Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Ledenko
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 28. Nov 2011 ob 13:11
T-2: Še nimam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Ledenko » 23. Jan 2019 ob 23:38

Ma tujina me najmanj skrbi (najmanjši problem jim 1-2x letno nastavit na samodejno), bolj me skrbi, če bo ročna nastavitev dovolj dobra (da ne bom vsak dan poslušal o nedosegljivosti).

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 24. Jan 2019 ob 11:28

Živimo na področju z obemi sigali (T2 in TS) in telefon se neštetokrat dnevno preklaplja iz enega signala na drugi, vendar se še nikoli nam ni zgodilo, da bi bili nedosegljivi.
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 24. Jan 2019 ob 12:45

mahi napisal/-a:Kako se mora odjaviti. A se ne preklopi na prvo dovoljeno omrežje, ki ga zazna?
No evo ti razložim kako je bilo. Odpravim se v soboto iz Ljubljane na morje na Pag, imel naštimano ročno iskanje omrežja in na Telekom, se peljem čez mejo in pač prispem na Pag in telefon 7 dni javljal napake, da se ne more prijavit v nobeno omrežje (probal ročno in avtomatsko, roaming 1 in 2 nič pomagalo, prižigal ugašal telefon za 24 ur). Ne me spraševat kaj je javljal ker sem pozabil (bilo cca 3 leta nazaj). Se po 7 dneh peljem nazaj v Slovenijo in na obrežju se avtomatsko telefon priklopi na Telekom signal :hmm:. Par mesecev za tem spet neki potujem službeno po Hrvaški imel na avtomatsko iskanje na telefonu in je roaming deloval b.p. delalo vsa omrežja (HT HR, A1 HR, Tele2), čez 14 dni sem potem spet šel neki na Hrvaško v Zagreb in sem spet imel na ročno iskanje in Telekom in potem se spet ni hotel prijavit na Hrvaške operaterje ne avtomatsko ne ročno.

Mogoče je to popravljeno že mogoče ni nisem sprobal že nekaj časa, ker ne potujem več službeno iz države.

Nažalost je tako da zaradi omejitev domačega omrežja si prisiljen imet ročno izbiro na Telekom in očitno potem to potegne določene stvari za sabo, ki so leta 2019 samoumevne, da delujejo brez razmišljanja. :grrpc:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Jan 2019 ob 12:59

Če postaviš tehtnico: na eno stran "težave" pri naročnikih med preklapljanjem v gostovanju in na drugo stran lastni oddajniki 3g ki jih ima T2

Očitno prevaga druga stran, saj ima T2 več koristi od tega.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 24. Jan 2019 ob 13:26

madpanter napisal/-a:
mahi napisal/-a:Kako se mora odjaviti. A se ne preklopi na prvo dovoljeno omrežje, ki ga zazna?
No evo ti razložim kako je bilo. Odpravim se v soboto iz Ljubljane na morje na Pag, imel naštimano ročno iskanje omrežja in na Telekom, se peljem čez mejo in pač prispem na Pag in telefon 7 dni javljal napake, da se ne more prijavit v nobeno omrežje (probal ročno in avtomatsko, roaming 1 in 2 nič pomagalo, prižigal ugašal telefon za 24 ur). Ne me spraševat kaj je javljal ker sem pozabil (bilo cca 3 leta nazaj). Se po 7 dneh peljem nazaj v Slovenijo in na obrežju se avtomatsko telefon priklopi na Telekom signal :hmm:. Par mesecev za tem spet neki potujem službeno po Hrvaški imel na avtomatsko iskanje na telefonu in je roaming deloval b.p. delalo vsa omrežja (HT HR, A1 HR, Tele2), čez 14 dni sem potem spet šel neki na Hrvaško v Zagreb in sem spet imel na ročno iskanje in Telekom in potem se spet ni hotel prijavit na Hrvaške operaterje ne avtomatsko ne ročno.

Mogoče je to popravljeno že mogoče ni nisem sprobal že nekaj časa, ker ne potujem več službeno iz države.

Nažalost je tako da zaradi omejitev domačega omrežja si prisiljen imet ročno izbiro na Telekom in očitno potem to potegne določene stvari za sabo, ki so leta 2019 samoumevne, da delujejo brez razmišljanja. :grrpc:
Tvoj post mi je dal misliti. Bom enkrat prav namenoma probal ročno nastaviti Telekom in se zapeljat čez mejo. Potem pa čez mejo prestaviti na samodejno da vidim kaj bo.
Se mi pa poraja vprašanje, ali bi lahko imel težave čez nekaj mesecev, ker potujem z letalom in sicer.
Doma imam nastavljeno na samodejno iskanje. Telefon ugasnem in grem na letalo. Prispem na Kanarske in telefon spet prižgem. Ali se bo povezal na špansko omrežje ali bo imel težave?
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 24. Jan 2019 ob 13:58

Pojma nimam dejstvo je pa da nisem čist zihr kako reproducirat problem oziroma če je sploh še prisoten ampak bile pa so take težave. Pač kot da se telefon ni znal odjavit ven iz omrežja in prijavit v novo omrežje.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

bobnar.joza
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 23. Maj 2017 ob 13:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bobnar.joza » 24. Jan 2019 ob 15:22

Samodejno iskanje vtujini.Bil na Hrvaškem,Srbiji,Bolgariji,vse bp.V Sloveniji ročno na telekom.Pol minute dela.

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 24. Jan 2019 ob 16:58

Res je pol minute če se spomniš. Če nebi bilo dvojnega omrežja sploh nebi rabu razmišljat ane.

