Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6969
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Feb 2019 ob 13:01

Kolega ima vikend na hrvaški obali, (sicer ne vem kje točno) ampak on vzame naročnino pri enem od njihovem operaterju (samo podatkovno) za nekaj mesecev na leto, brez vezave in deluje super, tako pravi.
Položnico dobiva domov ali preko emaila, in plačuje preko elektronske banke.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

strom
Legenda
Prispevkov: 1139
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a strom » 25. Feb 2019 ob 17:59


Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 25. Feb 2019 ob 18:08

Super, samo kdo pa ga bo koristil v Moldaviji, pri teh cenah prenosa podatkov izven EU :)
Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 22. Mar 2019 ob 13:07

Nekaj vprašanj:
- a za v Slovenijo mora biti nastavitev obvezno na "Roaming 1" ?
- a nastavitev "Samodejni preklop" deluje? Da ni treba vsakič ročno preklapljat?

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 22. Mar 2019 ob 13:31

kolikor jaz opažam, povsod v EU deluje na R1. Mogoče edino v kakšnih eksotičnih državah potrebuješ R2.
Imaš pa na tem naslovu vidno kako naj bi bilo kje

http://roaming.t-2.net/cenik.html?_ga=2 ... 1508937902
Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 493
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 22. Mar 2019 ob 13:53

Ja, ta link sem gledal. Za Slovenijo nič ne piše.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 22. Mar 2019 ob 14:00

Samo R1 deluje v SLO. Drugače pa imam ročno nastavljeno na R1, ker samodejno so bile težave pri prehodu čez mejo.
Slika

sakrabolt
Znanec
Prispevkov: 79
Pridružen: 18. Sep 2011 ob 20:41
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a sakrabolt » 9. Apr 2019 ob 16:51

Eno vprašanje. Paket Oranžni Maksi, v EU pogovori ter SMS zastonj (plačaš kot pri nas). Imam prav?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 9. Apr 2019 ob 21:53

mahi napisal/-a:Samo R1 deluje v SLO. Drugače pa imam ročno nastavljeno na R1, ker samodejno so bile težave pri prehodu čez mejo.
Se podpišem pod to :pivo:

Prebeznik
Faca
Prispevkov: 126
Pridružen: 23. Feb 2009 ob 18:09
T-2: Že imam
Paket: Oranžni d. FTTH-BRO
Kraj: Zgornja Besnica

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Prebeznik » 25. Apr 2019 ob 12:23

V katerem italijanskem omrežju je omogočeno LTE gostovanje?
Hvala :rtmT2:

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1064
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 25. Apr 2019 ob 19:07

A je to kaj novega?
Slika

skylon
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 18. Apr 2006 ob 22:47
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a skylon » 26. Apr 2019 ob 12:51

mahi napisal/-a:Samo R1 deluje v SLO. Drugače pa imam ročno nastavljeno na R1, ker samodejno so bile težave pri prehodu čez mejo.
Drugi so pisali, da imajo težave pri ročnem. Kako torej mora biti nastavljeno: na samodejno ali ročno?

Imamo prvo številko pri mobilnem T2. V Sloveniji imamo trenutno nastavljeno ročno izbiro na Telekom omrežje.

Če pustim tako ali bo ob prehodu na Hrvaško telefon deloval?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 153
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 26. Apr 2019 ob 15:24

Nope, <sarcasm>to je lepota T-2 mobilne...</sarcasm> Vedno rabiš v tujini spreminjat na "samodejno iskanje" (in upaš, da je tvoj dan in da bo zadeva delovala, tako kot mora...), ko prideš nazaj v SLO pa ponovno preklopiš na ročno izbiro MOBITEL oz. TS. "Roaming 1", "Roaming 2" in "samodejna izbira" pa so možnosti v aplikaciji SIM toolkit (vsaj pri android-u)...osebno mi je tu "samodejna izbira" v tujini povzročala težave, odkar pa sem izbral "Roaming 1" pa deluje BP. YMMV

skylon
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 18. Apr 2006 ob 22:47
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a skylon » 28. Apr 2019 ob 18:52

Torej moram že v Sloveniji dati na samodejno iskanje in bo v tujini delovalo?

Če pa pozabim (imam na ročno), pa potem v tujini spremenim na samodejno: bo tudi delovalo?

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3103
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Apr 2019 ob 19:13

Ni nujno da bo delovalo. Smo že bli 1 tedn brez signala 2 leti nazaj ko smo pozabil na dveh telefonih dat na samodejno. 1 mesec nazaj je delalo b.p. pac odvisno kateri dnevi v mesecu so :D
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Odgovori