Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1108
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 14. Maj 2019 ob 07:23

http://www.blog.uporabnastran.si/2019/0 ... adzarskem/

Ali mogoče obstaja kakšen seznam, kje vse je to že mogoče?
In kako je s povezovanjem? Se telefon samodejno poveže na tistega operaterja, ki podpira 4G ali moramo to ročno iskati in nastavljati?
Slika

skylon
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 18. Apr 2006 ob 22:47
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a skylon » 14. Jun 2019 ob 08:18

madpanter napisal/-a:Ni nujno da bo delovalo. Smo že bli 1 tedn brez signala 2 leti nazaj ko smo pozabil na dveh telefonih dat na samodejno. 1 mesec nazaj je delalo b.p. pac odvisno kateri dnevi v mesecu so :D
Tole je res zanimivo... Po zadnjih spremembah mobilnih paketov smo eno številko prenesli k T-2, ker nam je novi paket ustrezal.

Zaradi slabe pokritosti T-2 imamo ročno vklopljeno gostovanje v Telekomovem omrežju.

Ko smo prvič šli na Hrvaško, sem se spomnil in spremenil na samodejno izbiro in vse je delovalo brez težav.
Drugič pa sem pozabil in seveda ni delovalo (do bosanske meje). Tam pa se je najprej priključil na hrvaško omrežje in nato še na bosansko!?

Ve kdo v čem je sploh problem in zakaj se ne da odpravit ta problem s samodejno/ročno izbiro?

kReX
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a kReX » 16. Jun 2019 ob 12:45

mahi napisal/-a:http://www.blog.uporabnastran.si/2019/0 ... adzarskem/

Ali mogoče obstaja kakšen seznam, kje vse je to že mogoče?
In kako je s povezovanjem? Se telefon samodejno poveže na tistega operaterja, ki podpira 4G ali moramo to ročno iskati in nastavljati?
Seznam je na: https://www.t-2.net/mobilno-gostovanje :)

zajc
Znanec
Prispevkov: 79
Pridružen: 25. Sep 2009 ob 14:26
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a zajc » 3. Okt 2019 ob 19:01

Od kdaj ni več možno preko Horizonta povsem blokirati podatkovni promet v tujini? Kako lahko to blokiraš?

EDIT: sem našel. Na 1111 je treba poslati BLOKADA PODATKOV TUJINA.
Slika

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 345
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 15. Okt 2019 ob 04:01

T-2 in njegov roaming, za popizdit....
V Evropi sicer nisem se imel tezav, normalno sam preklopi na tuje omrezje.

Trenutno sem na Japonskem in ni šans, da se telefon poveže v omrežje, ravno tako ne nekaj dni prej v Pekingu.

Pa sem sel cez vse mozne guide, resetiral network settings, itd.

Telefona sta pa iPhone7 in SE.

Ista storija lani v Avstraliji...
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7097
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Okt 2019 ob 12:00

Človek božji če to delaš službeno bi si lahko privoščil naročnino od Telekoma ali A1 tam sigurno nebi imel teh težav.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3157
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 15. Okt 2019 ob 12:04

Caplarija (od T-2 da nebo pomote...)
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 175
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 15. Okt 2019 ob 13:34

Poskušaj s preklopom na "Roaming 2" v Sim Toolkit-u

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 345
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 15. Okt 2019 ob 14:45

MrTwelveTrees napisal/-a:
15. Okt 2019 ob 12:00
Človek božji če to delaš službeno bi si lahko privoščil naročnino od Telekoma ali A1 tam sigurno nebi imel teh težav.
To je lagano turistično. Če bi to rabil službeno, me t-2 ne bi več videl.
Zadnjič spremenil peroa, dne 15. Okt 2019 ob 14:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
peroa
Model
Prispevkov: 345
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 15. Okt 2019 ob 14:46

hiberleaf napisal/-a:
15. Okt 2019 ob 13:34
Poskušaj s preklopom na "Roaming 2" v Sim Toolkit-u
Sem, pa ne dela, vrže takoj nazaj na Roaming 1.
Slika

Everybody lies!

bodzy
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 1. Okt 2019 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bodzy » 16. Okt 2019 ob 09:23

S koncem leta naj ne bi bilo več roaminga pri T2 ampak samo in vedno v telekom znotraj slo. Bomo videli če je to samo govorica ali pa dejansko bo tako.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1108
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 16. Okt 2019 ob 09:57

Ah ne vem. Pomoje so bolj govorice, saj pred poletjem smo brali da bo do konca poletja T-2 uvedel LTE.
Slika

bodzy
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 1. Okt 2019 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bodzy » 16. Okt 2019 ob 14:35

nekaj v eno stran bo potrebno naredit če bodo želeli biti konkurenčni na mobilni telefoniji, samo nizka cena ni dovolj vsi imamo radi da zadeva nemoteno deluje ko greš v tujino ali v bolj zakotnih krajih, kdor se malo spozna na mobilni telefon si ze uredi 50% pa ne zna in jih to zivcira ter gredo raje drugemu operaterju.

bodzy
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 1. Okt 2019 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bodzy » 16. Okt 2019 ob 14:36

to menjevanje simk in nadgrajevanje vsake 3 mesece pa tudi nič ne uredi samo za malo zamakne problem.

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1108
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 16. Okt 2019 ob 14:41

bodzy napisal/-a:
16. Okt 2019 ob 14:35
nekaj v eno stran bo potrebno naredit če bodo želeli biti konkurenčni na mobilni telefoniji, samo nizka cena ni dovolj vsi imamo radi da zadeva nemoteno deluje ko greš v tujino ali v bolj zakotnih krajih, kdor se malo spozna na mobilni telefon si ze uredi 50% pa ne zna in jih to zivcira ter gredo raje drugemu operaterju.
Točno tako. Konec koncev pa cena ni nič nižja kot npr. pri Bobu, hotu ipd.....
Slika

Odgovori