Roaming

Vse o T-2 mobilni telefoniji
Odgovori
bodzy
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 1. Okt 2019 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: T4 optika

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bodzy » 20. Nov 2019 ob 15:36

Ste že menjali T2 simke z novimi? :) brez DIMSI aplikacije za nastavljanje roaminga 1/2 v tujini, zadeva bo rešila veliko problemov, sedaj pa samo da se še roaming znotraj slo reši :)

Uporabniški avatar
peroa
Nadebudnež
Prispevkov: 351
Pridružen: 12. Okt 2007 ob 09:22
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a peroa » 20. Nov 2019 ob 15:41

Sem menjal, nisem pa še šel nikamor, da bi lahko preizkusil.
Slika

Everybody lies!

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Prispevkov: 1137
Pridružen: 14. Feb 2007 ob 11:38
T-2: Že imam
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a mahi » 20. Nov 2019 ob 18:19

Kaj to pomeni da ne uporabljajo več Španskega operaterja ali karkoli je že bilo?
Slika

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 185
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 20. Nov 2019 ob 18:36

Od kdaj so nove?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3676
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a atepej » 20. Nov 2019 ob 19:01

Je kakšna razlika v delovanju?
Slika

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3059
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Mark » 20. Nov 2019 ob 20:13

Nove so sedaj nekaj dni, niso pa še povsod na voljo. Naj bi bil hitrejši preklop v tujini in ni gor aplikacije Roaming (1/2). Jaz na starih večjih težav sicer nisem imel, ker sem vedno fiksiral na Roaming 1, res pa je, da sem se gibal bolj, kot ne v EU. Najlažje jih ločiš po SN od 8938664000003100914 dalje so nove.

bosttt
Znanec
Prispevkov: 94
Pridružen: 20. Maj 2019 ob 16:50
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a bosttt » 20. Nov 2019 ob 21:07

Menjava za novo je gratis?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3059
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Mark » 20. Nov 2019 ob 21:43

Ja.

gasdopodna
Faca
Prispevkov: 185
Pridružen: 7. Feb 2010 ob 11:08
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a gasdopodna » 20. Nov 2019 ob 21:47

Bom menjal, če crkne... Dvomim da prej...

kReX
Novinec
Prispevkov: 17
Pridružen: 31. Maj 2017 ob 12:50
T-2: Že imam

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a kReX » 20. Nov 2019 ob 22:59

To pomeni, da nova SIM kartica samodejno preklaplja med Roaming 1 in Roaming 2?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Model
Prispevkov: 222
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 21. Nov 2019 ob 13:26

@kReX Da ... ni pa to rešitev za roaming na TS (še vedno boš moral izbirati ročno TS omrežje) :jao:

Andy
Model
Prispevkov: 239
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Andy » 21. Nov 2019 ob 13:40

..in še vedno ne pozabiti vklopit avtomatično iskanje omrežja v tujini, ko prestopiš meje signala Telekoma..
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3208
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a madpanter » 22. Nov 2019 ob 08:47

Huh bom šel menjat, ko bom imel malo časa, me pa zanima a je treba kaj posebej povedat na šalterju? Da nebom pol dobil stare serijo kartice spet :mrgreen:
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Andy
Model
Prispevkov: 239
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a Andy » 6. Jan 2020 ob 19:50

A je tole obvestilo že bilo v kateri temI ?

https://www.t-2.net/novice/storitve-med ... -od-112020

Edit: To pomeni, da trenutno ni možno gostovanje v nekaterih omrežjih (tistih, s katerimi še ni individualne pogodbe),ki so šibala preko Telefonice - preko "bivšega" Roaminga 2 ?
Slika
BRO FTTHSlika

Uporabniški avatar
srus
Faca
Prispevkov: 164
Pridružen: 26. Feb 2009 ob 13:08
T-2: Že imam
Paket: vse

Re: Roaming

Odgovor Napisal/-a srus » 19. Feb 2020 ob 14:47

Sem na Hrvaškem in T-2 roaming mi para živce. Dela, pa ne dela. Nastavljen je roaming 1, iphone ima zgoraj levo status "No Service", nastavitev izbire operaterja je na Automatic, ko jo hočem nastaviti na ročno pa se pojavi okno "Unable to load network list".

Po izklopu/vklopu telefona se včasih morda priklopi na operaterja za kakšno minuto, potem pa spet "No Service".

Kakšna ideja?

Odgovori