Poslano z mojega A0001 z uporabo Tapatalk
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

maksipes
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 8. Jan 2015 ob 21:32
T-2: Že imam
Paket: 300/50

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a maksipes » 25. Jan 2019 ob 13:08

V začetku decembra sem bil 14 dni službeno v Italiji. Ročno sem imel nastavljeno omrežje na I TIM in 13 dni je delovalo...
14 dan, od 8.05 naprej, pa mrk. Kot da so me izklopili iz omrežja... nič več ni delovalo.
Po mailu sem pisal o težavi, odgovor je bil res ekspresen z navodili, kako vklopiti gostovanje...
Takoj ko sem prestopil mejo, je v Telekomovem omrežju začelo vse normalno delovati.
Spet sem jim pisal v stilu, kako sem bil negativno presenečen o kvazi delovanju mobilne telefonije, kako so imeli vsi okoli mene LTE omrežje, jaz pa T2 blokado.
In odgovor: Smo imeli tehnične težave.

Še danes sem slabe volje... in po moje bom do takrat, ko bom pač zamenjal operaterja.


Sent from my iPhone using Tapatalk

fejker
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 23. Jun 2009 ob 14:00
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100
Kraj: Žeje pri Komendi

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a fejker » 28. Jan 2019 ob 00:56

Jaz imam pa neprestano težave ob prestopih meje, ko mora telefon preklopit na Roaming. Na telefonu je nastavljeno, da sam preklaplja avtomatsko med omrežji.
Dogaja se več različnih stvari:
- Avstrija/Italija ... pridem čez mejo, T-2 ali Telekom (gostovanje) signal mrkne in ni variante, da dobim omrežje. Ne deluje avtomatska izbira, ne deluje ročna izbira za nobeno omrežje.
- Drug scenarij je enak kot zgoraj, le da dobim Roaming signal za klice, vendar podatkovni prenos ne deluje.
- Tretji scenarij vključuje še nadaljni prestop meje iz recimo Avstrije v Nemčijo ali iz Italije v Avstrijo, oziroma obratno, kjer skozi prehodno državo ni variante, da dobim omrežje, ko pa prestopim v naslednjo državo, se takoj poveže s prenosom podatkov vred.

Imel sem tudi primer, ko smo šli za več dni smučat v Italijo, peljali smo se is Slovenije skozi Avstrijo, kjer ni bilo povezave v omrežje, potem smo prišli v Italijo, sem dobil omrežje s podatkovnim prenosom. Vse je delovalo OK prvi dan, drugi dan pa mrk brez omrežja ... naslednji dan pa spet vse normalno s podatkovnim gostovanjem in vse. Vmes nastavitev nisem spreminjal, telefona nisem še enkrat zaganjal, omrežja sem videl, ampak se na njih nisem mogel povezat. Kolegica (isto na T-2) je imela enako izkušnjo z mrkom ob istem času.

Izjemno moteča zadeva, tako zelo, da razmišljam o menjavi ponudnika za mobilno telefonijo. Imam pa T-2 SIM-ko vključeno v paketu, tako da nek udarec za T-2 to ravno ne bo.
Bi bilo pa fer, da zadeve delujejo "tako kot morajo".

PS: Če sem prav razumel, naj bi v T-2 aplikaciji pod Roaming pustil Avtomatsko? (Nokia 8 z naloženim Android 9) Danes v Italiji sem probaval Roaming 1, Roaming 2 in Avtomatsko, pa ni nič delovalo ... samo za klice, pa še tisto nisem 100%, če je delovalo, ker nisem imel nobenih klicev, potreboval pa sem podatkovni prenos, ki ga ni bilo, pa da se j...

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Jan 2019 ob 08:23

Moje mnenje pa je, da por ROaming pustiš na ročno Roaming 1. Tako ali tako naj bi R1 povsod v EU deloval. Če pa že prideš v neko eksotično državo, kjer T2 nima pogodb pa preklopiš rono na R2. Sam imam na R1 in nikoli imel kakršnihkoli težav pri preklopih v različnih omrežjih EU. Prav tako ostali v družini nismo še imeli takih težav. Imam pa Galaxy A5
Slika

strom
Legenda
Prispevkov: 1139
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a strom » 28. Jan 2019 ob 16:31

Od danes LTE gostovanje tudi na Madžarskem v omrežju Telenor HU.

http://www.blog.uporabnastran.si/2019/0 ... adzarskem/

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 28. Jan 2019 ob 16:58

Bo treba kar obdelati 5 držav na mesec, da jim bo zastavljen cilj uspel.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jan 2019 ob 17:46

T-2 do poletja 2019 z vsaj enim LTE roaming mobilnim operaterjem v vsaki državi EU, od danes je LTE gostovanje na voljo tudi na Madžarskem

Več na: http://www.blog.uporabnastran.si/2019/0 ... z5duxrzUbO
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 19. Feb 2019 ob 08:52

Kako vam kaj LTE deluje na Hrvaškem?

Letos poleti sem bil par dni v Puli in LTE na HT ni presegal 1Mbps. Ostali operaterji niso ponujali še LTE, tako da sem potem koristil 3G na A1 (takratni VIP), kjer je prav tako hitrost bila porazna. Zadevo sem pač povezoval s tem, da je na določenem delu veliko turistov in to posledično zmanjšuje hitrost.

Včeraj sem se spet mudil v Istri in telefon se mi je samodejno povezal na LTE TELE2, kjer pa hitrost ni presegala 1 Mbps. Z ostalimi operaterji nisem poizkušal.

Kakšne imate kaj drugi uporabniki na Hrvaškem? Pred vzpostavitvijo LTE mi je na Hrvaškem 3G normalno deloval (caa 5-10 Mbps).
Slika

Odgovori