi napisal/-a:Sej tudi T-2 nima takega paketa.
Vem da nima ampak je bila to replika na post nad mano ;-) Dejansko je tko t-2 bi največjo zmago naredil če ugasne oddajnike, gostuje izključno ali pri a1 ali telekom, in se z njimi zdila za pogodbe o gostovanju v tujini. Potem bi pa delalo vse več ali manj b.p. pomoje
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 22. Jan 2019 ob 14:54

Se popolnoma strinjam, ker vzdrževanje lastne opreme stane.
Kako pa T-2 plačuje Telekomu pa nimam pojma. Ali po prometu ali nek pavšal.
kaj pa uporabnikom npr. HOT piše na zaslonu? Hot ali A1?
Slika

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 22. Jan 2019 ob 15:01

HOT
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Jan 2019 ob 15:15

pomoje da HOT, ker načeloma imajo MVNO. Bojo pa uni ki ga imajo to povedal, oziroma mene zanima ali imajo roaming to :hmm: ali moraš pol vklopit mobilne podatke v gostovanju ipd...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 343
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 22. Jan 2019 ob 15:18

Ni roaming, HOT se uporabniku predstavi kot samostojen operater, tudi APN nastavitve ima svoje.
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 22. Jan 2019 ob 15:22

Torej enako kot BOB. T-2 bi moral tudi v tej smeri razmišljati.
Slika

Ledenko
Znanec
Prispevkov: 84
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 23. Jan 2019 ob 21:58

Bi bil že res čas, da T-2 ukine to "dvojno" omrežje, ker tud sam zaradi težav, ki jih imajo starši, počas zgubljam potrpljenje. Sem jim sedaj (ko se je menjal tudi telefon) iz samodejne izbire omrežja nastavil na Telekom 4G, pa bomo videli, če bo kaj bolje......

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7063
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Jan 2019 ob 22:00

Počak ko bodo šli starši čez mejo pa ne bodo znali v nastavitvah telefona nazaj prestaviti na "samodejno" .... sploh če so starejši.
Ampak na T2 to NE razumejo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3136
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 23. Jan 2019 ob 22:07

@twelve: ko si že daleč čez mejo ti tudi če znaš preklopit nič ne pomaga. Men se enkrat cel dopust ni hotu priklopit na hrvaškega operaterja ker se očitno sim kartica nezna odjavit iz telekoma če imaš na ročno naštimano omrežje. Tko da usmilte se ljudi pa ugasnt oddajnike.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1093
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 23. Jan 2019 ob 23:08

Kako se mora odjaviti. A se ne preklopi na prvo dovoljeno omrežje, ki ga zazna?
Slika

Odgovori