Stran 1 od 25

Roaming

Objavljeno: 27. Mar 2009 ob 13:10
Napisal/-a T2_Delavec
Večina aparatov in novejši aparati nastavljajo Roaming avtomatično. Pri starejših aparatih je treba to spremeniti ročno, pri nekaterih je pa potrebno aparat celo resetirati.

ROAMING 1: tole je znotraj Slovenije, kjer ni T-2 UMTS omrežja, ampak je nacionalno gostovanje pri Mobitelu. (Če imaš aparat, ki podpira samo GSM je to itak privzeto.)

ROAMING 2: tole je izven Slovenije v prek 600 državah in ozemljih, kjer ni T-2 UMTS omrežja.

Re: Roaming

Objavljeno: 27. Mar 2009 ob 18:08
Napisal/-a PINki
Kakšno čiščenje WTF?

Re: Roaming

Objavljeno: 28. Mar 2009 ob 23:11
Napisal/-a riki
Na katerega ponudnika se v Avstriji lahko prijavim v roaming?
Dejansko na A1 mi se ni telefon nikakor uspel prijaviti.

Re: Roaming

Objavljeno: 28. Mar 2009 ob 23:41
Napisal/-a Jaka

Re: Roaming

Objavljeno: 28. Mar 2009 ob 23:56
Napisal/-a riki
po njihovem spisku, potem z vsemi Avstrijskimi ponudniki, kar ni res.
meni z A1 ni delovalo

Re: Roaming

Objavljeno: 29. Mar 2009 ob 00:34
Napisal/-a Jaka
Potem pa prijavi napako na T-2.

Re: Roaming

Objavljeno: 29. Mar 2009 ob 10:45
Napisal/-a lithium
Kolega, ki uporablja primarno t-2 mobilno telefonsko, je bil nedosegljiv na hrvaškem.

Aparat mu je sam prešel v roaming 2. Klical je lahko normalno, SMSi pa mu tudi niso delovali, pravtako ni bil dosegljiv iz SLO.
Ko je ročno nastavil na roaming 1 (očitno takrat deluje roaming, ki ga je t-2 podpisal sam s hrvati), mu je vse delovalo (torej dobil je SMSe o zgrešenih klicih, bil je dosegljiv).

Torej je v roaming 2 (preko španskega IMSI) očitno nek problem, za katerega se na forumu pritožuje toliko ljudi... :grrpc:

Lithium

Re: Roaming

Objavljeno: 29. Mar 2009 ob 12:51
Napisal/-a riki
glede Romaing1 in Roaming2 mi je jasna stvar.

Ampak jaz se nisem mogel povezati ne z Roaming1 in ne z Roaming2 v avstriji na nobenega operaterja!

Se pravi nekaj zadeva ne deluje....

Re: Roaming

Objavljeno: 29. Mar 2009 ob 13:55
Napisal/-a Razor
Prejsnji petek mi je telefon v Avstrijo samodejno preklopil na Roaming2 in omrežje A1, delovalo je vse.

Re: Roaming

Objavljeno: 30. Mar 2009 ob 08:37
Napisal/-a crunchy
Na Nizozemskem vecinoma deluje. Klical sem iz T-Mobile NL na Mobitelovo stevilko v SLO in je zadeva delovala razen vceraj ob 10:40 uri, ko je na letaliscu Shiphol javljal "Napaka v povezavi" (poizkusil sem N-krat). Jakost signala je bila MAX. Nato sem rocno preklopil na Vodafone in je klicalo. Prav tako sem lahko iz Vodafone prejel klic iz Slovenije.

Ob priblizno 10:53 je bil poslan SMS iz Mobitela v SLO na moj T-2 mobilni telefon (roaming Vodafone NL). SMS nisem prejel naslednje pol ure (moral sem ugasniti telefon zaradi odhoda na letalo), prejel pa sem ga ob prihodu v Hrvasko.

Oddaja in sprejem SMS-jev na Nizozemski mobitel in nazaj, ko sem gostoval v T-mobile NL, je deloval BP. SMS, ki sem ga v istem gostovanju poslal na Mobitelovo stevilko v SLO je prav tako prisel do naslovnika (velika verjetnost je, da je prisel takoj, nisem pa 100% preprican).

Re: Roaming

Objavljeno: 15. Apr 2009 ob 17:58
Napisal/-a vangelis1870
Če bo kdo v Romuniji naj v romingu izbere Orange (je velik ponudnik mobilne telefonije in kvaliteta klica bo kristalna), Cosmo ima totaln poden glede kvalitete klica, huj'š kot kaka analogna zadeva v času Juge. Čudovito, da roming deluje bp. :rtmT2:

Re: Roaming

Objavljeno: 21. Apr 2009 ob 01:54
Napisal/-a Jaka
V Italiji še vedno ne deluje Vodafone in H3G.

Re: Roaming

Objavljeno: 23. Apr 2009 ob 19:20
Napisal/-a ozzy
Ma tile na t-2 so prave cvetke...Sem bil isto v avstriji in lahko potrdim, da je gostovanje bolj loterija kot pa da res dela...

Primer...Po prvem poskusu se ne morem povezati na nobenega operaterja razen a1...lahko prejemam klice ne morem pa kliicat...
Probam druga dva in se ne poveže... p
Prestavljam med roaming 1 in 2 a isti kura*.
nato se enkrat čudežno poveže še na drugega operaterja a kaj ko mi ena babura ko hočem klicat pravi, da jim je potekla naročnina...kako pri nas mobi varjanta.
pač probam še tretjega in se končno poveže in celo kliče...

Se pravi...loterija...

Odgovor t-2-ja....Preklopi iz R1 na R2 in bo delalo. Ma ne ga srat..Pošlihtite pogodbe in zakup...

Re: Roaming

Objavljeno: 23. Apr 2009 ob 19:54
Napisal/-a lukec
jaz sem decembra brez problema klical iz avstrije. sms-e pa ni šlo poslat!.

lp

Re: Roaming

Objavljeno: 24. Apr 2009 ob 13:41
Napisal/-a T2_Delavec
ozzy napisal/-a:Ma tile na t-2 so prave cvetke...Sem bil isto v avstriji in lahko potrdim, da je gostovanje bolj loterija kot pa da res dela...

Primer...Po prvem poskusu se ne morem povezati na nobenega operaterja razen a1...lahko prejemam klice ne morem pa kliicat...
Probam druga dva in se ne poveže... p
Prestavljam med roaming 1 in 2 a isti kura*.
nato se enkrat čudežno poveže še na drugega operaterja a kaj ko mi ena babura ko hočem klicat pravi, da jim je potekla naročnina...kako pri nas mobi varjanta.
pač probam še tretjega in se končno poveže in celo kliče...

Se pravi...loterija...

Odgovor t-2-ja....Preklopi iz R1 na R2 in bo delalo. Ma ne ga srat..Pošlihtite pogodbe in zakup...
OK, sem se pozanimal glede teh cvetk - ni vseeno kako imaš telefon nastavljen. Če imaš kak star telefon, moraš ročno preklopiti, kot je specificirano spodaj, če imaš pa kaj novejšega, bo pa to avtomatsko in moraš pustiti pri miru. Če ne bi bilo pogodb, potem ne bi nikoli delalo. ;-)

ROAMING 1: tole je znotraj Slovenije, kjer ni T-2 UMTS omrežja, ampak je nacionalno gostovanje pri Mobitelu. (Ali pa če imaš aparat, ki podpira samo GSM.)

ROAMING 2: tole je izven Slovenije v prek 600 državah in ozemljih, kjer ni T-2 UMTS omrežja.